Domov » Testy a recenzie » Najlepšie prípravky na rast vlasov 2024! Šampóny, doplnky ale aj séra a tonikum! Recenzie a skúsenosti

Najlepšie prípravky na rast vlasov 2024! Šampóny, doplnky ale aj séra a tonikum! Recenzie a skúsenosti

Tieto najlepšie prípravky na rast vlasov odporúčame:

Víťaz testu

hairburst vlasove vitaminy
5/5

Overená kvalita

4.5/5

Sérum na rast vlasov

4.5/5

Zdravie a kvalita vlasov je dôležitá azda pre každú ženu. Samozrejme, nesmieme zabúdať ani na mužov, ktorí taktiež chcú, aby bolo o ich vlasy postarané. Čo však robiť v prípade, keď žiadne špeciálne šampóny na rast vlasov nepomáhajú? Vtedy prichádza na rad starostlivosť o zdravie. Tú dosiahnete kvalitnou stravou, odpočinkom a kvalitnými výživovými doplnkami.

To všetko vám poskytne dôležité látky, ktoré vlasy potrebujú pre rast a následnú kvalitu. V tomto článku sa preto pozrieme na najlepšie prípravky, ktoré vám pomôžu s rastom vlasov. A ako bonus, prospejú vašej pokožke či nechtom. Taktiež sa zameriame na najlepšie séra a šampóny na podporu rastu vlasov. Všetko nájdete v našej recenzii.

Kľúčové informácie

icon Najlepšie prípravky na rast vlasov sú Hairburst vitamíny, Renovix a Mádara Boost.
icon Zdravie a kvalita vlasov je dôležitá pre ženy aj mužov, pri problémoch pomáhajú kvalitná strava, odpočinok a výživové doplnky.
icon V prípade problémov s vlasmi sa odporúča využiť špeciálne šampóny, séra a toniká na podporu rastu vlasov.
icon Kvalitné prípravky na rast vlasov obsahujú vitamíny, minerály a iné účinné látky, ako je biotín, zinok, selén, keratín či kyselina listová.
icon Pravidelné užívanie týchto prípravkov môže viesť k zlepšeniu kvality vlasov, ich rýchlejšiemu rastu a zdraviu pokožky hlavy a nechtov.

Najlepšie prípravky a šampóny na rast vlasov základe testu

Najlepšie prípravky na rast vlasov

Hodnotenie

Najlepšia ponuka

HAIRBURST VITAMÍNY

RENOVIX

MÁDARA BOOST

VENIRA KAPSULE

DENSIFIQUE BAIN KERASTASE

GYMBEAM BEAST PINK

LOTION CONCENTREE

LOVE IS IN THE HAIR

PILULKA SELECTION

GREENFOOD BEAUTY HAIR

NAJLEPŠIE PRÍPRAVKY NA RAST VLASOV RECENZIE - OBSAH ČLÁNKU

Najlepšie prípravky na rast vlasov recenzie a skúsenosti

Hairburst vlasové vitamíny

Spoločnosť Hairburst – recenzovali sme už ponúka svojim zákazníkom kvalitné vlasové vitamíny s vysokým obsahom biotínu, zinku a selénu. Biotín, inak nazvaný aj vitamín B7, ponúka telu viaceré benefity – premieňa prijatú potravu na energiu a je nápomocný pri tvorbe keratínu. Ďalšou dôležitou zložkou je zinok, ktorý zohráva dôležitú úlohu pri budovaní a obnove vlasového tkaniva. Navyše zabezpečuje bezproblémové fungovanie mazových žliaz v okolí folikulov.

Vlasové vitamíny Hairburst sa odporúčajú užívať minimálne 3 mesiace, pričom niektorí ľudia môžu vidieť prvé výsledky už po dvoch týždňoch. Denne by ste mali užívať dvoch gumíkov, ideálne spolu s raňajkami. V jednom balení sa nachádza 60 gumových kapsúl. Dobrou správou je, že sérum na rast vlasov má vzorec, ktorý je vyvinutý vedcami a certifikovanými výrobcami v obore. Vďaka tomu si môžete byť istí, že vaše telo prijíma to najkvalitnejšie živiny.

Prípravok na rast vlasov Hairburst môžete zakúpiť už za 32 €.

Renovix

Značka Advance Nutraceutics prichádza na trh s produktom na rast vlasov Renovix. Tento prípravok na rast vlasov je komplexný výživový doplnok, ktorý má naozaj jedinečné zloženie – praslička, pivovarské kvasnice, metionín, rakytník, pŕhľava, Aloe Vera, koenzým Q10, biotín, niacín, zinok a vitamín D. Kombinácia týchto látok zabezpečuje maximálny synergický efekt, vďaka ktorému dostanú vaše vlasy presne to, čo pre ich rast a zdravie potrebujú.

Už spomínaný vitamín D pomáha stimulovať vlasové folikuly. Jeho nedostatok je spojený s alopéciou – autoimunitným ochorením, ktoré spôsobuje plešatosť na pokožke hlavy a iných častiach tela. Jedno balenie Renovixu obsahuje 60 kapsúl, pričom denne by ste mali prijať jednu až dve, ktoré zapijete dostatočným množstvom vody. Produkt na rast vlasov sa odporúča užívať minimálne jeden mesiac.

Výživový doplnok na podporu rastu vlasov Advance Nutraceutics Renovix zakúpite už za 14,49 €.

Mádara Boost - najlepšie sérum na rast vlasov

Madára Boost je vlasový prípravok, ktorý by mal podporiť rýchlejší rast vlasov a zlepšiť ich kvalitu. Obsahuje rôzne prírodné zložky, ako napríklad extrakt z repíka, ktorý má pozitívny vplyv na zdravie vlasov a pokožky hlavy. Produkty značky Mádara sú známe svojím prírodným zložením a vegánskou certifikáciou.

Sérum na rast vlasov Mádara 3 Minútové Sérum Boost obsahuje tiež iné prírodné zložky, ktoré pomáhajú na rast vlasov. Napríklad extrakt z lucerny, ktorý obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov, ktoré sú dôležité pre zdravie vlasov a pokožky hlavy. 

Okrem toho obsahuje aj biotín, ktorý je známy svojím vplyvom na zdravie vlasov a nechtov. Sérum sa aplikuje na vlasy a pokožku hlavy, nechá sa pôsobiť 3 minúty a potom sa opláchne vodou. Pravidelné používanie by malo prispieť k zlepšeniu kvality vlasov a k ich rýchlejšiemu rastu.

Venira kapsule pre vlasy, nechty a pleť

Kapsule od známej značky Venira vám pomôžu s rastom vlasov, silou vašich nechtov a taktiež s kvalitou pleti. V každej kapsuli nájdete 19 účinných prírodných látok, vďaka čomu patrí medzi najsilnejšie doplnky výživy svojho druhu. V zložení sa nachádza viacero dôležitých vitamínov, minerálov, esenciálnych aminokyselín, MSM či kolagén

Napríklad MSM je zlúčenina bohatá na síru s protizápalovými vlastnosťami. Táto látka môže vytvárať väzby dôležité pre posilnenie keratínu vo vlasoch a ovplyvňovať rast vlasov. Kapsule Venira tak pomôžu pri rôznych problémoch – pomalý rast či vypadávanie vlasov, lámajúce sa nechty, ľahké akné či pupienky. V jednom balení nájdete až 80 kapsúl. Denná odporúčaná dávka je 2 kapsule, ktoré stačí zapiť vodou.

Kapsule na podporu zdravia vlasov, nechtov a pleti Venira získate už za 28,60 €.

Šampón na rast vlasov Densifique Bain Densité Homme

Tento šampón na rast vlasov patrí medzi produkty francúzskej kozmetickej značky Kérastase, ktorá je známa svojimi luxusnými a účinnými vlasovými produktmi.

Sampon Densifique Bain Densité Homme obsahuje patentovaný komplex Stemoxydine, ktorý má pozitívny vplyv na rast vlasov. Táto zložka by mala podporiť tvorbu nových vlasových folikulov a stimulovať rast nových vlasov

Okrem toho obsahuje aj vitamín B3, ktorý zlepšuje krvný obeh v pokožke hlavy a tým podporuje rast vlasov. Šampón tiež obsahuje hyaluronát sodný, ktorý pomáha zlepšovať kvalitu vlasov a zvyšuje ich objem. Používanie tohto šampónu pomáha zlepšeniu hustoty vlasov a ich kvalitu.

Gymbeam Beast Pink Glowy Hair

Tento produkt na rast vlasov od značky Gymbeam je primárne určený pre ženy. Obsahuje prírodné výťažky, vitamíny a antioxidanty, ktoré pomáhajú udržiavať vlasy lesklé, zdravé a bez sklonov k vypadávaniu. Okrem toho pôsobí Glowy Hair na zdravie a kvalitu pokožky. Podobne ako pri predošlých produktoch, aj tu nájdete v zložení látky ako zinok, selén či biotín.

V zložení sa nachádza tiež kyselina para-aminobenzoová, inak známa pod názvom PABA. Tá je prospešná tým, že znižuje vypadávanie vlasov a šedivenie ako u mužov, tak aj u žien. Denná odporúčaná dávka Glowy Hair je 2 kapsuly, pričom v jednom balení sa ich nachádza 90 kusov. 

Gymbeam Beast Pink Glowy Hair môžete zakúpiť už za 13,59 €.

Tonikum na rast vlasov - Lotion Concentree

Lotion Concentree je vlasové tonikum, ktoré podporuje rast vlasov a zlepšuje ich kvalitu. Tento prípravok patrí medzi produkty francúzskej značky Rene Furterer, ktorá sa špecializuje na prírodné vlasové prípravky.

Lotion Concentree obsahuje kombináciu prírodných zložiek, ktoré majú pozitívny vplyv na zdravie vlasov a pokožky hlavy. Medzi tieto zložky patrí:

  1. Éterické oleje z rozmarínu, cypriša a levandule – tieto oleje majú stimulačný účinok na vlasové folikuly a podporujú ich rast.

  2. Hydrolyzovaný keratín – zložka napomáha na posilnenie vlasov a zlepšenie ich štruktúry.

  3. Vitamín B5 – vitamín B5 pomáha na hydratáciu vlasov a zlepšenie ich lesku.

  4. Vitamín B6 – tento vitamín pomáha na reguláciu tvorby sebumu na pokožke hlavy, čo môže byť prínosné pre ľudí s mastnou pokožkou hlavy.

Tonikum tiež pomáha na zlepšenie kvality vlasov, ako napríklad zlepšenie ich lesku a hydratáciu. Lotion Concentree je vhodný pre všetky typy vlasov a môže byť používaný aj ľuďmi s citlivou pokožkou hlavy.

Bloom Hair jednorožcové gumíky

Značka Bloomhair ponúka svojim zákazníkom jedinečný produkt, ktorý nájdete vo forme sladkých gumených jednorožcov. Hlavnou zložkou sú vitamíny A, B, C, D a E, magnézium či kyselina listová. Tá pomáha podporovať rast vlasov, dodáva im objem a dokonca znižuje mieru predčasného šedivenia – robí to tým, že posilňuje procesy tvorby buniek v tele.

Ak máte nedostatok kyseliny listovej, užívanie doplnkov s jej obsahom môže u niektorých viesť k rastu nových vlasov. Práve vyvážená kombinácia vitamínov, minerálov a viacerých účinných zložiek môže za kvalitu výživového doplnku Bloom Hair. Pokiaľ máte problém s vypadávaním vlasov alebo s ich kvalitou, pokojne siahnite po týchto jednorožcových gumíkoch. Balenie na jeden mesiac obsahuje 60 gumíkov, takže za jeden deň sa odporúča skonzumovať dva.

Doplnok stravy Bloom Hair vo forme jednorožcových gumíkov môžete dostať už od 30 €.

Pilulka Selection Vitamíny na vlasy

Známy e-shop s doplnkami výživy Pilulka prišla na trh so svojím vlastným produktom, ktorý podporuje rast a zdravie vašich vlasov. Nájdete v ňom komplex vitamínov, minerálov a ďalších dôležitých látok v kombinácii s kremíkom a extraktom zo žihľavy. Zaujímavosťou je, že žihľava je jedným z najstarších zaznamenaných prostriedkov používaných na liečbu a prevenciu vypadávania vlasov.

Extrakt zo žihľavy má vysoký obsah kremíka a síry, ktoré zlepšujú zdravie vlasov tým, že posilňujú vlasový val. V jednom balení Pilulka Selection nájdete 120 tabliet. Denná odporúčaná dávka je jedna kapsula, ktorú stačí zapiť dostatočným množstvom tekutín.

Vitamíny na vlasy Pilulka Selection zakúpite už za 14,99 €.

GreenFood Nutrition Beauty Hair & Skin

Spoločnosť GreenFood Nutrition má vo svojej ponuke produkt Beauty Hair & Skin, ktorý slúži na podporu vlasov, pleti a nechtov. Tento prípravok na rast vlasov obsahuje zinok vo vysoko využiteľnej chelátovej forme. Vďaka tomu môžu byť vaše vlasy, pokožka i nechty v optimálnej kondícii. V zložení nájdete aj metionín či selén.

Práve metionín podporuje tvorbu keratínu v našom tele. Ten je hlavným materiálom vlasového stvolu, jedným z proteínov, ktoré sú nevyhnutné pre vlasy. Metionín tiež pomáha uhladiť vaše vlasy a dodáva im viac lesku. Zaujímavosťou je, že tento produkt na podporu zdravia vlasov chráni bunky pred oxidačným stresom. Vďačiť za to môžeme jedinečnej kombinácii látok v zložení. V jednom balení sa nachádza 60 kapsúl a denná odporúčaná dávka je 2 kapsuly 1x denne.

Doplnok výživy GreenFood Nutrition Beauty Hair & Skin zakúpite už za 8 €.

Rast vlasov - čo je potrebné?

Rast vlasov je proces, ktorý je riadený geneticky a hormonálne. Vlasy rastú z vlasových folikulov umiestnených v pokožke hlavy. Výživa a kyslík sú do vlasových folikulov dopravované krvnými cievami.

Fázy rastu vlasov zahŕňajú:

  1. Anagénová fáza: Toto je fáza rastu vlasov, kedy sa vlasový folikul aktívne delí a vlas rastie. Táto fáza môže trvať od niekoľkých mesiacov až do niekoľkých rokov.

  2. Katagénová fáza: Toto je prechodná fáza, kedy sa rast vlasov zastaví. Vlasový folikul sa zmenší a vlas sa oddelí od krvného zdroja.

  3. Telogénová fáza: Toto je fáza, kedy sa vlasový folikul odpočíva a pripravuje na nový rast. Starý vlas zostáva v pokožke hlavy, ale nový vlas už začína rásť.

Faktory, ktoré ovplyvňujú rast vlasov, zahŕňajú genetiku, hormonálnu rovnováhu, výživu a zdravie vlasovej pokožky. Niektoré potraviny a vitamíny na vlasy môžu pomôcť podporiť rast vlasov, ako napríklad biotín, vitamín C a železo.

Ktoré látky najviac prospievajú našim vlasom?

Ako ste mohli vidieť v našom rebríčku, konkrétne produkty obsahujú viacero účinných látok. Tie si nižšie rozpíšeme a dozviete sa o nich zaujímavé a dôležité informácie.

Zinok

Zistilo sa, že nedostatok zinku priamo súvisí s alopeciou, ako aj s iným druhom vypadávaním vlasov. Zohráva tiež dôležitú úlohu v olejových žľazách v pokožke hlavy a zabezpečuje, aby produkovali dostatok kožného mazu na udržanie hydratácie vlasov a pokožky hlavy. Vo všeobecnosti sa odporúča užívať 25 mg zinku denne

Železo

Železo je dôležitý minerál pre mnohé telesné funkcie. Pomáha červeným krvinkám prenášať kyslík do buniek, v tomto prípade do korienkov vlasov. Nedostatok železa môže viesť k únave a vyčerpanosti, vo vážnych prípadoch až k anémii.

Priemerný denný príjem železa z potravín alebo doplnku stravy je 16 až 20 mg v závislosti od veku.

Horčík

Horčík pomáha telu štiepiť bielkoviny dôležité pre vlasy a dodá ich priamo cez vlasový folikul, kde sa vytvárajú vlasy. Reguluje tiež vápnik v našom tele, ktorý sa môže začať hromadiť v póroch podobných otvorom vlasového folikulu, ktoré by inak mohli spôsobiť, že vlasy nebudú rásť.

Zaujímavosťou je, že horčík môžete skombinovať spolu so zinkom – vďaka tomu sa výsledky výrazne zlepšia. 

MSM

MSM je zlúčenina síry, ktorá sa nachádza v rastlinách i živočíchoch, ale môže sa vyrábať aj z chemických látok v laboratóriu. Táto látka pôsobí protizápalovo, preto je obľúbená pri artritíde a iných ochoreniach kĺbov. Štúdie o MSM a raste vlasov ukázali, že podporuje tvorbu väzieb na úrovni folikulov. Tieto väzby posilňujú existujúce vlasové vlákna a pomáhajú podporovať rast nových

tonikum na vlasy

Selén

Selén je základný stopový prvok s antioxidačnými a imunomodulačnými účinkami. Zabraňuje poškodeniu buniek pred oxidačným stresom, čím predchádza zápalom. Ide o ďalší minerál, ktorý podporuje štítnu žľazu tak, že zvyšuje schopnosť pokožky hlavy bojovať proti lupinám alebo iným problémom. Taktiež umožňuje vlasovým folikulom rýchlejší rast. 

Draslík

Draslík sa výrazne podieľa na fungovaní srdca a okrem toho dodáva telu dôležité živiny, ktoré udržiavajú vlasy hydratované a chránia ich pred nepríjemným suchým prostredím pri raste. Navyše môže pomôcť zabrániť predčasnému vypadávaniu vlasov spolu s posilnením vlasových folikulov.

Ako podporiť rast vlasov?

Existuje niekoľko spôsobov, ako podporiť rast vlasov:

  1. Zdravá strava: Strava bohatá na bielkoviny, zeleninu, ovocie a vitamíny môže pomôcť podporiť rast vlasov. Je dôležité jesť potraviny, ktoré obsahujú železo, vitamín C a biotín.

  2. Správna starostlivosť o vlasy: Správne umývanie vlasov a starostlivosť o vlasovú pokožku môže pomôcť podporiť rast vlasov. Je dôležité používať šampón a kondicionér, ktoré sú vhodné pre vaše vlasy a pokožku hlavy.

  3. Hydratácia: Pitie dostatočného množstva vody je dôležité pre zdravie vlasov. Voda pomáha hydratovať telo a vlasy.

  4. Ochrana pred poškodením: Používanie tepelnej ochrany pri používaní fénov a žehličiek na vlasy a minimalizovanie používania agresívnych chemikálií na vlasy môže pomôcť chrániť vlasy pred poškodením.

  5. Masáže vlasovej pokožky: Masáže vlasovej pokožky môžu pomôcť stimulovať krvný obeh a podporiť rast vlasov.

  6. Vitamíny a doplnky stravy: Niektoré vitamíny a minerály, ako napríklad biotín, vitamín C a železo, môžu byť užitočné pre zdravie vlasov. Ak máte nedostatok týchto živín, môžete sa poradiť so svojím lekárom o možnosti doplnenia stravy.

Je dôležité si uvedomiť, že rast vlasov je proces, ktorý trvá určitý čas a nie je možné ho okamžite zmeniť. Avšak, dodržiavaním zdravých návykov a poskytovaním správnej starostlivosti o vlasy, môžete pomôcť podporiť rast vašich vlasov.

vypadavanie vlasov

Rast vlasov a zdravie vlasovej pokožky

Rast vlasov je úzko spätý so zdravím vlasovej pokožky. Keďže vlasy rastú z folikulov vlasovej pokožky, dôležitý je dostatočný prísun krvi a živín k folikulom, ktoré sú zodpovedné za rast vlasov. Ak je vlasová pokožka zdravá a dostatočne hydratovaná, vlasy sa správne vyvíjajú a rastú. Naopak, keď vlasová pokožka trpí nedostatkom živín alebo suchosťou, môže to viesť k oslabeniu a vypadávaniu vlasov.

Existuje niekoľko ochorení vlasovej pokožky, ktoré môžu ovplyvniť rast vlasov. Medzi najčastejšie patrí lupienka, seboroická dermatitída a atopická dermatitída. Tieto ochorenia môžu spôsobiť zápal vlasovej pokožky a v dôsledku toho oslabenie a vypadávanie vlasov.

Riešenie problémov s rastom vlasov

Ak máte problémy s rastom vlasov, existuje niekoľko možností liečby, ktoré môžu pomôcť obnoviť zdravý rast vlasov. Medzi najčastejšie patrí používanie šampónov a kondicionérov určených pre váš typ vlasov, prípadne používanie liekov a doplnkov stravy na podporu rastu vlasov.

Je dôležité zistiť príčinu problémov s rastom vlasov, aby bola liečba účinná. Ak máte vážnejšie problémy s rastom vlasov, môže byť nevyhnutná návšteva odborníka, ako je dermatológ alebo trichológ.

Aby sme podporili zdravý rast vlasov, je potrebné venovať pozornosť nielen samotným vlasom, ale aj ich koreňom v vlasovej pokožke. Dostatočná hydratácia a zdravá strava s dostatkom vitamínov a minerálov sú kľúčové pre zdravie vlasovej pokožky a rast vlasov.

FAQ - často kladené otázky

Na podporu rastu vlasov sa odporúča jesť potraviny bohaté na biotín (vajcia, mandle, avokádo), vitamín C (citrusové ovocie, červená paprika) a vitamín E (mandle, slnečnicové semienka).

Na ochranu vlasov pred poškodením a vypadávaním sa odporúča používať kvalitné produkty na starostlivosť o vlasy, obmedziť používanie vyhrievacích zariadení na vlasy, ako sú fény a žehličky, a chrániť vlasy pred slnečným žiarením.

Príznaky problémov s rastom vlasov môžu zahŕňať nadmerné vypadávanie vlasov, oslabenie a lámavosť vlasov, svrbenie vlasovej pokožky a pomalý rast vlasov. Ak máte tieto príznaky, môže to byť dôvodom na konzultáciu s odborníkom, ako je dermatológ alebo trichológ.

Norbert Skoupa
Norbert Skoupa

Volám sa Norbert Skoupa a mojou najväčšou vášňou je písanie a hudba. Venujem sa copywritingu, hudobnej žurnalistike a občas aj prekladám. Mimo písania tvorím vlastnú hudbu, aktívne športujem a čítam knihy. Som zakladateľom knižného Instagramu a online magazínu Moderný Čitateľ, kde píšem o knihách a literárnom svete.

One comment

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *