Domov » Najlepšie tipy na darček » Najlepšie darčeky pre babku

Najlepšie darčeky pre babku nielen k narodeninám a na Vianoce - 40 skvelých tipov!

Lámete si hlavu nad darčekom pre babku? To vám veríme, veď vybrať darček pre milovanú babku naozaj nie je nič ľahké. Babka už všetko čo potrebuje má a ak sa jej aj opýtate čo by ju potešilo zväčša povie, že si nemáte robiť starosti a nič jej netreba. Možno vám prišli na um teplé papuče či mäkká deka, buďte tento rok o čosi originálnejší!

V tomto článku vám ukážeme, že vždy sa dá pre tú našu babičku vymyslieť pekný a originálny darček, ktorý ju určite poteší a okrem toho jej vleje aj trochu energie do každého dňa.

Pozrite si našu ponuku tipov na darček tento raz pre babku a nechajte sa inšpirovať! V prípade ak svoju inšpiráciu predsa len nenájdete skúste si pozrieť aj naše tipy na darček pre mamu alebo darčeky pre ženu – možno vás zaujme aj niečo odtiaľ. Prajeme veľa šťastia pri výbere!

NAJLEPŠIE DARČEKY PRE BABKU

Kolagén pre zdravú babku či starú mamu

Kolagén nepijú len mladé slečny! Nie, nie! Kolagén bude dobrým tipom na darček napríklad aj pre starú mamu, ktorej vyšší vek už vyžaduje prijímanie väčšieho množstva výživových doplnkov a vitamínov. Ak rozmýšľate o tom, čo babke kúpiť k sviatku, skúste nakuknúť do ponuky lekárni a vyberte niečo z ponuky vitamínov. 

A pokojne môžete siahnuť aj po už vyššie spomínanom kolagéne. Collagen drink obsahuje veľmi veľa aktívnych látok ako napríklad kolagén Peptan, hyaluronát soný, biotín, zinok, mangán a vitamín C. Vďaka pitiu Collagen Drinku si vaša stará mama, ktorá bude oslavovať narodeniny či meniny podporí celkovú vitalitu organizmu a doprajete jej komplexnú starostlivosť o pokožku, dobrý stav kostí, kĺbov a spojivových tkanív. Ak si neviete vybrať, ktorý kolagén je najlepší – pozrite si náš test, kde porovnávame rôzne druhy kolagénov.

Veľkou výhodou je to, že Collagen Drink sa podáva vo forme prášku, ktorý sa rozpustí vo vode, šťave alebo džúse, kedykoľvek počas dňa. Je teda výhodný na používanie pre starých ľudí, ktorí majú problémy s užívaním veľkých toboliek alebo neustále zabúdajú na to, kedy si liek môžu dať – či pred jedlom, či po jedle,  ráno alebo večer. V jednom balení sa nachádza až 45 vreciek a tak si so starou mamou môžete Collagen Drink dať aj vy.  

Praktický pomocník do kuchyne - darček pre babku, dobrú gazdinku

Na pečených dobrotách si človek rád pochutí nielen počas Vianoc, ale aj kedykoľvek počas roka. Ak je vaša babka aj výborná gazdinka, ktorá vás vždy privíta sladkou domácou dobrotou, darček viac hľadať netreba! 

Kúpte vašej babke ako darček k jej sviatku niečo praktické do kuchyne, určite to ocení a rada využije pri pečení. Odporučiť určite môžeme čoraz viac obľúbené silikónové formy na pečenie, sadu multifunkčných mís, nové vykrajovačky alebo nový plech na pečenie. Prekvapte vašu babku darčekom, ktorý si nebude vedieť vynachváliť!

Remoska - praktický darček pre babku

Remoska je ideálny a hlavne praktickým darčekom pre babku, pretože umožňuje prípravu jedla bez kontaktu s vysokými teplotami. Remoska je elektrický hrniec na prípravu pokrmov, ktorý využíva princíp tepelného odporu na prípravu jedla. Je to vynikajúci spôsob, ako pripraviť jedlo bez toho, aby sa muselo stále dozerať a miešať. 

Remoska je tiež veľmi jednoduchá na používanie a čistenie. Môže byť použitá na prípravu rôznych druhov jedál, ako sú polievky, guláše, omáčky a ryby. Je ideálna pre prípravu jedál pre jedného alebo pre celú rodinu.

Obliečky na posteľné prádlo - potešte babku darčekom, ktorý zaručene využije

Ešte stále hľadáte darček pre babku a chcete pritom staviť na overenú klasiku a zároveň chcete kúpiť niečo, čo jej nebude “stáť” v skrini? Výborne, kúpte jej novú mäkkú posteľnú bielizeň! Pásikavé kvetinové, vianočné alebo jednoduché jednofarebné v jej obľúbenej farbe? 

Výber je na vás, neprehliadnite ale posteľné obliečky od 4home, kde nájdete široké množstvo motívov, ale najmä aj kvalitu a udržateľné materiály. Tak čo ešte stále váhate? Kúpte vašej babke posteľné obliečky, ktoré po vypratí nevyblednú a udržia si svoj tvar!

Šijací stroj - perfektný darček pre babku

Staré mamy majú na dôchodku niekedy naozaj veľa voľného času. Ak ho nemajú čím naplniť, nemajú veľmi dobrú náladu. Ideálnym darčekom pre babku, ktorá bude oslavovať narodeniny alebo meniny môže byť preto aj šijací stroj.  

Áno počuli ste dobre. Dnes sa ľudia opäť vracajú k šitiu. Či už babka vie šiť alebo nie, šitie sa môže stať jej obľúbenou zábavkou. Šijací stroj môže byť preto ideálnym tipom na darček. Mechanický šijací stroj Singer je vhodný aj pre starších ľudí, ktorí nemajú také bystré očko či zručnosť v rukách. K tomu pomáha aj LED osvetlenie a bohaté príslušenstvo ako ovládací pedál, napájací kábel, mäkké puzdro a samozrejme návod na použitie.  

So šijacím strojom, ktorý je jednoduchý na používanie sa stará mama naučí naozaj rýchlo pracovať. Ak neviete, čo babke kúpiť k jubileu skúste šijací stroj a možno to ocení celá vaša rodina! Roztrhané nohavice, príliš voľné sukne či chýbajúci vankúš v detskej izbe? Babka sa teraz postará o všetko! Ušije zašije, prešije! Ideálny a hlavne užitočný darček nielen pre babku, ale aj pre celú rodinu, ktorý rozhodne nebude stať len tak v skrini, ale zaplní voľný čas vašej milovanej starej mamy. 

Babička rozpravaj! Narodeninový darček pre babku

Dnešný svet beží rýchlo a preto je veľmi ťažké udržať v  pamäti všetky pekné okamihy. O to viac si prajeme nezabudnúť pri ľuďoch, ktorý už nemajú dvadsať rokov a ich prítomnosť je nám čoraz vzácnejšia. Áno, hovorím o našich starých rodičoch, pre ktorých je vybrať vhodný darček čoraz ťažšie a ťažšie. 

Čoraz častejšie sa skôr vracajú do minulosti a spomínajú na to, čo bolo. A hoci vy možno teraz nemáte čas a chuť sa ich spomienkam venovať, raz príde chvíľa, keď sa k ich životu budete chcieť vrátiť. Spomienky starej mamy si môžete jednoducho uchovať v prekrásnej publikácií Babička rozprávaj! Táto kniha, môže byť skvelým tipom na darček pre babku, ktorý ocení celá rodina. 

Jej spomienky budú už navždy zachované v krásne spracovanej knihe, ktorú si kedykoľvek môžu vziať do ruky celé ďalšie generácie. Babička si môže sama alebo s pomocou svojich detí či vnúčat vypĺňať stránky, v ktorých zachytí svoje spomienky na život či dobu, v ktorej žila. Taký darček je hodnejší ako tie najluxusnejšie šperky či najdrahšie dovolenky. Vďaka nim budete mať svoju babičku neustále pri sebe. Tak ešte stále váhate, čo babke kúpiť k narodeninám? Už neváhajte a nekupujte veci ktoré by len tak stáli v skrini. Kúpte to, čo spojí celú vašu rodinu. Je to priam ideálny darček. 

Oddych a spoločný čas ako originálny darček pre babičku

Spoločný čas je vraj najkrajším darčekom, aký môžete venovať svojej blízkej osobe. Cez rok je život rýchly a nie vždy máme chvíľu času zastaviť sa a oddýchnuť si. Naši starí rodičia sa sťažujú, že s nimi trávime málo času a nevenujeme im svoju pozornosť. 

Ak bude mať babka za chvíľu meniny alebo narodeniny a vy hľadáte darček, skúste premýšľať nad chvíľami spoločného času, ktoré sa spoja s oddychom a relaxom. Zaujalo vás to? Preto vedzte, že ideálnym darčekom pre vašu starú mamu bude napríklad víkendový pobyt či zájazd. Vybrať si môžete naozaj so širokej ponuky rôznych atrakcií na Slovensku alebo v zahraničí. 

My však odporúčame zvoliť miesto, ktoré nie je ďaleko od Slovenska a predsa neprináša rutinu a stereotyp. Môžete teda navštíviť termálne jazero Heviz alebo sa vykúpať na Balatone. Vaša stará mama možno v minulosti tieto miesta navštívila a teraz si rada opráši spomienky. 

Jazero je navyše najväčšie aktívne prírodne jazero s liečivou termálnou vodou na svete. A tá voda je naozaj teplá! Vaša stará mama si tak zohreje kosti a zrelaxuje. Tak ako sme už spomínali ideálny darček pre babku môže byť práve takýto výlet, vďaka ktorému babka pookreje nie len na duši ale i na tele. 

Čo na narodeniny pre babku? Čítačku kníh!

Je jasné, že starí ľudia sú už menej aktívni ako boli kedysi. Niektorí sú naozaj takí, že najradšej sedia doma a možno aj čítajú knihy. Ak je vaša babka knihomoľka, skúste jej kúpiť … Nie knihu nie! Skúste jej kúpiť k blížiacim sa narodeninám čítačku na knihy. Áno presne tak! 

Že sa s tým nenaučí babka nikdy robiť? Ale naučí! Je to jednoduché. Vy jej posťahujete do čítačky kníh stovky, ba aj tisíce kníh a ona si z nich môže pokojne vybrať v pohodlí domova. Žiadne behanie v kníhkupectve a plné police kníh. V čítačke kníh, ktorá zaberie naozaj malé množstvo miesta, môžete mať naozaj veľké množstvo kníh, pekne zorganizovaných. 

Ak sa babke nebude páčiť jedna, vyberie si druhú bez toho, aby musela utekať do knižnice či do kníhkupectva. Čítačka má množstvo dobrých parametrov. Dôležité je, že ma dobrý veľký displej na báze elektronického atramentu.

Ten nie je necitlivý k očiam, ani k tým starším a ani k tým mladším a tak môže čítačku bez obáv používať aj človek so staršími unavenejšími očami. Batéria vydrží celé týždne! A tak netreba sústavne behať s nabíjačkou a dobíjať. Babička si môže čítačku vziať so sebou aj do parku alebo na dovolenku či na cestu za vnúčatkami. Zmestí sa aj do kabelky, nie je ťažká a nezaberie skoro žiadne miesto. Ideálny darček pre babku nielen na Vianoce.

Kabelkou si u babky nič nepokazíte, práve naopak! Praktický darček pre babku v podobe kvalitnej kabelky

A prečo by sa babka nemohla obliekať moderne či nosiť zaujímavé doplnky len preto, že už ma vyšší vek? Žiaden takýto dôvod neexistuje. Vašej starej mam môžete k sviatku – k narodeninám či k meninám kúpiť pekné a moderné veci. Všimli ste si napríklad jej kabelku? Už ju nosí snáď sto rokov! Je ošúchaná a zodratá? Kúpte jej novú. 

Ideálnym tipom na darček pre babku tak môže byť aj čierna kabelka Graceland, ktorú babka využije napríklad pri cestovaní, pri návšteve kostola alebo pri stretnutiach s priateľkami. Kabelka je vyrobená zo syntetického materiálu. Uchá sú dlhé. 

Čierna farba sa hodí k akémukoľvek oblečeniu a je klasická a nadčasová. Proti takejto kabelke nebude mať námietky ani jedna babka, ani jedna stará mama a neofrfle ju, pretože jednoducho nebude mať dôvod. Takáto kabelka vydrží vašej babke ďalších 50 rokov a možno ju potom aj zdedíte a bude o nej hovoriť ako o vintage kúsku, ktoré sú dnes také IN! Tak čo? Pozerali ste už do kalendár, kedyže to má vaša babka tie narodeniny?

Zaujimavá hra pre starú mamu k narodeninám

Radi trávite so svojimi starými rodičmi čas, ale už vás nebaví hrať stále dookola človeče nehnevaj sa či karty? Skúste im kúpiť novú hru: Jak to tenkrát bylo!  Možno už o pár dní bude mať vaša babka narodeniny a vy ešte stále neviete, čo by ste jej mali kúpiť. 

Ak surfujete po internete a hľadáte nejaký tip na darček pre starú mamu, skúste si nechať poradiť od nás vyberte jej k jubileu práve túto hru. Princípom tejto hry sú kartičky, na ktorých sú rôzne retro fotografie. Práve tieto fotografie nabádajú babičku k rozprávaniu príbehov. Napadne vám pri pohľade na kartu s fotografiou nejaký váš zážitok? V druhej fáze hry odpovedajú hráči na otázky, ktoré sa viažu k príbehom. 

Počúvali ste dobre a dokážete správne odpovedať? Celá rodinka si tak vypočuje o udalostiach, o ktorých by ste sa možno ani nedozvedeli a ktoré by vám na prvý pohľad pripadali nezaujímavé. Ale je to práve naopak! Vďaka tejto hre strávite príjemné chvíle s vašou babkou (ale samozrejme aj s dedkom) a na jej narodeniny jej podarujete skutočné prekvapenie. Už to nebudú len nudné večery pri kartách, ale poučné chvíľky plné smiechu, pri ktorých bude babka naozaj cítiť, že sa o ňu zaujímate. 

Kvalitná káva je super darček pre babku

Je vaša babička kávičkárka? Je pre ňu pitie kávy akýmsi rituálom, vďaka ktorému zabudne na okolitý svet? Rada si k sebe domov pozýva priateľky a spoločne debatujú pri hrnčeku tohto nápoja? Ak áno a vy sa práve teraz zamýšľate nad tým, čo by ste jej kúpili k sviatku, k narodeninám, k meninám, č k inému jubileu, môžete jej vybrať z ponuky káv.

A tá ponuka je naozaj pestrá! My odporúčame napríklad výhodné balenie kávy Arabica z celého sveta. Toto balenie je pre tých, ktorý chcú kúpiť kilo kávy, no nechcú kúpiť len jeden druh kávy. V tomto mixe káv nájdete až štyri druhy káv – kávu Brazília Santos, kávu Kostarika Tarazzu, kávu Kolumbia Suprema, kávu Etiopia Sidamo.

Už teraz sa vám zbierajú slinky? Doprajte toto potešenie teda vašej babke. Nebuďte lenivý a nekupujte obyčajnú kávu v obchode. Veď vaša babka si zaslúži naozajstnú kvalitu, naozajstné nebíčko na jazyku. Tento darček pre babku je naozaj univerzálnym – je vhodný na leto, na zimu, na narodeniny, na meniny, pre babku ktorá má 60 rokov, ale aj pre tú ktorej to už ťahá na 90! Káva je nielen dobrá na tlak, odstraňuje bolesti hlavy ale je aj výborným nástrojom socializácie. Kto by predsa odolal pozvaniu na takú dobrú kávu? 

Pre krásu našich babičiek - praktický darček pre babku

Ach, stará mama má za chvíľu narodeniny! Čo jej ale kúpiť?! Áno toto veľmi dobre poznáme. Nakupovať darčeky nie je naozaj ľahké, nakupovať darčeky pre starších ľudí je ťažké. Ak bude vaša babka oslavovať nejaký sviatok ako napríklad meniny alebo narodeniny a vy ešte stále neviete, čo jej kúpiť, prípadne ste na jej narodeniny či meniny zabudli a máte už len naozaj pár dní, skúste siahnúť po kvalitnej kozmetike

Takáto kozmetika nikdy neurazí a nezaškodí. Najmä ak je babka ešte stále trochu parádnicou a rada sa o seba stará. Beauty trio je sada troch produktov, ktoré sa často označujú ako séra mladosti a sú povinnou výbavou každej ženy v pokročilom veku. 

Ide o tri produkty, ktoré sú rozhodne dôležité, ak chcete ešte stále vyzerať mladšie a krásne. Ide o kyselinu hyalurónovú, kolagén a retinol. Každý z týchto produktov je určený na nejaký iný kozmetický problém a každý z týchto troch produktov bude babke osožný v niečom inom. Medzi najvýznamnejšie benefity všetkých troch produktov však patrí hydratácia pokožky, spomalenie procesu starnutia, regenerácia pleti, ochrana pred vonkajšími vplyvmi a detoxikácia pleti. Ak kúpite toto výhodné balenie- babka po otvorení darčeka k narodeninám jednoducho nebude nespokojná! Určite sa poteší a produkty jej budú osožné. 

Vrchný matrac Dormeo - darček pre dokonalé pohodlie

Zvykne sa babka sťažovať na bolesti chrbtice? Príčinou môže byť aj nekvalitný spánok, veď niet pochýb, že kvalitný spánok je základ pre pohodové prežitie nasledujúceho dňa a navyše aj pevného zdravia. Preto je výborným darčekom pre babku aj kvalitný vrchný matrac od Dormeo. Ak neviete aký matrac si vybrať – pozrite si náš článok, kde sa venujeme práve najlepším matracom od Dormeo.

Takýto matrac je hrubý len 4cm a aj napriek tomu dodá pri spánku chrbtici potrebnú oporu a na druhej strane, vďaka aloe vera je povrch mäkký a jemný na dotyk. Navyše vrchný matrac je aj cenovo dostupnou záležitosťou. Čo viac si priať, dokonalý tip na darček nielen pre babku, čo poviete?

Trendový darček pre babku k sviatku

Ak má vaša babka sviatok a vy rozhodujete o darčeku, existuje veľké množstvo možností a produktov, z ktorých si môžete vyberať. Ak ale chcete babke k narodeninám či meninám kúpiť niečo na oblečenie, môžete troška zaváhať. Čo by bolo vhodné? Bude sa jej to páčiť? Bude to rada nosiť? Bude to jej štýl? 

Najlepšie je v takomto prípade kúpiť niečo univerzálne. Teda žiadne lodičky na podpätkoch, blúzky v pestrých farbách či šaty zaujímavých strihov. Je dôležité pamätať, že babka už má svoj vek a oblečenie prispôsobuje aj jemu. A taktiež aj činnostiam, ktorým sa venuje. 

Univerzálnym darčekom pre všetky babky môže byť napríklad vesta. Vesta je nadčasový kúsok, ktorý by mala mať v šatníku každá žena. Vestu využijete na jar, v lete, na jeseň i v miernejších zimách. Vestu využijete doma, v záhrade, pri cestovaní, pri športe i pri oddychu. A vestu využije aj vaša babka. Či už bude vonku kopať záhradu alebo sa prechádzať so psom. 

Vesta je zateplená a má mierne predĺžený zadný diel, vďaka ktorému nebude babke fúkať na kríže. Pohodlne pod ňu schová aj sťahovací pás, ktorým si uľavuje od bolesti chrbta. Tento jednoduchý kúsok je naozaj ideálnym tipom na darček pre babku. 

Robotický vysávač - darček, ktorý ušetrí babke čas i zdravie

Chcete svojej babke uľahčiť život? Nebaví vás už pozerať ako sa naťahuje s ťažkým vysávačom? Nemáte čas chodiť jej do bytu či domu pravidelne pomáhať s upratovaním? Viem, nie je to jednoduché, upratovať nielen vlastnú domácnosť, ale i domácnosť svojich rodičov či svokrovcov. Uľahčite si to teda. Kúpte teda babke k narodeninám robotický vysávač. 

Tento robotický vysávač už dávno nie je výsadou bohatých rodín, dnes ho môže mať naozaj každý. Aj vaša babka, ktorá už ma možno problémy s chodením a nedokáže sa o seba postarať tak dobre, ako by potrebovala. A na čo by sa vlastne trápila s vysávaním, keď si za ten čas strávený na nohách môže pozrieť obľúbený seriál, prečítať knihu či vypiť kávu s priateľkami

Robotický vysávač len pustí a vykonáva si ďalej svoje bežné činnosti, ktoré sú zďaleka príjemnejšie ako upratovanie. Bojíte sa ako by babka zvládla ovládanie tohto vysávača? Ak ovláda smartfón či tablet, tak to zvládne veľmi jednoducho. Jedným tlačidlom robotický vysávač spustí a tým istým tlačidlom ho aj zastaví. Jednoducho a rýchlo, bez väčších starostí. Tak už len rýchlo pozrieť, kedy má babka narodeniny a jeden z obľúbených robotických vysávačov vybrať. 

Vitamíny sú pre babku dobrou voľbou - darček pre babku v pdoobe zdravia

Zdravie, je naozaj to najcennejšie, čo máme. Preto je dôležité sa oň starať aj vtedy, keď si myslíme, že sme v poriadku a nemáme žiadne problémy. Veľmi dôležité je to hlavne pri starých ľudí. V časoch kedy je návšteva lekárne naozaj nákladným špásom a mnohí dôchodcovia majú problém zaplatiť si aj predpísané lieky, uvažujte pri výbere darčeka k narodeninám pre babku pragmaticky. 

Naozaj by ste si mali dobre rozmyslieť, čo je kúpite a čo bude pre ňu dôležité. Venujte preto babke vitamínový balíček, ktorý by si babka, možno aj kvôli financiám, sama nekúpila. Vitamínový balíček obsahuje selén, zinok, vitamín D, vitamín C, multivitamín, a magnézium citrát. Jednoducho všetko najdôležitejšie, čim si človek (aj starší) dopomáha k tomu, aby bol vždy vo forme a fit. 

Užívaním týchto liekov dokáže predísť mnohým chorobám a predchádzať rôznym komplikáciám. Balenia vitamínov sú navyše také veľké, že vašej babke pokojne vydržia až do ďalších narodenín. Pomôžte svojej babke aj tým, že jej ako darček kúpite vitamíny dôležité pre zdravie, ktoré by si ona možno sama nikdy nekúpila. Starajte sa o ňu aj takýmto spôsobom, nech ešte veľmi veľa narodenín či iných jubileí môže oslavovať s vami v kruhu vašej rodiny a svojich priateľov. 

Kuchynský robot - ideálny darček pre babičku, ktorá rada varí a pečie

Kuchynský robot je skvelým darčekom pre babku, pretože uľahčuje prácu v kuchyni a ušetrí čas. Babky často trávia veľa času pri príprave jedla a kuchynský robot – napríklad tento od značky Delimano – im môže pomôcť znížiť únavu a zvýšiť efektivitu. 

Môže nahradiť mnoho kuchynských spotrebičov, ako je mixér, šľahač, mlynček na mäso a mnoho ďalších, čo umožňuje babke mať viac priestoru v kuchyni. Kuchynský robot tiež umožňuje jednoduchšie a rýchlejšie spracovanie potravín, čo umožňuje babke tráviť viac času s rodinou a menej času v kuchyni. Naviac, mnoho kuchynských robotov dnes poskytuje veľa funkcií a príslušenstva, ako napríklad rôzne nože, háky a misky, ktoré umožňujú babke vytvoriť rôzne druhy jedál.

Šperky sú stále in! Praktický a luxusný darček pre starú mamu!

Existuje naozaj veľmi veľa druhov darčekov. My sme vám tu už pár tipov na darčeky uviedli. Vynechali sme však darček, ktorý je nositeľom citu, spomienky či milého gesta. Narodeninový darček pre babku môže byť pokojne aj z kategórie šperkov. 

Ponuka šperkov je veľmi veľká a preto by ste si pri výbere mali dávať pozor. Na začiatku je najlepšie vedieť, aký druh šperku by babku potešil. Prívesok? Retiazka? Prsteň? Náramok? My odporúčame náušnice. Samozrejme len vtedy, ak má babka prepichnuté uši a náušnice nosí. Je dôležité, aby boli náušnice z kvalitného striebra, nech sa neobjavia žiadne zdravotné komplikácie či zapálené uši. 

Náušnice značky Beneto také naozaj sú. Sú pozlátené a zdobené precíznymi brúsenými tmavoružovými zirkónmi. Tieto drobné číre zirkony ešte umocňujú oslnivé trblietanie, ktoré nikto neprehliadne. Je dobré, že tieto náušnice majú zapínanie na klapku, vďaka tomu manipulácia s nimi rýchla a jednoduchá, babka to zvládne ľavou zadnou. Náušnice sú jemné a decentné, a tak sa hodia aj k starším ročníkom žien s klasickým štýlom. Takýmto darčekom k narodeninám pre babku nič nepokazíte. 

Wellness ako darček pre babku k narodeninám priamo doma

Zaujímavým a možno trošku netradičným darčekom pre babku môže byť aj akupresúrna podložka. Býva babka často unavená a sťažuje sa na boľavé chodidlá? Tak bude tento darček ako stvorený práve pre ňu. O čo teda ide? O akupresúrnu podložku

Kamienky na podložke príjemne masírujú a stimulujú reflexné oblasti chodidiel, uľavujú svalom a dodávajú energiu. Okrem toho sa týmto posilňuje aj imunita tela, pomáha pri bolestiach chrbta a hlavy. Táto podložka je vyslovené vhodná pre ľudí so sedavým zamestnaním, teda ľudí, medzi ktorých určite patria aj dôchodcovia. 

Tí toho veru už naozaj veľa nenabehajú (samozrejme ako kto) a ich chodidlá bývajú naozaj stuhnuté a boľavé. Netreba chodiť s babkou na wellnes, veď aj tak by s vami babka asi nešla. Treba jej domov kúpiť túto akupresúrnu podložku. Vďaka nej bude mať babka wellnes doma. A hoci toto samozrejme môžete považovať ako tip na darček pre babku k narodeninám, môžete jej to kúpiť hocikedy a bez dôvodu. 

Praktický darček pre babku - stôl na balkón

Mnohí starí ľudia už naozaj neradi cestujú. Ak vaša babka patrí k tým, ktorí si radšej vychutnáva pohodlie svojho domova, alebo jej zdravie nedovolí viesť aktívny spôsob života, k narodeninám jej darujte niečo, čo jej spríjemní jej pobyt doma. Aj z bytu na šiestom poschodí paneláka sa dá vytvoriť pekný kútik. A tomu môže prispieť aj stôl na balkón. Nie však klasický stôl na balkón, ale stôl ktorý sa dá k balkónu jednoducho primontovať aj na takých balkónoch, kde je naozaj veľmi málo miesta. 

Doska je uchytená o závesnú nohu a spodný nadstavec, a tak je montáž a manipulácia veľmi jednoduchá. Takýto závesný stolík je ideálny na úzky balkón, pretože si môžete nastaviť potrebnú výšku a ušetrí veľa miesta. Babkin byt, teda balkón sa premení na príjemné miesto, na ktorom si môže vypiť kávu či čítať knihu s tým, že si na stolík môže odložiť všetky potrebné veci a nezaprace si balkón pritom tak, že by sa cezeň nedalo chodiť. Každá zmena, aspoň takáto malá, dokáže starým ľuďom  preklenúť ich rutinné a stereotypné obdobie. Preto je závesný stôl na balkón ideálnym darčekom pre babku k narodeninám či inému sviatku. 

Darček, ktorý sa babke doma určite zíde

Babky bývajú naozaj úžasné hostiteľky. Ich domácnosť je vždy perfektne upravená a kuchyňa doslova žiari čistotou. Babky si taktiež potrpia na kvalitu a veria často len odskúšaným veciam. Často svoje staré veci nechcú vymeniť  za novšie ani za nič, práve z tohto hľadiska môže byť nakupovanie darčekov k narodeninám pre babky priam nočnou morou. 

My vám ako jeden z našich tipov na darčeky pre babky ponúkame aj sadu šiestich kuchynských utierok Pecete Blue. Tieto utierky sú vyrobené zo 100% bavlny, výborne sajú a pritom sú príjemné na dotyk. Hodia sa do akejkoľvek kuchyne a ku akejkoľvek babke. 

Aj k tej, čo varí guláš, ale aj k tej, čo preferuje buchty s lekvárom. Utierky sú v rozmere 45×60 cm a tak sa nimi utrie nielen príbor, ale aj pekáč či väčšia misa. Po použití sa utierky jednoducho vyperú v práčku a babka môže na druhý deň opäť zašpiniť hrnce nejakým výborným jedlom. 

CBD olej - praktický darček pre babku a celú rodinu

Darček pre babku, ktorý sa zároveň hodí aj pre celú rodinu. Pretože CBD olej môžete využívať všetci. Ak chcete zlepšiť kvalitu spánku, alebo pomôcť so zdravím, určite siahnite po tomto produkte (mám odskúšané) – kompletná recenzia CBD oleja tu.

Produkty Delimano - darček pre babku gazdinku

Hľadáte darček pre babku? Vyberte si niečo z ponuky Delimano! Potreby na varenie, pečenie, kuchynské spotrebiče, náradie i doplnky, všetko na jednom mieste. Nejako tej svojej babke treba naznačiť, že od nej tých výborných jedál jednoducho chcete viac!

Fitness Hodinky - darček pre aktívnu babičku, čo rada športuje

Hneď bude mať babka o dôvod viac chodiť. Fitness hodinky v sebe skrývajú krokomer a s krokomerom môže byť veľká zábava. Kúpte si ich tiež a usporiadajte súťaže, kto prejde viac.

Manuka Med - darček pre babku na podporu zdravia

Chcete aby vaša babička bola zdravá a plná síl? Kúpte jej manuka med, ktorý ju ochráni od rôznych chorôb. Je vedecky dokázané, že Manuka med ma liečivé účinky.

Spríjemnite babke bývanie pomocou skvelého darčeka

Starší ľudia trávia čas hlavne doma, preto je dôležité, aby sa tam cítili dobre. Vyberte jej darček k narodeninám zo širokej ponuky bytových doplnkov. Nech si svoj domov ešte viac zútulní a cíti sa tam dobre. 

Kurz háčkovania - darček pre aktívnu babičku

Darujte babičke skvelý kurz háčkovania. Určite sa poteší a naučí sa aj niečo nové. Na oplátku Vám môže niečo pekné vyrobiť. Alebo čo tak podobné skvelé kurzy pre babičky? 

Dávkovač liekov - darček pre babku aby nikdy nezabudla na svoje lieky

Ak máte babičku so zmyslom pre humor, dávkovač na lieky ju rozosmeje, avšak je to veľmi praktická vec najmä v tomto období a môžete jej k tomu prikúpiť nejaké vitamíny. Ideálny darček pre babičku.

Svetre a cardigany ako darček pre babičku

Bojíte sa toho, že sa babke netrafíte do vkusu, no aj tak jej chcete chcete ako darček k sviatku kúpiť niečo nové na oblečko? Vyberte si zo širokej ponuky svetrov, viest a cardiganov. Tým rozhodne nič nepokazíte. 

Darčeková sada čajov - darček pre babku, ktorý miluje čaj

Ktorá babička nemá rada čaje? Myslím si že žiadna. Preto by ste mali porozmýšľať aj nad týmto darčekom pre babičku. Dokonca si čaj môžete rovno spraviť spolu celá rodina.

Svetcukrárov.sk - skvelý eshop na výber vhodných darčekov pre babku do kuchyne

Vyberte darček pre babku z ponuky Svet cukrárov. Ak vaša babka výborne pečie bude to darček nielen pre ňu, ale aj pre celú rodinu.

Spirulina - výživový doplnok ako darček pre babku

Kvalitná superpotravina vhodná ako darček pre babičku. Či už je milovníkom kvalitných doplnkov, alebo len chcete aby sa cítila lepšie, určite ju poteší balenie spiruliny. Zdravie je predsa to najcennejšie čo máme.

Obchod 4Home pre gazdinky

Že sú babky tie najlepšie gazdinky vie jednoducho každý. Ani tá vaša sa nedá zastaviť a neustále si svoj domček zveľaďuje a zariaďuje?

Potom je jasné, že  ideálnym darčekom pre ňu bude niečo z 4Home – bytové doplnky, obrazy, kvetináče, dekorácie. Najlepší darček pre babku vyberiete právu tu!

Krížovky na každý deň - praktický darček pre babičku

Snáď všetky babičky rady lúštia. Nadeľte im zábavu a doprajte im krížovky na každý deň. Ak budú mať voľný čas, určite ich kompletne prelúskajú a precvičia si tak mozgové závity. Ideálny darček pre babku.

Skvelá a kvalitná káva

Darujte pôžitok! Kvalitnej zrnkovej káve neodolá nikto! Ani babka. Rôzne druhý zrnkových káv z rôznych kútov sveta potešia každú starú mamu!

Kávovar - ideálny darček pre babku, ktorá si chce vychutnať kvalitnú kávu

Patrí vaša babka k milovníčkam kávy? Kúpte jej kávovar. Praktický a využiteľný. Darček pre babku k narodeninám, či meninám tak budete mať vybavený raz dva.

Masážny prístroj na nohy - darček pre babku v podobe oddychu a relaxu

Chcete svojej babke pripraviť narodeninové prekvapenie, ale do kúpeľov ju nemôžete dostať? Spravte jej kúpele doma! Výborný darček pre babku bude skladací masážny prístroj na nohy, vďaka ktorému sa vaša starká zrelaxuje aj v pohodlí obývačky.

Magnetický držiak na okuliare

Praktickým darčekom pre babku bude magnetický držiak na okuliare. Vďaka nemu bude mať babka svoje oči vždy pri sebe a nikdy tak neodmietne prečítať rozprávku vnúčatkám či uštrikovať čiapku pre deduška.

Deka s rukávmi DeLuxe - darček pre babku, ktorá ma rada teplo

Ideálnym darčekom pre babku je hrejivá deka s rukávmi. Starká si tak vychutná teplo pri  večernom leňošení pri televízore počas chladných jesenných  a zimných dní.

Masážny valec ako darček pre babku k narodeninám

Darček pre babku k narodeninám, meninám či Vianociam? Masážnym valcom nič nepokazíte. Takýmto darčekom pre starkú, doprajete svojej najbližšej chvíle relaxu a pohody.

Samomiešajúci Pohár 350ml - vtipný a zároveň praktický darček pre babku na Vianoce

Obdivuhodný hrnček, ktorý zamieša lahodnú kávu, capuccino či akýkoľvek nápoj iba jednoduchým stlačením tlačidla. Už žiadne miešanie lyžicou. Originálny darček pre vašu babičku.

Turistické trekingové palice - praktický darček pre babku, ktorá rada výletuje

Originálny darček pre babku? Turistické palice! Pre babky aktívne, ale aj pre také, ktoré potrebujú trošku nakopnúť. Darujte motiváciu a chuť do života, veď život sa na dôchodku nekončí!

Hodiny s fotorámčekmi - darček pre babku v podobe spomienok na rodinu

Originálnym darčekom pre babku budú jednoznačne hodiny s fotorámčekmi. Vďaka takémuto darčeku bude mať starká svoju rodinu vždy na očiach a len – tak nezabudne na príjemné okamihy v kruhu svojich najbližších. V kuchyni v obývačke či v spálni, jednoducho všade!

Hojdacia sieť - darček pre babku

Aké by to boli prázdniny bez starkej? Pche! Také si nevieme ani predstaviť. Vďaka hojdacej sieti si prijemné letné dni u babky užijú všetky deti a vnúčatá! A najviac si ich užije babka. Ale až vtedy, keď sa podvečer zvalí do hojdacej siete ona sama. A už ani nepomyslí na more či cestovanie! Raj bude mať vo vlastnej záhradke.

Obliečky v podobe darčeku pre babku k narodeninám

Neviete akým darčekom potešíte svoju starkú? Inšpirujte sa s ponukou prestieradiel a obliečok. Stopercentná kvalita, pekné prevedenie… Vyberať sa bude určite ľahko.

Ako vybrať darček pre babku?

Výber darčeku pre babku môže byť niekedy náročnou úlohou, pretože chcete vybrať niečo, čo bude mať pre ňu skutočný význam. Tu je niekoľko tipov, ako vybrať darček pre babku a na čo si dať pozor:

  1. Pozrite sa na jej záujmy: Babka má určite nejaké záujmy, ako napríklad varenie, čítanie, záhradka, atď. Skúste vybrať darček, ktorý sa bude týkať jej záujmov.

  2. Skúste sa pozrieť na jej potreby: Babky môžu mať rôzne potreby, ako napríklad potrebu relaxovať alebo potrebu mať viac pohodlia. Skúste vybrať darček, ktorý bude riešiť jej potreby.

  3. Vyberte si kvalitný darček: Babka si zaslúži kvalitný darček, takže sa uistite, že vyberáte niečo, čo bude trvať dlho a bude sa jej páčiť.

  4. Dajte si pozor na to, aby bol darček praktický: Babka určite ocení darček, ktorý bude môcť používať každý deň, ako napríklad kuchynský robot alebo remosku.

  5. Darček by mal byť osobný: Babka určite ocení darček, ktorý bude mať pre ňu osobný význam, ako napríklad fotografiu s rodinou alebo osobný darček.

  6. TIP: Požičajte si auto a vezmite babku na miesta, ktoré vždy chcela navštíviť. Autopožičovne sú dostupné v každom väčšom meste a v každej turistickej destinácii.

V konečnom dôsledku, dôležité je darovať s láskou a myslieť na to, čo by sa babke páčilo a čo by ju mohlo potešiť.

Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *