Domov » Zdravie a krása » Najlepšie tabletky na imunitu 2024! Nedajte chorobám šancu! (recenzie a skúsenosti)

Najlepšie tabletky na imunitu pre deti a dospelých 2024! Zatočte s ochoreniami raz a navždy! (recenzie a skúsenosti)

Tieto najlepšie tabletky na podporu imunity odporúčame:

Víťaz testu

5/5

Overená kvalita

4.5/5

Zlatá stredná cesta

4.5/5

Obdobie chrípok a nachladnutí je tu. Zimné mesiace sú často spojené s týmito ochoreniami, ktoré postihnú takmer každého. Ako sa proti tomu však brániť? Účinnou zbraňou môžu byť špeciálne doplnky výživy, ktoré vám pomôžu podporiť imunitný systém a celkové zdravie

V dnešnom článku sa pozrieme na najlepšie tabletky na imunitu, ktoré na našom trhu nájdete. Predtým než sa rozhodnete si vziať tabletky na imunitu na predpis, zamerajte sa na posilnenie obranyschopnosti organizmu. To docielite práve prírodnými vitamínmi a tabletkami na podporu a posilnenie imunity. Ktoré sú tie najlepšie? Ako dopadli v recenzii? Poďme na to!

NAJLEPŠIE TABLETKY NA IMUNITU RECENZIE - OBSAH ČLÁNKU

Kľúčové informácie

icon Najlepšie tabletky na imunitu sú Imunax, Imunoglukan p4h a Zerex Vitality.
icon Tabletky na posilnenie imunity sú vhodné pre dospelých aj deti, ale nie pre deti do 3 rokov, tehotné a dojčiace ženy.
icon Vitamíny a minerály, ktoré najviac podporujú imunitu, sú vitamín D, vitamín C a zinok.
icon Imunitu možno zlepšiť aj bez doplnkov výživy prostredníctvom kvalitnej stravy, dostatočného pohybu a kvalitného spánku.
icon Oslabenú imunitu môžu signalizovať časté ochorenie, dlhé zotavovanie, častá únava, bolesti kĺbov alebo opakované bakteriálne ochorenia.

Najlepšie lieky na imunitu na základe testu

Najlepšie doplnky na imunitu

Hodnotenie

Najlepšia ponuka

IMUNAX

IMUNOGLUKAN P4H

ZEREX VITALITY

NOORDCODE MASTER

BRAINMAX COMPLEX

ISOLINE VITALITY

Najlepšie tabletky a vitamíny na imunitu recenzie

Imunax - víťaz testu

Imunax je komplexný doplnok stravy, ktorý vo svojom zložení spája prírodné látky ako echinacea, hliva, reishi, ženšen, šišiak, rakytník, laktobacily, vitamín C, vitamín B6, kyselina listová a zinok. Ako vidíte, je ich naozaj veľa a práve vďaka tejto kombinácii zaisťujú maximálny synergický efekt. Ich hlavnou výhodou je to, že podporujú normálnu funkciu imunitného systému. 

Imunax taktiež prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania, podporuje vitalitu a energiu a vďaka echinacei podporuje aj zdravie horných dýchacích ciest.

Vďaka pravidelnému užívaniu vám Imunax podporí prirodzenú obranyschopnosť tela. Užívanie produktu je naozaj jednoduché. Stačí jedna kapsula 1 až 3 krát denne, ktorú zapijete dostatočným množstvom vody po jedle. Balenie obsahuje 60 tabliet, takže vám môže vydržať pokojne aj 1 mesiac.

Balenie 60 tabliet Imunax zakúpite už za 13,49 €. Preto Imunaxu patrí zaslúžene prvé miesto v teste najlepších tabletiek na imunitu.

Imunoglukan P4H kapsuly

Imunoglukan P4H je zaujímavý výživový doplnok, ktorý v jednej tablete obsahuje 100 mg látky IMG a 100 mg vitamínu C. Vďaka nim dosiahnete dlhodobú podporu imunitného systému počas celého roka. Okrem toho vám pomôže pri rekonvalescencii, znižuje psychický stres a vyčerpanie a taktiež je vhodný pre športovcov pri nadmernej fyzickej záťaži. 

Účinky vitamínu C sú pravdepodobne známe pre väčšinu ľudí, no určite stoja za zmienku. Vitamín C prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom, znižuje mieru únavy a vyčerpania a v neposlednom rade podporuje náš imunitný systém. V jednom balení Imunoglukanu nájdete 60 tabliet, pričom odporúčaná denná dávka je 1 tableta 1x denne.

Tablety na posilnenie imunity Imunoglukan P4H zakúpite už za 16,60 €.

Zerex Vitality Complex

Známa značka Zerex má vo svojej ponuke aj tablety na podporu imunity. Tento produkt obsahuje kombináciu vitamínov a minerálov, ktorú vaše telo potrebuje každý deň. V zložení nájdete len tie najdôležitejšie látky ako horčík, vitamín C, zinok, vápnik alebo železo. Okrem nich vám s vašou imunitou pomôžu aj vitamín D, chróm, vitamín B12, vitamín B6 a vitamín B1

Zerex Vitality Complex je vhodný najmä pre ľudí, ktorí nestíhajú počas dňa prijať potrebné množstvo vitamínov a minerálov z kvalitnej stravy. Spoločnosť tak prišla s riešením, ktorým je tento produkt, ktorý patrí medzi najlepšie tabletky na imunitu.

Vo Vitality Complexe tak nájdete tie najdôležitejšie vitamíny na posilnenie imunity, ktoré potrebujete pre správne fungovanie. Vďaka nim sa budete nielen cítiť lepšie, ale aj fungovať efektívnejšie a budete mať viac energie. Okrem toho tu nájdete formu horčíka, ktorá sa veľmi dobre vstrebáva. Nazýva sa citrát horečnatý. V balení nájdete 120 kapsúl, takže ide o dvojnásobné množstvo ako pri prvých dvoch produktoch. Denná odporúčaná dávka je 2 tablety, ktoré zapijete vodou, ideálne po jedle. 

120 tabliet Zerex Vitality Complex môžete zakúpiť už za 11,50 €. Ak teda ešte stále rozmýšľate čo na imunitu – toto by mohlo byť pre vás riešenie.

NoordCode Master Formula Multivitamin

Tieto lieky na imunitu v sebe obsahuje 45 vitamínov, minerálov, bylín a aminokyselín. Pri dlhodobom užívaní vám tento produkt poskytne silnú imunitu, dostatok energie a spomalenie starnutia. Opäť ide o lieky na posilnenie imunity, ktoré je najvhodnejšie pre ľudí, ktorí počas dňa neprijmú do svojho tela dostatok potrebných látok. Vďaka tabletkám na podporu imunity NoordCode sa to môže zmeniť.

Ide o viac ako len dennú odporúčanú dávku vitamínov, minerálov a potrebných látok. Master Formula totiž patrí medzi tie najkvalitnejšie multivitamíny na trhu, pričom obsahuje ich aktívne formy, takže sa veľmi ľahko a efektívne vstrebú. Jedno balenie obsahuje 60 tabliet, pričom denne vám budú stačiť 2, ktoré zapijete dostatočným množstvom vody.

Multivitamín NoordCore Master Formula môžete zakúpiť za 28,90 €.

BrainMax Zinc Complex

BrainMax Zinc Complex predstavuje kombináciu zinku, selénu a medi. Výhodou je, že obsahuje najlepšie vstrebateľnú formu zinku, ktorá sa nazýva bisglycinát zinočnatý. Vďaka kombinácii selénu a medi sa jeho vstrebateľnosť efektívne zvyšuje. Zdravotné benefity zinku sú, že podporuje imunitný systém, hormonálnu rovnováhu a plodnosť. Okrem toho spoločne s meďou chránia bunky pred oxidačným stresom.

BrainMax Zinc Complex je vhodný aj pre vegánov, pretože neobsahuje žiadne škodlivé chemikálie, ani balastné látky, pričom sú kapsule čisto rastlinné. V jednom balení sa nachádza 100 rastlinných kapsúl, pričom jedna dávka je 1 kapsula denne, takže vám produkt vydrží až 100 dní. Preto mu zaslúžene patrí miesto v našom rebríčku prírodných liekov na podporu imunity.

Jedno balenie BrainMax Zinc Complex môžete zakúpiť za 15,85 €.

Isoline Vitality Immuno Complex

V tomto výživovom doplnku nájdete kombináciu vitamínov D a C a taktiež aj zinok. Medzi jeho výhody patrí, že obsahuje 34 mg bioflavonoidov a 25 mg šípkového extraktu, ktoré majú pozitívny účinok na zdravie. Tieto vitamíny na posilnenie imunity sú bez príchute a predstavujú tak priam ideálnu voľbu pre doplnenie vitamínov C a D, ktoré sú potrebné najmä v zimných mesiacoch. 

Denná odporúčaná dávka je 1 tableta, ktorú stačí zapiť dostatočným množstvom vody. V balení nájdete 120 tabliet, takže vám balenie vydrží až 4 mesiace, čo je naozaj skvelá správa. 

Isoline Vitality Immuno Complex zakúpite už za 10,60 €.

Ako spoznáte, že máte oslabenú imunitu?

Vo všeobecnosti existujú 4 varovné signály, vďaka ktorým spoznáte, že máte oslabenú imunitu. V prvom rade to je časté ochorenie, pričom následné zotavenie trvá dlhšie ako zvyčajne. Okrem toho u vás môže objaviť častá únava, bolesti kĺbov alebo opakované bakteriálne ochorenia. K slabému alebo nedostatočnému fungovaniu imunity prispieva aj fajčenie, nedostatočný spánok či nekvalitná strava.

žena s nádchou na stole

Čo je to vlastne imunita?

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo je to vlastne ten imunitný systém? Ide o zložitú sieť orgánov, buniek a proteínov, ktorá chráni telo pred infekciou a zároveň chráni vlastné bunky. Imunitný systém si uchováva záznamy o každom mikróbe, ktorý kedy porazil, vďaka čomu ho rýchlo rozpozná a zničí, ak sa opäť dostane do tela. 

Medzi hlavné časti imunitného systému patria biele krvinky, protilátky, komplementový a lymfatický systém, slezina, kostná dreň a týmus. 

Ako môžete podporiť imunitu?

Vďaka imunitnému systému sa telo chráni pred infekciami a chorobami. Bojuje tak proti všetkým ochoreniam, od vírusov chrípky a prechladnutia až po závažné ochorenia ako je rakovina. Okrem špeciálnych tabliet na podporu imunity môžete svoj imunitný systém podporiť vďaka pár tipom od nás.

V prvom rade sa určite zamerajte na správne stravovanie. To znamená, že prijímate dostatok všetkých potrebných výživových látok. Takže konzumujete dostatok bielkovín, sacharidov, tukov, ovocia a zeleniny a vitamínov s minerálmi. Správne stravovanie poskytuje viacero živín, ktoré podporujú optimálnu funkciu imunitného systému.

Ďalším tipom je pravidelná fyzická aktivita. Tá vám pomôže cítiť sa lepšie, zlepší váš spánok a zníži úzkosť. Nové výskumy tiež naznačujú, že fyzická aktivita môže prospievať vašej imunite

Tretím, a azda najdôležitejším tipom je dostatok spánku. Pribúdajú stále nové vedecké dôkazy o tom, že znížený čas strávený spánkom môže negatívne ovplyvniť rôzne časti imunitného systému, čo môže viesť k vzniku rôznych porúch.

Zároveň skvelým spôsobom ako podporovať imunitu je pravidelné užívanie prírodných doplnkov na podporu imunity. Nielen že dostanete do tela potrebné látky, ale aj rôzne vitamíny a minerály, ktoré majú vplyv na veľké množstvo dôležitých procesov v tele.

Ktoré vitamíny a minerály najviac podporujú imunitu?

Ako ste si mohli všimnúť vyššie, každý produkt v našom rebríčku obsahuje vitamíny a minerály, ktoré podporujú imunitný systém a tým pádom aj vaše zdravie. 

Vitamín D

Medzi najlepšie vitamíny, ktorými podporíte svoje zdravie, patrí bezpochyby vitamín D. Najviac ho dokážeme získať prostredníctvom slnka, avšak v zimných mesiacoch je najlepšie, pokiaľ ho prijímame skrz doplnok výživy. Štúdie ukázali, že nízka hladina vitamínu D sa spája s vyšším rizikom vzniku respiračných ochorení u dospelých a detí. Najlepšie spravíte, ak budete užívať vitamín D v množstve 1000 IU raz alebo dvakrát denne, ideálne počas jedla.

Vitamín C

Vitamín C je nevyhnutný pre zdravie leukocytov, čo je typ bielych krviniek, ktoré pomáhajú bojovať proti infekciám. Okrem doplnku výživy sa odporúča konzumovať aj potraviny bohaté na vitamín C, medzi ktoré patrí klasický pomarančový džús a pomaranče, ako aj iné citrónové ovocie a zelenina vrátane grapefruitov, jahôd, paradajok a brusníc

Zinok

Zinok spomíname v tomto článku naozaj často, no nie je to len tak náhodou. Ten je totiž nevyhnutný pre normálny vývoj a fungovanie buniek sprostredkujúcich časť imunitného systému. Zvýšená koncentrácia zinku môže inhibovať replikáciu vírusov. Odporúčaná denná dávka je približne 40 mg raz denne

zelenina a ovocie na imunitu

FAQ - často kladené otázky

Tabletky na podporu imunity môže užívať každý človek, avšak existujú aj výnimky. Napríklad deti do 3 rokov, alebo tehotné a dojčiace matky. Tie by mali užívanie týchto produktov najprv konzultovať so svojim lekárom. 

Áno, vďaka svojmu čisto prírodnému zloženiu tieto produkty podporujú imunitu, obranyschopnosť a vaše celkové zdravie. V zložení sa najčastejšie vyskytuje vitamín C, vitamín D a zinok.

Imunita sa dá zlepšiť aj bez doplnkov výživy, stačí k tomu kvalitná strava, dostatok pohybu a každú noc minimálne 8 hodín kvalitného spánku. Pre čo najlepšie výsledky sa však k týmto činnostiam odporúča užívať aj doplnky výživy, najmä už spomínaná trojica vitamín D, vitamín C a zinok.

Zdroje:

  • https://www.cnbc.com/2022/04/02/these-are-the-4-major-signs-you-may-have-a-weak-immune-systemand-what-to-do-about-it-immunologist.html

  • https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/how-to-boost-your-immune-system

Norbert Skoupa
Norbert Skoupa

Volám sa Norbert Skoupa a mojou najväčšou vášňou je písanie a hudba. Venujem sa copywritingu, hudobnej žurnalistike a občas aj prekladám. Mimo písania tvorím vlastnú hudbu, aktívne športujem a čítam knihy. Som zakladateľom knižného Instagramu a online magazínu Moderný Čitateľ, kde píšem o knihách a literárnom svete.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *