Domov » Najlepšie tipy na darček » Najlepšie darčeky pre starých rodičov

Najlepšie darčeky pre starých rodičov 2024! Urobte starkej a starkému radosť!

Vybrať vhodný darček pre starých rodičov sa niekedy môže zdať nemožné. Najjednoduchší spôsob je opýtať sa ich priamo čo by chceli alebo potrebovali. Aj keď sa týmto spôsobom dozviete presne čo potrebujú a máte istotu, že darček aj využijú stráca sa moment prekvapenia

Babka a dedko budú vedieť čo dostanú a aj keď to využijú nebude to prekvapenie. Ak sa nechcete o tento moment pripraviť dajte na nás. Pripravili sme pre vás zoznam vhodných darčekov pre starých rodičov.

Pozrite si najlepšie darčeky pre babku a dedka a taktiež zoznam top darčekov pre rodičov, kde sa v jednej sekcii venujeme aj starým rodičom.

NAJLEPŠIE DARČEKY PRE STARÝCH RODIČOV

Nielen Vianočné darčeky pre starých rodičov

Blížia sa Vianoce a preto by ste pri kúpe vianočných darčekov nemali zabúdať ani na starých rodičov. Vybrať darček pre starkú alebo starkého môže aj vnuk alebo vnučka, samozrejme len v prípade, že už vedia kto nosí darčeky. Inak by ste ich o radosť z rozbaľovania darčekov pod stromčekom pripravili. 

V našom zozname nájdete tipy na rôzne darčeky, nielen na Vianoce. Ak chcete kúpiť vhodný dar na výročie svadby vašich rodičov, alebo na narodeniny či meniny pokojne sa nechajte inšpirovať našim zoznamom. V tomto prípade vám môžu s rozhodovaním pomôcť aj deti. Keďže sa bude na výbere podieľať celá rodina bude darček o to výnimočnejší. 

Výborný nápad je nechať deti aby vybrali darček pre starých rodičov osobne. Môžu niečo nakresliť, vytvoriť alebo im dajte istý finančný obnos, za ktorý môžu kúpiť darček pre starkého, starkú alebo spoločný darček pre oboch. Darček pre starých rodičov od vnúčat bude určite výnimočným a vykúzli úsmev na tvári ako starých rodičov tak aj detí.

Podporte darčekom zdravie – doplnok výživy

Starší ľudia majú často problémy s pohybovým aparátom. Ak hľadáte vhodný a praktický darček pre starkú alebo starkého môžete im kúpiť doplnky výživy s priaznivým účinkom na výživu a zdravie kĺbových chrupaviek.

Ak trpia inými zdravotnými problémami môžete im kúpiť doplnky výživy zamerané na konkrétne zdravotné problémy. Pri ich kúpe sa ale informujte či a aké vedľajšie účinky majú a či môžu vplývať na účinok liekov, ktoré užíva starká alebo starký (ak nejaké lieky užívajú).

Perfektný darček pre starých rodičov - zavárací hrniec pre domáce dobroty

Zavárací hrniec Concept ZH0030 je ideálnym darčekom pre starých rodičov, ktorí milujú tradičné domáce zaváranie. S týmto hrncom môžu ľahko pripraviť kompóty, džemy, marmelády a konzervovať ovocie či zeleninu. Tento hrniec je dokonalým spoločníkom pre uchovávanie chutí leta a vytváranie zásob na zimné mesiace, čím prinesie radosť a spomienky na teplé dni počas chladnejších období.

Okrem zavárania ponúka tento hrniec aj ďalšie funkcie, ako je varenie a udržiavanie teploty horúcich nápojov, sterilizácia muštu, alebo rozpúšťanie medu. S kapacitou až 11 pohárov a možnosťou nastavenia času zavárania, tento hrniec je nielen praktický, ale aj jednoduchý na používanie. Vďaka regulácii teploty a vypúšťaciemu kohútiku umiestnenému z boku pre praktické použitie, je tento hrniec skvelým darčekom pre starých rodičov, ktorí si potrpia na kvalitu a funkčnosť v kuchyni.

Sladký darček pre starú mamu - bonboniéra s fotografiou

Každý si občas dopraje niečo sladké, kúsok čokolády alebo dobrý čokoládový cukrík so sladkou plnkou. Ak hľadáte výnimočný darček pre starkú môžete pokojne siahnuť po bonboniére s fotografiou. Aká bude na nej fotografia záleží od vás, ale určite by na nej mala byť spomienka na spoločne strávené príjemné chvíle. 

Okrem čokolády tak darujete aj spomienku a starká si vždy, keď sa pozrie na bonboniéru spomenie na krásne chvíle, ktoré spolu s vami strávila. Takýto darček bude nie len výnimočný ale aj originálny. Navyše, obdarovaná osoba uvidí, že ste si so zháňaním darčeka dali viac práce, a že vám na nich záleží.

Ideálny darček pre starých rodičov - pohodlné polohovacie kreslo

Polohovacie kreslo je vynikajúcim darčekom pre starých rodičov, ktorí si zaslúžia maximálny komfort a relaxáciu. Tento typ kresla poskytuje vynikajúcu oporu pre chrbát a nohy, čo je ideálne pre staršie osoby, ktoré trávia viac času sedením. S možnosťou nastavenia rôznych polôh môžu vaši starí rodičia ľahko nájsť ideálnu pozíciu pre čítanie, sledovanie televízie alebo len tak pre odpočinok.

Okrem pohodlia, polohovacie kreslá sú navrhnuté tak, aby sa hodili do každého interiéru. S ich elegantným a časom overeným dizajnom prinesú štýl a eleganciu do obývacej izby vašich starých rodičov. Navyše, jednoduché ovládanie a trvanlivé materiály zabezpečujú, že kreslo bude dlhodobým a praktickým darčekom, ktorý bude slúžiť po mnoho rokov.

Digitálny tlakomer pre zdravie a pohodlie

Digitálny ramenný tlakomer Veroval je ideálnym darčekom pre starých rodičov, ktorí si potrpia na sledovanie svojho zdravia. Tento moderný a ľahko použiteľný prístroj poskytuje presné merania systolického a diastolického tlaku, ako aj tepovej frekvencie. S jeho pomocou môžu vaši starí rodičia jednoducho sledovať svoj krvný tlak a udržiavať ho pod kontrolou, čo je kľúčové pre dlhodobé zdravie a pohodu.

Tento tlakomer je navrhnutý s dôrazom na pohodlie a jednoduchosť používania. Ergonomická manžeta a integrovaná kontrola tesnosti zabezpečujú, že meranie je nielen presné, ale aj pohodlné. S možnosťou prepojenia s aplikáciou Veroval medi.connect môžu vaši starí rodičia ľahko stiahnuť a analyzovať svoje údaje, alebo ich zdieľať so svojím lekárom. Tento darček tak prinesie nielen zdravotný benefit, ale aj pocit bezpečia a starostlivosti.

Praktický darček pre starkú a starkého k Vianociam - súprava obliečok

Praktickým a užitočným darčekom môže byť aj súprava posteľných obliečok. Starí rodičia si na vás spomenú každý večer keď pôjdu do postele a aj každé ráno, keď budú vstávať.

Výhodou posteľných obliečok ako daru pre starých rodičov je fakt, že nepotrebujete poznať veľkosť. Stačí ak poznáte obľúbenú farbu. Pri výbere materiálu, z ktorého by mali by obliečky zhotovené sa orientujte podľa tých, ktoré už majú. Saténové obliečky sú síce elegantné a luxusné, ale nemusia vyhovovať každému.

Darček pre starých rodičov na Vianoce - záhradný nábytok

Ak starí rodičia radi trávia čas v lete vonku na záhrade môžete im zaobstarať záhradný nábytok. Môže ísť o výborný darček pod stromček. Aj keď ho využijú až o pár mesiacov určite sa mu potešia a nebudú sa vedieť dočkať chvíle, kedy si budú môcť posedieť vonku, na čerstvom vzduchu na záhrade.

Keďže záhradný nábytok môže byť drahší môžu naň prispieť aj ďalší členovia rodiny. Pôjde tak o spoločný darček, ktorý vaši rodičia určite využijú. Výhodnejšie je zaobstarať nábytok, ktorý nie je potrebné skladať. Ak taký nezoženiete nevadí, pripravte sa ale na to, že im ho neskôr pôjdete pomôcť zložiť.

Užitočný darček pre starých rodičov - hrejivé USB papuče

Je všeobecne známe, že starším ľuďom je častejšie zima a aj preto môžu byť teplé papuče vhodným darčekom pre starých rodičov od detí. Tento darček ich nie len poteší ale určite ho aj v nadchádzajúcej zimnej sezóne využijú.

Pri výbere by ste mali poznať veľkosť obuvi, ktorú starí rodičia nosia. Ak si nie ste presne istí vyberte im teplé šľapky. Ak siahnete po hrejivých USB papučiach využijú ich vždy keď si budú s vami chatovať pri počítači. Papuče zahrievajúce chodidlá sú dokonalým darom hlavne v jesennom a zimnom období. Navyše ide o praktický a užitočný darček, ktorý určite budú nosiť.

Výborný darček pre starkého - gril na drevené uhlie

Ak váš starký rád griluje a pripravuje rôzne grilované pochúťky urobíte mu najväčšiu radosť grilom na drevené uhlie. Práve pri grilovačkách bude môcť ukázať svoje kuchárske umenie v plnej paráde a všetci spolu strávite množstvo nezabudnuteľných chvíľ.

Ku grilu môžete dokúpiť aj rôzne príslušenstvo ku grilu vďaka čomu bude grilovanie pohodlnejšie, jedlá chutnejšie a starký spokojný so svojim kuchárskym umením.

Krásny darček pre starú mamu – kvety

Kvety sú ideálnym darom pre každú ženu a preto by ste na ne nemali zabúdať, či už ide o dar pre mamu, manželku ale aj ak hľadáte vhodný dar pre starú mamu. Pri výbere kvetov sa zamerajte hlavne na kvety, ktoré má stará mama rada. Nemusíte sa obmedzovať len na klasické kytice. Starej mame môžete pokojne kúpiť aj kvetinový box.

Kvety sú vhodným darčekom aj v prípade, keď sa nemôžete dostaviť k oslávencovi osobne. V tomto prípade môžete využiť službu donášky kytíc. Stará mama dostane od vás darček presne na deň, ktorý zadáte do objednávky a môžete k nemu pridať aj pekné prianie. 

Originálny darček, ktorý pripomína krásne chvíle

Hodiny s fotorámečkami sú viac než len obyčajným časovým ukazovateľom. Sú to strážcovia drahocenných spomienok, ktoré zdobia steny domova vašich starých rodičov. Každý fotorámeček môže obsahovať fotografiu milovaného člena rodiny, významného momentu alebo miesta, ktoré má pre nich špeciálne miesto v srdci. Tieto hodiny sú nielen praktickým, ale aj emocionálne hodnotným darčekom, ktorý každý deň pripomína krásne chvíle strávené s rodinou a priateľmi.

Hodiny sú navrhnuté tak, aby ladili s akýmkoľvek interiérom, a ponúkajú jedinečnú možnosť personalizácie. Vaši starí rodičia si môžu sami vybrať a zmeniť fotografie podľa svojich predstáv, čo im umožní neustále obnovovať a osviežovať svoje spomienky. Okrem toho, minimalistický a elegantný dizajn hodín pridáva na estetike ich domova, zatiaľ čo jasne čitateľný ciferník zabezpečuje, že čas je vždy na prvý pohľad zrejmý.

Oddych a relax ako darček pre starých rodičov - wellness pobyt

Čo poviete na spoločný darček, pri ktorom si oddýchnu a aj trochu zrelaxujú? Wellness alebo kúpeľový pobyt sú ideálnym darom pre páry a pokojne ho môžete darovať aj starým rodičom. Ak bude pobyt obsahovať aj liečebné procedúry, ktoré by mohli pomôcť so zdravotnými problémami starých rodičov určite to bude perfektný darček.

Keďže sú na dôchodku nebudú si musieť vybavovať dovolenku v práci. Ak si nie ste istí, ktoré kúpele by im vyhovovali môžete im kúpiť darčekový poukaz na pobyt a výber nechať na nich. 

Užitočný darček - kávovar

Vôňa kávy nás dokáže každé ráno vyhnať z postele. Šálka dobrej kávy nás preberie a dodá nám energiu na celý deň. Doprajte dobrú kávu aj starým rodičom a kúpte im kávovar aby si mohli dopriať espresso alebo cappuccino vždy keď naň dostanú chuť.

Kávovar je výborný darček pre starých rodičov na Vianoce ale pokojne im ho môžete darovať aj k výročiu svadby alebo len tak…aby ste im urobili radosť. Z ponuky kávovarov si môžete naozaj vyberať. Ak pije kávu len jeden z nich nájdete kávovary na 1 alebo 2 šálky. Pri výbere zohľadnite aj funkcie, ktoré kávovary majú a to akú kávu pijú starí rodičia. Výber vhodného kávovaru tak bude oveľa jednoduchší.

Dokonalý darček na dlhé zimné večery - kniha

Kniha je perfektným a dokonalým darčekom pre starkého aj starkú na Vianoce. Dlhé zimné večery tak môžu tráviť oddychom v kresle s teplou dekou na kolenách a čítaním knihy, ktorú dostali. 

Ak neviete po akom žánre siahnuť môžete sa orientovať pri výbere knihy podľa záujmov starých rodičov. Pre starkého môže byť vhodná kniha o záhrade, pestovaní rastlín a starostlivosti o záhradu. Starkej zas môžete kúpiť kuchársku knihu a spolu s ňou skúšať piecť nové koláčiky a zákusky.

Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *