Domov » Zdravie a krása » Inca Collagen – Naozaj najlepší kolagén na trhu? (recenzie a skúsenosti)

Inca Collagen - Naozaj najlepší kolagén na trhu? (recenzie a skúsenosti)

Trh je dnes až presýtený kolagénmi a kolagénovými produktami, preto je výber vhodného a kvalitného produktu veľmi zložitý (viac o výbere vhodného kolagénu nájdete v mojom veľkom kolagénovom teste). Jedným z nich je určite Inca Collagen

Treba pripomenúť, že výživové doplnky s obsahom kolagénu sa tešia v dnešnej dobe veľkej popularite ako medzi ženami tak aj medzi mužmi. Kolagén je dnes populárny najmä pre jeho omladzujúce účinky na pleť a spoločne s kyselinou hyalurónovou je považovaný za tzv. elixír mladosti.

Ja sa ďalej budem venovať recenzii Inca Collagen, ktorý som si na vlastnej koži otestovala! Preto ak hľadáte skúsenosti s Inca Collagen, ste na správnom mieste. Ako som sa ku nemu dostala a či mojim testom obstál sa? To a aj mnohé užitočné rady a informácie nájdete v recenzii ďalej.

V skratke - to najdôležitejšie

  • účinky Inca Collagen boli naozaj viditeľné
  • napriek čistému zloženiu bez prísad nebola rybacia aróma príliš výrazná
  • rozpustnosť Inca Collagen vo vode je veľmi rýchla
  • Inca Collagen neprináša žiadne nežiaduce účinky
  • Inca Collagen je výborný po tehotenstve, zlepšuje stav kože a strií

INCA COLLAGEN RECENZIA - OBSAH ČLÁNKU

Už som mala možnosť otestovať si viacero druhov kolagénov od mnohých výrobcov. Na Inca Collagen som narazila cez sociálne siete, kde bol v rámci reklamy uvádzaný ako vysoko kvalitný a zložením čistý, bez prísad a konzervantov. 

Zaujímalo ma či ide opäť o výbornú reklamu alebo je ide naozaj o tak kvalitný produkt a teda jeho účinky by nemali na seba dať dlho čakať. Kolagén by mal priniesť zdravšie zuby, nechty ktoré sa nelámu alebo lámu veľmi málo, zdravšie lesklejšie a pevnejšie vlasy, no a v neposlednom rade krajšiu pokožku a zdravú pružnú pleť.

Vo väčšine prípadov je nutné kolagén užívať aspoň 3 mesiace, aby bolo možné pozorovať prvé účinky, len pri malom množstve kolagénových produktov sa dá účinok pozorovať aj o niečo skôr a tak ma zaujímalo, do ktorej kategórie patrí Inca Collagen.

Inca Collagen - základné informácie

Ako som už v krátkosti vyššie spomenula, Inca Collagen je čistý rybí kolagén, ktorý je vo forme bieleho prášku. 100% hydrolizovaný morský – rybí kolagén sa najviac podobá práve našemu ľudskému, z ktorého sa skladá približne 25% bielkovinovej hmoty v našom organizme. 

Nachádza sa v celom tele – vo vlasoch, pokožke, pleti, nechtoch, či vo svalovej hmote. Kolagén je tiež vo všetkých tkanivách nášho tela a tiež v kĺboch, preto je dôležitý aj pre náš pohybový aparát. Kolagén je rozpustný v akejkoľvek studenej tekutine (do teplej ho neodporúčam pridávať, stráca tak na kvalite), pričom nápoj nemení svoju chuť ani farbu. 

Čo nájdeme v balení Inca Collagen?

Inca Collagen je zabalený v krásnych zlatých vrecúškach v balení po 30 kusov (spolu 90 gramov kolagénu na 30 dní) v modrej krabičke. Balenie oceňujem, je vhodné ako pre ženu aj pre muža, preto ak neviete čo kúpiť napríklad vášmu mužovi ako darček, Inca Collagen môže byť tiež dobrovo voľbou.

Jedno vrecúško Inca Collagen obsahuje 3 gramy tohto hydrolizovaného kolagénu a je vhodné ho rozpustiť v 200 – 300 ml akejkoľvek tekutiny, napríklad mlieko, voda či džús. Ja som si ho každé ráno dávala na dno pohára a zaliala čistou vodou. 

Inca Collagen obsahuje :

  • Kolagén typu I – zastúpenie 80 % – je najrozšírenejší typ kolagénu v tele a tvorí až 70% kolagénových vláken. Jeho hlavnou funkciou je poskytovať pevnosť a podporu tkanivám ako sú koža, kosti, chrupavky a šľachy.

  • Kolagén typu II – zastúpenie 19,5 % – je hlavným typom kolagénu v chrupavkách a je zodpovedný za ich elasticitu a pružnosť. 

  • Kolagén typu III – zastúpenie 0,5 % – sa nachádza v tkanivách ako sú krvné cievy, tukové tkanivo a väzivo. Tento typ kolagénu je zodpovedný za tvorbu sieťovitého štruktúry a podporu v tkanivách.

K baleniu Inca Collagenu som si objednala aj balenie vitamínu C, ktorý som tiež každé ráno užívala. Vitamín C je okrem posilnenia imunity vhodný na lepšie vstrebávanie kolagénu v organizme, ja však odporúčam, kvôli vstrebateľnosti, užívať ho takto osobitne a nie ako sú niektoré produkty pripravované už priamo s obsahom C. 

V balení Inca Collagenu som mala aj vzorku Incapet Collagenu, ktorý je určený domácim miláčikom – mačkám, psíkom, či koníkom pre lepšiu srsť, imunitu, silnejšie zuby, či pazúry a celkovú stavbu tela. Kolagén pre zvieratká je možné pridať do obľúbeného krmiva vášho miláčika.

Prečo práve Inca Collagen?

Prečo som vlastne siahla po forme výživového doplnku akou je morský kolagén? Odpoveď je veľmi jednoduchá – porodila som môjho synčeka a celkové tehotenstvo a tiež pôrod mi dali ako každej žene a jej telu zabrať. Počas tehotenstva sa mení takmer celý ženský organizmus – naberá na váhe, pokožka sa musí prispôsobiť a natiahnuť svoju veľkosť, pleť zažíva svoje hormonálne obdobie, počas ktorého je veľmi zaťažená a práve tá moja to značne pocítila. 

Taktiež tehotenstvo a pôrod zanechal svoj podiel aj na mojich nechtoch a vlasoch, ktoré boli lámavé a teraz po niekoľkých mesiacoch po pôrode začali padať ešte viac. Našťastie ich zachránil aj Inca Collagen, ktorý je doslova zázrakom pre organizmus a nielen pre telo mamičiek, ale pre všetkých, ktorý chcú zlepšiť svoj zdravotný stav.

Po Inca Collagene by mala siahnuť každá žena, či muž, ktorý chce zlepšiť stav svojej pokožky, pleti a vlasov.

Inca Collagen a moje skúsenosti

Moje očakávania sa naplnili a účinky Inca Collagen prišli pomerne rýchlo. Objednala som si najprv len jedno balenie a vitamín C, aby som si vyskúšala chuť a rozpustnosť produktu a zistila vlastne či mi bude vyhovovať. Následne som si doobjednala ďalšie dve krabičky, aby som mala produkt na štandardné 3 mesiace a poriadne ho otestovala. 

Účinky užívania Inca Collagen prišli približne, keď som končila druhú škatuľku a otvárala tretiu, to znamená, že výrazne skôr ako sú 3 mesiace. Najprv išlo o zlepšenie vlasov, ktoré ako som už aj spomínala mi dosť padali, následne sa zlepšila aj kvalita nechtov a pokožky, ktorá bola celkovo viac napnutá a žiarivejšia. 

Po dobratí aj tretieho balenia Inca Collagen bolo vidieť aj výraznejšie zmeny na mojej tvári, ktorá bola hladká a hydratovaná, dokonca aj menšie jazvičky po akné sa kdesi stratili. V krátkosti teda zhrniem, v čom mi vlastne rybí Inca Colagen pomohol:

  • hydratoval moju pleť a pokožku,
  • zlepšil pružnosť a pevnosť pokožky,
  • odstránil strie po pôrode,
  • vyhladil prvé vrásky,
  • zjemnil a odstránil pigmentové škvrny a stopy po akné,
  • zregeneroval vlasy a nechty,
  • zlepšil a urýchlil hojenie pokožky pri popálení.

Okrem tohto všetkého dokáže morský Inca Collagen pomôcť pri zdravom raste svalovej hmoty, odstraňovaní celulitídy, či dokonca pri problémoch s pohybovým aparátom.

Užívanie a dávkovanie Inca Collagen

Ako som už spomínala, rybí kolagén Inca Collagen je balený v 3g vrecúškach naporcovaných na každý deň, každý deň je vhodné užiť len jedno vrecúško. Denná dávka by sa nemala prekročiť. Ja som kolagén ako štandardne užívala vždy ráno, pred jedlom a po jedle som užila vitamín C. 

Napriek tomu, že je Inca Collagen rybí nie je v nápoji cítiť výrazný rybací zápach a tak som nemala problém s jeho konzumáciou.

Ak začínate s Inca Collagen

Ak ste ešte nikdy neskúšali Inca Collagen a prípadne ani žiadny iný kolagén – odporúčame začať s dvojmesačnou kúrou. Stačí 1 sáčok 1x denne. Už je len na vás, či kolagén budete užívať ráno, alebo večer. Výsledok to nijak neovplyvní. 

Ak už ste užívali Inca Collagen

Pokojne môžete pokračovať podľa toho, či vás trápi nejaký problém, alebo ide o preventívne užívanie. 

Pri pociťovaní problémov

V tomto prípade závisí aj od rozsahu problémov – ale odporúča sa 7 dní po sebe užívať 3 sáčky Inca Collagenu denne.

Ako často Inca Collagen užívať

Inca Collagen sa môže užívať dlhodobo a vždy záleží na tom, prečo ho potrebujete užívať a podľa toho si upravte dávkovanie.

Treba však dodať, že Inca Collagen nie je vhodný pre tehotné ženy a deti. Avšak napríklad počas dojčenia sa môže pokojne užívať.

Recenzie a skúsenosti iných ľudí:

V rámci mojej zvedavosti som chcela samozrejme vedieť ako hodnotia Inca Collagen ostatní a tu je niekoľko skúseností a hodnotení, ktoré som si našla a prečítala. Rybí Inca Collagen je podľa ľudí naozaj jedným z tých najlepších.

Podobné doplnky na trhu

Bionutrian

Marine collagen je prémiový švajčiarsky kolagén. Je spracovaný z rýb priamo vo Švajčiarsku pričom sú dodržiavané prísne normy. Kompletnú recenziu na tento kolagén nájdete TU.

Kolagendrink

Jeden z najkvalitnejších kolagénov na trhu – ktorý vyhral aj náš rebríček najlepších kolagénov. Kompletná recenzia TU.

Collalloc

Collalloc, bioaktívny morský kolagén, sa vyžnačuje predovšetkým kvalitným zložením a bezkonkurenčnou cenou. Kompletnú recenziu a moje skúsenosti na kolagén Collalloc nájdete TU.

Často kladené otázky

Škatuľka obsahuje 30 vrecúšok, takže vám jedno balenie vydrží na 30 dní každodenného užívania.

Pokiaľ s Inca Collagen začínate, je dôležité, aby ste absolvovali úvodnú dvoj až trojmesačnú kúru. Táto kúra spočíva v pravidelnom užívaní lieku po jednom vrecúšku denne. Ten si jednoducho rozmiešate v 200-300 ml pitnej vody, ovocného džúsu alebo mlieka.

Kolagén je bielkovina, ktorá dodáva štruktúru pokožke, kĺbom a kostiam.

Môj názor a zhodnotenie Inca Collagen:

Moja recenzia Inca Collagen je na konci, môžem povedať, že kolagén nemá len skvelý marketing, ale jedná sa skutočne o kvalitný produkt kde sa účinok naozaj dostaví

Ak teda hľadáte kolagénový produkt, ktorý sa na vašom tele svojim blahodárnym účinkom aj prejaví odporúčam siahnuť po Inca Collagen, odporúčam ho predovšetkým ženám či mužom, čo radi športujú a zaťažujú si tak kĺby a svalstvo, ďalej ľuďom vo veku 40+ a aj ženám po tehotenstve, ale samozrejme aj všetkým ostatným, ktorí považujú doplnenie kolagénu za dôležité. 

Inca Collagen je kvalitný pre svoje 100% čisté zloženie bez prísad, tým sa tak radí aj k najlepším na našom trhu. Na základe svojej skúsenosti som Inca Collagen zaradila aj do svojho veľkého testu kolagénov, kde som do pomeru dávala kvalitu a aj cenu.

Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *