Domov » Najlepšie tipy na darček » Najlepšie darčeky na 80 narodeniny

Najlepšie darčeky na 80. narodeniny pre chlapa aj ženu! Čo im darovať ak už všetko majú?

Márne rozmýšľate nad tým čo kúpiť starým rodičom k 80 narodeninám? Aj keď ich dobre poznáte môže vás ich jubileum zaskočiť. Predsa len ide o životné jubileum, okrúhle narodeniny a chcelo by to výnimočnejší darček. Darček na 80 narodeniny nemusí byť veľký a okázalý, mal by byť ale od srdca a mal by oslávencovi jasne povedať, že ste si na jeho výbere dali záležať.

Okrúhle jubileá si vždy zaslúžia špeciálne oslavy a výnimočnejšie darčeky. Či už kupujete darček pre 20 ročné dievča alebo hľadáte dar k 50 určite si na ňom dáte záležať. Darček na 80 narodeniny si zaslúži rovnakú výnimočnosť. Nájsť vhodný darček na 80 narodeniny pre ženu alebo muža môže byť niekde poriadna fuška. Ak sa aj oslávenca opýtate čo by chcel alebo potreboval najčastejšie vám povie, že nič, že všetko čo potrebuje má. Nedajte sa ale odbiť. Pekným darčekom môžete urobiť naozaj veľkú radosť aj starším ľuďom.

Ak márne hľadáte inšpiráciu čo darovať starým rodičom prečítajte si náš článok. Nájdete v ňom vhodné nápady na darček na 80 narodeniny.

Prípadne sa môžete inšpirovať našimi tipmi na darčeky pre babku a dedka.

NAJLEPŠIE DARČEKY NA 80 NARODENINY

Dar k 80 narodeninám: Geladrink Artrodiet

Starších ľudí trápi viacero zdravotných problémov. Najčastejšie sú to problémy s kĺbmi a pohybovým aparátom. Zamerajte sa týmto smerom a kúpte im doplnky výživy na kĺby. Geladrink Artrodiet je doplnok výživy, ktorý vyživuje kosti a chrupavky, takže priaznivo vplýva na pohybový aparát.

Ak oslávenec trpí iným ochorením pokojne sa obzrite v lekárni po inom doplnku. Pri kúpe akéhokoľvek doplnku výživy sa ale poraďte najskôr s lekárnikom, ktorý vám vie presne odporučiť konkrétny produkt v závislosti od ďalších zdravotných problémov oslávenca.

Darček na 80tku: Kniha

Knihy sú výborným darčekom pre mužov ale aj pre ženy. Ak poznáte obľúbený žáner oslávenca alebo jeho obľúbeného spisovateľa máte o problém menej. Historické romány, literatúra faktu, životopisy ale pokojne aj nová kuchárska kniha sú vhodné darčeky k 80 narodeninám.

Ak oslávencov obľúbený žáner nepoznáte alebo sa obávate, že by ste mu kúpili knihu, ktorú už čítal môžete mu darovať darčekovú poukážku. Starý otec alebo stará mama si už kúpia knihu podľa vlastného vkusu.

Tlakomery ako darček na 80: Starostlivosť a zdravie pre seniorov

Tlakomer je praktický a užitočný darček pre seniorov, ktorý prispieva k ich zdraviu a pohode. Pre osoby vo veku 80 rokov je dôležité pravidelne sledovať krvný tlak, aby predchádzali zdravotným komplikáciám. Tlakomery ponúkajú jednoduché a presné meranie tlaku v pohodlí domova, čo je pre seniorov veľmi dôležité.

Pri výbere tlakomeru ako darčeka je dôležité zvážiť jeho jednoduchosť používania, presnosť a spoľahlivosť. Na trhu sú rôzne typy tlakomerov, vrátane digitálnych modelov na rameno alebo zápästie, ktoré sú vybavené veľkými displejmi a jednoduchým ovládaním. Niektoré modely majú aj pamäťové funkcie, ktoré uchovávajú predchádzajúce merania, čo je užitočné pre sledovanie dlhodobých trendov krvného tlaku. Tlakomer je tak nielen praktickým, ale aj osobným darčekom, ktorý ukazuje vašu starostlivosť o zdravie a pohodu oslávenca.

Výnimočný darček k 80 narodeninám: Personalizovaná bonboniéra

Ak hľadáte výnimočný darček na 80, ktorý by bol jediný svojho druhu darujte personalizované darčeky. Jedným z nich je aj bonboniéra  s ručne robenými pralinkami, ktoré sú zabalené v škatuľke s oslávencovou fotkou. 

Darujete tak nie len niečo sladké ale aj niečo originálne. Fotku, ktorá bude na škatuľke si môžete vybrať z vlastnej kolekcie fotiek. Nemusí tam byť len osoba, ktorej je dar určený ale aj fotka, ktorá obdarovanej osobe pripomenie príjemne strávené chvíle.

Užitočný darček k 80 narodeninám: Deka s rukávmi

Hrejivá deka s rukávmi môže byť praktickým, milým a aj užitočným darčekom k 80 jubileu. Výhodou tejto deky je, že má rukávy, takže si oslávenec pokojne môže sadnúť, prikryť sa dekou a popíjať kávu alebo čaj či čítať knihu. 

Tento praktický darček má aj ďalšie výhody. Nemusíte poznať veľkosť, ako pri oblečení. Jediné čo by ste mali vedieť je obľúbená farba oslávenca. Pokojne ale môžete siahnuť po zemitých farbách prípadne kúpiť modrú deku pre pána či červenú deku pre ženu.

Zdraviu prospešný darček: Wellness pobyt s procedúrami

Piešťany sú známym kúpeľným mestom s termálnou minerálnou vodou. Piešťanské sírne bahno je svojimi účinkami známe nie len na celom Slovensku ale aj v zahraničí. Doprajte takýto relax, oddych a zotavenie sa aj starým rodičom a venujte im wellness pobyt s procedúrami.

Aj keď hľadáte dar pre jednu osobu k 80 narodeninám pokojne môžete zaplatiť pobyt aj pre manžela alebo manželku oslávenca. Doprajete mu tak nie len zdravie ale aj príjemné chvíle, ktoré môže stráviť s najbližšou osobou. Či vyberiete 3 dňový pobyt alebo pobyt na celý týždeň záleží len od vás. Stále pôjde o zážitkový darček, na ktorý tak ľahko nezabudne.

Darček k 80, ktorý poteší: Teplé papuče

Papuče patria medzi milé a klasické darčeky, ktoré môžete darovať pri každej príležitosti. Keďže ale ide o praktický a užitočný darček, ktorý ľudia vždy využijú môžete ho darovať aj k 80 narodeninám svojim starým alebo prastarým rodičom.

Pri výbere papúč by ste mali poznať veľkosť obuvi, ktorú oslávenec nosí. Prípadne sa informujte u predajcu či a za akých podmienok sa dajú kúpené papuče vymeniť.

Darujte spomienky: Fotodeka

Perfektným darčekom k 80 tke môže byť aj fotodeka. V podstate ide o teplú deku, na ktorej sú fotky podľa vášho výberu. Pri výbere fotiek, ktoré budú na deke si ale dajte záležať. Mala by na nich byť osoba, ktorú chcete obdarovať a mali by jej pripomínať šťastné chvíle, ktoré strávila. Pokojne môžete použiť fotky, ktoré budú pripomínať významné okamihy jej života, svadba, narodenie detí, Vianoce strávené v kruhu rodiny, rodinný výlet, … výber je len na vás.

Darček pre ženu k 80 narodeninám

Darček pre ženu k 80tke: Kvety

Každú ženu poteší nádherná kytica kvetov, preto určite nešliapnete vedľa sa rozhodnete darovať žene k 80 narodeninám kyticu kvetov. Keďže ide o životné jubileum kytica by mala byť výnimočnejšia. 

Kytica kvetov ako darček je vhodný dar ako od dcéry, syna tak aj od vnúčat či priateľov. Na jej výnimočnosti si dajte záležať v závislosti od toho v akom vzťahu ste s oslávenkyňou. Pre mamu môžete pokojne kúpiť veľkú kyticu ruží, pokiaľ kupujete kvety pre priateľku alebo starú mamu môže byť kytica menšia.

Perfektný darček k 80 narodeninám pre ženu: Zlatá retiazka

Šperky sú rovnako ako kvety výborným darčekom k narodeninám pre ženy. Zlatá retiazka môže byť výborným darčekom, ktorý bude oslávenkyňa vždy rada nosiť. Vždy keď si retiazku pripne na krk spomenie si na vás. Zlatá retiazka je vhodný dar od manžela alebo od detí. 

Keďže ide o finančne drahší darček môžete sa naň poskladať. Darček vás tak finančne nezruinuje a oslávenkyňa dostane perfektný darček, ktorý bude s radosťou nosiť. Pri výbere retiazky môžete brať ohľad na vkus obdarovávanej osoby. Niektoré ženy dávajú prednosť bielemu zlatu, iné zas ružovému. 

Čo darovať k 80 narodeninám? Župan

Rozmýšľate čo darovať priateľke alebo dobrej susede, ktorá bude oslavovať 80 narodeniny? Čo poviete na župan. Praktický a užitočný darček vždy poteší a župan presne takýmto darčekom je. Stačí len poznať veľkosť, ktorú oslávenkyňa nosí a obľúbenú farbu a máte výborný darček na 80 pre priateľku alebo starú mamu.

Šatka z pašmínu

Šatka je jednoduchý a užitočný darček, ktorý by ste mohli darovať babke, starej mame, priateľke alebo susede. Keďže ide o doplnok k oblečeniu je vhodné vybrať šatku neutrálnej farby, alebo vo farbe, ktorú oslávenkyňa preferuje. 

Výhodou tohto darčeka je, že nemusíte poznať veľkosť ako napríklad pri oblečení alebo obuvi. Nezabudnite ale šatku pekne zabaliť a pridať k tomu milé venovanie.

Darček pre muža k 80 narodeninám

Luxusný darček k 80 pre muža: Hodinky

Pánske náramkové hodinky sú vynikajúcim darčekom pre pánov v akomkoľvek veku, obzvlášť k životným jubileám. Keďže ich kupujete pre dedka, alebo otca vsaďte na klasické hodinky bez množstva funkcií a možnosti spárovať ich s mobilným telefónom. Klasika je klasika a poteší každého muža. Vždy keď bude oslávenec chcieť vedieť koľko je hodín spomenie si práve na vás.

Pánske hodinky sú spoločensky povoleným šperkom pánov, preto si pri ich výbere dajte záležať rovnako ako keby ste vyberali šperk pre ženu. Decentné a elegantné náramkové hodinky pre pánov vás môžu stáť viac, preto sa môže na tento darček môže poskladať viac členov rodiny. 

Výnimočné jubileum, výnimočné šampanské: Laurent Perrier Covée Rose

Šampanské k oslavám jednoducho patrí. Keďže ale ide o darček k 80 narodeninám malo by ísť o šampanské lepšej značky, napríklad Laurent Perrier Cuvée Rose.  Obdarovaná osoba si tak môže dopriať pohár kvalitného šampanského keď bude mať chuť s osobou, ktorú má najradšej. Okrem dobrého vína mu tak darujete aj príjemnú a pokojnú chvíľu.

Ak oslávenec dáva prednosť inému alkoholu môžete sa pokojne poobzerať po destilátoch, kvalitných rumoch alebo archívnych či značkových vínach. Nezabúdajte ale, že pri oslavách 80 narodenín by mal byť alkohol ako dar v darčekovom balení

Praktický darček k 80 narodeninám pre muža: Kosačka

Darčeky môžu byť aj praktické a užitočné a presne takýmto darčekom môže byť kosačka, Ak  má oslávenec záhradu, o ktorú sa s radosťou stará, potrpí si na pohrabané lístie a perfektne pokosený trávnik je kosačka tým najlepším darčekom. Vďaka nemu bude mať záhradu pokosenú rýchlejšie a dôkladnejšie a zvyšný čas môže tráviť s rodinou.

Pokiaľ osoba, ktorú chcete obdarovať nemá záhradu alebo má iné hobby zamerajte sa na to a venujte mu niečo z tejto oblasti. 

Personalizovaný darček k 80 tke: Kožená peňaženka

V súčasnej dobe kreditných kariet a platieb cez mobilný telefón alebo hodinky sa môže zdať peňaženka zbytočná. Opak je ale pravdou. Peňaženku využije a aj potrebuje naozaj každý. Kožená peňaženka s motívom podľa vášho želania môže byť vynikajúcim darčekom na 80 narodeniny pre vášho priateľa alebo otca. 

Keďže si motív na peňaženku môžete vybrať zamerajte sa na to čo obľubuje osoba, ktorej ho chcete darovať. Ak má rád prírodu môže tam byť strom, ak autá môže byť na peňaženke automobil. Vhodný môže byť aj monogram oslávenca či jeho portrét.

Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *