Domov » Tipy a triky » Najlepšie oddychové a wellness pobyty pre dvoch 2024: Toto je zoznam TOP 10! (recenzie)

Najlepšie oddychové a wellness pobyty pre dvoch 2024: Toto je zoznam TOP 10! (recenzie a skúsenosti)

Tieto najlepšie pobyty pre dvoch odporúčame:

Víťaz testu

5/5

Overená kvalita

4.5/5

Cena/kvalita

4.5/5

Túžite si so svojou polovičkou niekde oddýchnuť? Skvelým riešením je aj Slovensko, ktoré ponúka skutočne široké spektrum oddychových a wellness pobytov pre dvoch. Ide o výborné riešenie, ako na chvíľu vypnúť a prepnúť sa do režimu relaxu.

Už je toho na vás dosť? V tom prípade ste tu správne. Je čas na oddych! Zoberte aj svoju polovičku na oddychový pobyt pre dvoch, ktorý si rozhodne obaja užijete. Prídete na iné myšlienky a budete ako znovuzrodení. Nechajte všetky povinnosti bokom a jednoducho sa vyberte za dobrodružstvom. Ceny víkendových pobytov s wellness sú skutočne výhodné a stoja za to.

Samozrejme, vybrať si z tak veľkého množstva oddychových pobytov je skutočne náročné. My sme tu však na to, aby sme vám to jednoduchým spôsobom uľahčili. Wellness pobyt pre dvoch by mal spĺňať niekoľko kritérií, o ktorých si taktiež povieme viac v tomto článku. Najskôr vám však prinášame zoznam top 10 oddychových pobytov pre dvoch, ktoré si jednoducho zamilujete už hneď po prvej návšteve. Ideálna príležitosť ako efektívne stráviť víkend pre dvoch. Pohodlne sa usaďte a nechajte sa inšpirovať!

Načerpajte aj inšpiráciu a pozrite si tie najlepšie hotely na Slovensku na základe recenzií.

NAJLEPŠIE ODDYCHOVÉ POBYTY PRE DVOCH RECENZIE - OBSAH ČLÁNKU

Kľúčové informácie

icon Pri výbere pobytu je dôležité zvážiť celkovú dĺžku nocí, ročné obdobie a preferovanú lokalitu.
icon Mnohé rezorty ponúkajú apartmány určené priamo pre páry a špeciálne príležitosti.
icon Cena pobytu závisí od viacerých faktorov, ako sú kvalita, zariadenie izieb, ponúkané procedúry, stravovanie a personál.
icon Pri výbere pobytu je dôležité zvážiť aj formu stravovania a možnosti zábavy v okolí.

Najlepšie pobyty pre dvoch na základe testu

Najlepšie oddychové pobyty pre dvoch

Hodnotenie

Najlepšia ponuka

Grand Hotel Sergijo Residence****

Hotel Elizabeth****

Hotel Vila Anna****

Aqua Sport Hotel***

Boutique Hotel Siglisberg****

Grand Hotel Bellevue****

Hotel Tatramonti***

Thermal Šírava Hotel****

Hotel Zlatý Kľúčik****

 Arietes Marmont Resort****

Najlepšie wellness pobyty pre dvoch recenzie

Grand Hotel Sergijo Residence****

Chcete si dopriať chvíľku relaxu bez toho, aby vás ktokoľvek rušil? V Piešťanoch sa nachádza štvorhviezdičkový hotel s názvom Grand Hotel Sergijo Residence. Vyniká vysokým hodnotením, ktoré však má svoje opodstatnenie. Tento hotel totiž patrí medzi najlepšie pobyty pre dvoch

Čaká vás tu dokonalý relax, moderné wellness centrum a rôzne procedúry. Tie zahŕňajú napríklad aromaterapeutickú masáž alebo lávové kamene. Tieto kúry sú vhodné najmä na svalové ústrojenstvo. Vychutnať si tu budete môcť aj reštauráciu, kde si môžete vybrať z rôznorodých a maximálne chutných jedál. Skvelý tip na dovolenku na Slovensku pre dvoch.

Hotel Elizabeth****

Máte radi Trenčín? V tom prípade je to jasné! Skvelým riešením na víkendový pobyt pre dvoch je Hotel Elizabeth. Má až štvorhviezdičkové hodnotenie a vyniká skutočne v rôznych smeroch. Medzi jeho najväčšie benefity patrí bezpochyby lokalita

Tento jedinečný hotel sa totiž nachádza priamo po Trenčianskym hradom. Potešia vám predovšetkým prvotriedne služby, moderné zariadenie a tiež vysoko gastronomický zážitok. Samozrejme, v rámci Hotela Elizabeth vás čaká aj wellness – patrí medzi najlepšie wellness hotely na Slovensku, ktoré zahŕňa aj liečivé procedúry. 

Hotel Vila Anna****

V okrese Trenčíne ešte chvíľu zostaneme. Práve v Trenčianskych Tepliciach sa totiž nachádza známy Hotel Vila Anna. Je ocenený štyrmi hviezdičkami, ktoré rozhodne majú svoje opodstatnenie. 

Trenčianske Teplice sú navštevované najmä kvôli kúpeľom. Tie patria medzi najznámejší oddychový pobyt pre dvoch v rámci Slovenskej republiky. V rámci Hotela Vila Anna si môžete užiť jedinečnú atmosféru wellness centra. Hotel Vila Anna patrí medzi viac lacné wellness pobyty, takže cena vás rozhodne poteší. Okrem iného, v tomto hoteli budete mať v cene aj raňajky a večere.

Aqua Sport Hotel***

Medzi obľúbený romantický oddych pre dvoch patrí aj Aqua Sport Hotel. Je ocenený tromi hviezdičkami a ponúka širokú škálu služieb. Užiť si tu môžete plavecký a sedací bazén, vírivku, ležadlá, ale aj bufet s chutným občerstvením. 

Aqua Sport Hotel sa nachádza priamo v Púchove. V hoteli vás čaká vysoko komfortné ubytovanie, raňajky, ale aj večere. Tento víkendový pobyt pre dvoch je skutočne obľúbený. Hovorí o tom najmä vysoké hodnotenie od ľudí, ktorí už mali tú možnosť stráviť nejaký čas v tomto hoteli. Ak aj vy túžite po maximálnom relaxe, neváhajte navštíviť tento jedinečný hotel.

Boutique Hotel Siglisberg****

V okrese Banská Štiavnica, konkrétne v Štiavnických Baniach sa nachádza jedinečný hotel s názvom Boutique Hotel Siglisberg. Ide o wellness pobyt pre dvoch s masážou, no to nie je ani zďaleka všetko. V rámci tohto hotela máte totiž neobmedzený wellness

To znamená, že môžete ísť na akékoľvek procedúry a kúry. Všetko už máte v cene zaplatené. Zároveň sa môžete vybrať aj na turistiku, cykloturistiku alebo obzrieť pamiatky v Banskej Štiavnici a okolí. Tých rozhodne nie je málo, práve naopak. Cena je maximálne výhodná, tak neváhajte a zarezervujte si práve tento oddychový pobyt pre dvoch!

Grand Hotel Bellevue****

Chcete luxusný wellness pobyt pre dvoch, ktorý jednoducho bude stáť za to? V tom prípade je Grand Hotel Bellevue to správne riešenie pre vás a vašu polovičku! Ocenený je až štyrmi hviezdičkami a ponúka skutočne mimoriadne služby. 

Neváhajte si zarezervovať Exclusive Grand Apartmán, kde budete mať pripravenú fľašu sektu a tiež milé prekvapenie. Zároveň si vyberte zo širokej škály procedúr, a to na základe vlastných preferencií. Poteší vás rozhodne aj moderné wellness centrum. Raňajky a večere máte v rámci zaplatenej sumy. Tak čo, idete do toho?

Hotel Tatramonti***

Za najlepší wellness na Slovensku sa považuje aj Hotel Tatramonti. Ten sa nachádza v Poprade, v blízkosti AquaCity Poprad. V tejto lokalite zažijete množstvo relaxu, ale aj zábavy. 

Poteší vás rozhodne aj tradičná tatranská klíma a v neposlednom rade aj rôzne liečivé prvky. V Hoteli Tatramonti si budete môcť užiť aj rôzne športy. Medzi tie patrí napríklad minigolf. V rámci Popradu môžete zájsť na turistiku, lyžovačku, poprípade si len tak oddýchnite v aquaparku na ležadle. Možností je naozaj veľa, tak prečo nevyskúšať tento jedinečný oddychový pobyt pre dvoch?

Thermal Šírava Hotel****

V blízkosti Zeplínskej Šíravy si máte možnosť zarezervovať oddychový pobyt pre dvoch. Rozhodne ide o výborné riešenie, ktoré si zamilujete. Čo sa týka stravovania v rámci hotela Thermal Šírava, ide o polpenziu, kedy máte v cene raňajky aj večere. 

K dispozícii budete mať neobmedzený vstup do Thermalparku – vodného sveta. Neváhajte využiť aj relaxačné bazény a rôzne vodné atrakcie. Vychutnajte si dokonalú atmosféru v tomto moderne zariadenom hoteli. K dispozícii má každý dospelý od 18 rokov neobmedzený vstup do wellness centra, čo je rozhodne veľmi potešujúce. Ak chcete víkend pre dvoch v tejto lokalite, Thermal Šírava Hotel je to správne riešenie! Ideálny riešenie na dovolenku na Slovensku pre dvoch

Hotel Zlatý Kľúčik****

Na západnom Slovensku je rozhodne toho dosť čo vidieť. Ak tu chcete stráviť víkendový pobyt, výborným riešením je Hotel Zlatý Kľúčik. Ten sa nachádza priamo v Nitre. Ocenený je štyrmi hviezdičkami a ponúka skutočne rôznorodé služby. 

V prvom rade ide o ubytovanie v luxusných dvojlôžkových izbách. Zároveň vás čakajú pripravené raňajky a večere, ktoré máte v rámci ceny. Počas celého pobytu budete mať k dispozícii wellness centrum a rôzne procedúry, ktoré môžete využiť. Preto neváhajte a zarezervujte si práve tento luxusný wellness pobyt pre dvoch!

Arietes Marmont Resort****

Ak preferujete čistý tatranský vzduch, máme pre vás riešenie. V Tatranskej Štrbe sa totiž nachádza luxusný hotel s názvom Arietes Marmont Resort. Je ocenený štyrmi hviezdičkami, ktoré majú svoj význam. V cene máte chutné raňajky, ktoré sú podávané bufetovou formou

Zároveň vás bezpochyby poteší aj wellness centrum. To zahŕňa saunový svet, relaxačnú miestnosť, vírivku, wellness bar, vyhrievané vnútorné a vonkajšie bazény či fínsku saunu. Samozrejme, ponúkaných služieb v tomto rezorte je ďaleko viac. V rámci hotela Arietes Marmont Resort si môžete zacvičiť aj vo fitness centre.

Ako vybrať oddychový pobyt pre dvoch?

Je pochopiteľné, že vybrať dokonalý oddychový pobyt pre dvoch nie je nič jednoduché. Veď si len predstavte tú rôznorodú ponuku na internete. Všetky pobyty vyzerajú super a vy sa jednoducho neviete rozhodnúť pre ten pravý. 

Samozrejme, inšpirovať sa vždy môžete naším zoznamom TOP 10 oddychových pobytov pre dvoch. V nasledujúcich riadkoch si však povieme niečo o parametroch a faktoroch, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere vhodnej rezervácie víkendového wellness pobytu.

zena na posteli

Dĺžka pobytu

V prvom rade by ste mali zvážiť celkovú dĺžku nocí, ktoré chcete stráviť v romantickom pobyte pre dvoch. Takýto wellness pobyt trvá zvyčajne len niekoľko nocí, no vždy menej ako týždeň. Niektorým ľuďom stačí na dokonalý relax stráviť v pobyte len dve noci na víkend. Iní by chceli byť v relaxačnej atmosfére aj dlhšie. 

Prečo by ste to mali už vopred zvážiť? Niektoré rezorty a hotely totiž majú stanovený minimálny počet nocí. Ak by ste tam chceli byť menej, budete si musieť vybrať iný hotel. To však nebude žiadny problém. Je ich totiž veľké množstvo.

Ročné obdobie

Kedy sa chystáte cestovať? V hlavnej sezóne alebo mimo nej? Počas hlavnej sezóny je, pochopiteľne, všetko plnšie. To sa týka aj bazénov, rôznych procedúr a tiež wellness centra. Často budete mať problém zarezervovať si izbu a ak sa vám to podarí, bude podstatne drahšia. Mimo sezóny budete pociťovať väčší kľud a všetko bude akési prázdnejšie. Ceny budú, naopak, nižšie. 

To, kedy je v danom rezorte hlavná sezóna závisí najmä od toho, kde je hotel postavený. Ak je hneď vedľa aquaparku, viete, že cez leto to tam je plné. Naopak, ak sa rezort nachádza blízko lyžiarskeho strediska, hlavná sezóna je pravdepodobne počas zimného obdobia.

Nezabúdajte: To, aké ročné obdobie si na oddychový pobyt pre dvoch vyberiete je len na vás. V každom ročnom období to má totiž svoje čaro. V zime si oddýchnete po lyžovačke a v lete zase po plávaní.

Špeciálna príležitosť

Chcete si zarezervovať wellness pobyt pre dvoch na špeciálnu príležitosť? Môže ísť napríklad o výročie, narodeniny alebo oslavu. Mnohé rezorty ponúkajú aj apartmány, ktoré sú určené priamo pre pár a konkrétnu špeciálnu príležitosť. 

Okrem iného, takýto druh relaxačného pobytu môže byť výborným riešením pre spestrenie vzťahu a oslavu výročia. Ak ide o konkrétny deň, mali by ste si víkendový pobyt pre dvoch zarezervovať s dostatočným predstihom. V opačnom prípade by sa vám totiž mohlo stať, že by už boli izby vypredané. Vyhraďte si tak na rezerváciu aj dostatok času.

Preferovaná lokalita

Keď si budete vyberať oddychový pobyt pre dvoch, najskôr sa zamerajte na lokalitu. To je veľmi dôležité, keďže v súčasnosti existuje široká škála rôznych rezortov, ktoré sa nachádzajú v iných častiach Slovenska. Ak preferujete tatranský vzduch a turistiku, výborným riešením je pobyt v Tatrách. Budete tu mať veľa možností na oddych, ale aj zábavu či šport. 

V prípade, že máte radšej pamiatky a históriu, odporúčame staršie mestá, kde rozhodne budete mať čo obdivovať. Skvelým riešením je aj romantický pobyt pri vode, ako napríklad spomínanej pri Zemplínskej Šírave. To, akú lokalitu si zvolíte je veľmi dôležité. Zvážte vždy svoje pre a proti. Nezabúdajte pri tom ani na názor vašej drahej polovičky, s ktorou sa chystáte na pobyt.

Zábava v okolí

Na základe lokality si budete môcť vybrať aj to, ako strávite voľný čas. To, že budete v hoteli neznamená, že tam budete musieť byť po celý ten čas. Zabaviť sa môžete ísť aj v okolí. Vopred si tak v danej lokalite pozrite, čo ponúka. Môže ísť napríklad o pamiatky, ako sú rôzne kostoly, katedrály alebo hrady či zámky.

 Výborným riešením sú aj aquaparky, poprípade thermalparky. Rozhodne však nebudete mať núdzu o to, ako sa zabaviť. Dôležité je však to, aby sa vám v danej lokalite páčilo.

Relaxačné procedúry

Keď si budete vyberať oddychový pobyt pre dvoch, zvážte aj to, o aké relaxačné procedúry máte záujem. V niektorých hoteloch totiž neponúkajú sauny či masáže, v iných zase áno. Okrem iného, niektoré procedúry môžu byť v cene a niektoré nie. Preto to pred samotnou rezerváciou dobre zvážte. 

Poraďte sa aj so svojou polovičkou, aby ste si romantický pobyt užili obaja dokonale. Niektoré procedúry sa budú dať priplatiť aj na mieste. O tom všetkom sa však informujte vopred, aby ste neostali nakoniec sklamaní.

Nezabúdajte: To, o aké procedúry máte záujem sa v konečnom dôsledku môže odraziť aj od konečnej ceny. Preto neváhajte a pozrite si ceny jednotlivých procedúr vopred.

oddychový pobyt

Typ stravovania

Už pri našom zozname top ubytovaní na Slovensku pre pár sme si pri niektorých hoteloch spomenuli, že raňajky a večere sú v cene. Ide o tzv. polpenziu, ktorá je skutočne výhodná. V niektorých hoteloch si môžete priplatiť a mať tak wellness pobyt pre dvoch all inclusive. Niektorí ľudia však preferujú stravovanie mimo hotela, aby ochutnali jedlá aj z inej kuchyne. V každom prípade, mať zaplatené raňajky je vždy skvelý nápad. 

Nikomu by sa predsa skoro ráno nechcelo vstávať a zháňať si po okolí raňajky. Čo sa týka formy stravovania, tá sa v jednotlivých rezortoch môže líšiť. Môže byť totiž v podobe bufetových stolov alebo môžu byť raňajky priamo servírované, na základe toho, čo ste si objednali. Pestrosť stravovania, tak, ako aj forma, záleží od konkrétneho hotela. Preto to pred rezerváciou dobre zvážte. To najmä v prípade, že máte na niečo intoleranciu alebo ste vegetarián.

Cena oddychového pobytu

V neposlednom rade je dôležité podotknúť, že pri kúpe víkendového wellness pobytu by ste nemali šetriť. V súčasnosti existuje aj tak veľké množstvo výhodných cien a ponúk, ktoré bezpochyby stoja za pozornosť. Cena v tomto prípade závisí od viacerých faktorov. 

Ide o kvalitu, zariadenie izieb, ponúkané procedúry, stravovanie, ale aj personál. Ak by ste si vybrali tú najnižšiu cenu pobytu, pravdepodobne by nebolo všetko podľa vašich predstáv. To, samozrejme, teraz neznamená, že si budete musieť kupovať to najdrahšie ubytovanie. Vždy zvážte svoje pre a proti, vopred si stanovte rozpočet a máte vyhraté. 

Recenzie a hodnotenia

Svoj oddychový pobyt pre dvoch si v konečnom dôsledku môžete vybrať aj na základe recenzií a predošlých hodnotení. Tieto hodnotenia totiž napísali ľudia, ktorí v danom rezorte už mali možnosť stráviť nejaký čas. Práve to sú úprimné hodnotenia, na základe ktorých môžete taktiež zvážiť, či do daného hotela pôjdete alebo si vyberiete radšej iný. Odporúčame vám však sledovať aktuálne recenzie a nie také, ktoré sú spred viacerých rokov. 

Od tej doby sa to totiž mohlo všetko zmeniť. Taktiež sa nezamerajte len na jednu negatívnu recenziu. Ak ich je tam viac, môžete to brať vážne, ale ak len pár, možno išlo o čosi náročnejších ľudí. Ako sa hovorí 100 ľudí, 100 chutí. Každý má na ponúkané služby iný názor a najlepšie si je daný hotel vyskúšať na vlastnej koži. Samozrejme, môžete to v konečnom dôsledku zvážiť aj na základe recenzií a tak sa rozhodnúť či tam pôjdete alebo nie.

Pozor na neoverené stránky!

Okrem iného, pri rezervácii oddychového pobytu pre dvoch by ste mali zvážiť aj to, z akej webovej lokality hľadáte ubytovanie. Je to dôležité, pretože v súčasnosti existuje aj množstvo podvodov. Preto si to vopred overte a až tak prejdite napríklad k platobnej bráne. Existujú však hotely, ktoré ponúkajú platbu až na mieste, keď sa prídete ubytovať. To, akým spôsobom zaplatíte je na vás. Vždy však použite radšej jednorazové platobné údaje, aby nedošlo k podvodu.

Veríme, že sme vás inšpirovali a ten najlepší oddychový pobyt pre dvoch si nájdete aj vy. Neváhajte si to užiť plnými dúškami a vyskúšajte si aj procedúry, po ktorých túžite. Dbajte na vyššie spomenuté faktory, aby ste si skutočne vybrali rezort podľa vlastných predstáv.

Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *