Domov » Najlepšie tipy na darček » Najlepšie darčeky pre 8 ročného chlapca
Darčeky pre deti
Darčeky pre rodinu
Darčeky podľa veku

Najlepšie darčeky pre 8 ročného chlapca 2024! Praktické ale aj zábavné darčeky!

Poznáte chlapca, ktorý bude čo nevidieť oslavovať 8.narodeniny a neviete aký darček mu vybrať? Rozmýšľate aký darček kúpiť pod stromček chlapcovi, ktorý má 8 rokov? Práve v tomto veku začínajú mať chlapci rôzne záujmy a záľuby a kúpiť tak darček, ktorému by sa potešil môže byť ťažšie. 8 ročné dieťa je stále dieťaťom a poteší sa hračkám, na druhú stranu ide už o veľkého školáka, ktorému nemusia ulahodiť hocijaké hračky. Vhodným darčekom môže byť niečo praktické, užitočné alebo niečo pri čom rozšíri svoj talent. 

Či už kupujete darček pre brata, synovca alebo hľadáte čo by ste podarovali kolegovmu synovi je dobré ak viete o čo sa zaujíma. Malým deťom v predškolskom roku urobí radosť hračka. Bábika je ideálny darček pre dievčatá a pre chlapcov to je určite autíčko. Čo ale kúpiť 8 ročnému chlapcovi

Pri kúpe darčeka pre menších chlapcov je dobré dodržať jedno podstatné pravidlo

  • Chlapci dávajú prednosť modrej farbe. Ak sa rozhodnete kúpiť oblečenie určite by nemalo byť v rúžovej alebo červenej farbe. Modrú farbu uprednostnite aj pri darčekovom papieri, do ktorého darček zabalíte. 

NAJLEPŠIE DARČEKY PRE 8 ROČNÉHO CHLAPCA

Čo kúpiť 8 ročnému chlapcovi

Prekvapiť vhodným darčekom 8 ročného chlapca nemusí byť náročné. Zamerajte sa na záujmy chlapca, na koníčky alebo na to, čo jednoducho potrebuje. Ak si nebudete vedieť rady môžete sa spýtať samotného oslávenca, alebo jeho rodičov čo by chcel a potreboval…. alebo si prečítajte náš článok. V ňom vám ponúkneme pár tipov na vhodný darček pre 8 ročného chlapca. Možno vás budú inšpirovať.

Darček pre 8 ročného chlapca - obliečky

Možno sa vám obliečky nezdajú byť vhodným darom, ale ak siahnete po tých správnych môže to byť najlepší darček na svete. Chlapci v tomto veku už majú svoje vzory a idoly, majú vysnívanú svoju budúcnosť. Pre niekoho to je slávny futbalista, pre iného zas preteky Formula 1. Ak vyberiete detské obliečky s témou, ktorá je chlapcovi blízka určite to bude ten najlepší darček.

Z tohto daru budú mať úžitok aj rodičia. Chlapec sa bude ponáhľať do postele, aby mohol byť so svojim idolom.

Darček pre malých aj veľkých - autodráha

Menší chlapci sa radi hrajú s autíčkami a túto záľubu si prenesú aj do dospelosti, ale to si už kúpia naozajstné auto. 8 ročný chlapec je na klasické autíčku už veľký a ak mu chcete urobiť naozaj radosť kúpte mu autodráhu. Existuje množstvo typov autodráh, ktoré sú vhodné pre deti predškolského veku ale aj pre oveľa staršie deti. 

Autodráha zaujme aj starších chlapcov a aj dospelých mužov. Pokojne sa môže stať, že sa s autodráhou bude hrať aj starší brat alebo otec chlapca. Môžu tak stráviť príjemné rodinné chvíle všetci spolu.

Sladký darček pre 8 ročných chlapcov – čokoláda

Čokoládu má rád každý a ak malý oslávenec netrpí nejakou potravinovou alergiou môžete mu kúpiť čokoládu, ale nie hocijakú. Pokojne mu môžete kúpiť futbalovú loptu z čokolády (ak hráva futbal) alebo čokoládové autíčko

Aj keď deti sladkostiam ťažko odolávajú možno si bude chcieť takýto originálny darček odložiť a pochváliť sa ním pred kamarátmi. 

Kreatívny a staviteľský darček pre 8 ročného chlapca - Lego

Lego je svetoznáma stavebnica, ktorú poznajú na celom svete. S touto stavebnicou sa hrajú deti aj dospelí takže ak ju venujete ako darček 8 ročnému chlapcovi určite urobíte dobre. Stavebnica podporuje kreativitu, zlepšuje a rozvíja jemnú motoriku dieťaťa a navyše naučí sa pri stavaní aj trpezlivosti.

Keďže existuje množstvo rôznych stavebníc Lego, je dobré zistiť či a prípadne akú stavebnicu už chlapec má. Chlapci radi stavajú, budujú a tvoria a práve táto stavebnica mu to umožní. Strávi s ňou určite dlhé hodiny.

Malá oslava určite poteší – urobte detskú párty

Párty sa netýkajú len dospelákov, ale aj menších, školopovinných detí. Pozvite na ňu chlapcových spolužiakov a kamarátov a nezabudnite ani na rodinu. Aby bola atmosféra perfektná a na oslavu nik tak dlho nezabudol môžete nakúpiť rôzne balóny, papierové taniere a poháre či servítky s vyobrazením chlapcovho idolu…. napríklad aj Harryho Pottera. Výber témy je len na vás.

Darček pre 8 ročného aktívneho chlapca - lyžiarska prilba

Lyžiarska prilba je vhodným darčekom pre 8 ročného chlapca. Ak chlapec rád lyžuje určite bude potrebovať prilbu, ktorá mu sadne. Vybrať správnu farbu a štýl lyžiarskej prilby nebude problém. Pri jej výbere sa ale zamerajte aj na ďalšie parametre ako možnosť prispôsobiť obvod prilby, akú má výstelku, prípadne, či chráni pred chladom aj uši,…čím lepšie vyberiete tým viac zábavy si chlapec na svahu užije.

Pre malých športovcov - futbalová lopta

Ak rozmýšľate čo kúpiť 8 ročnému chlapcovi k sviatku zamerajte sa na šport. Futbalová lopta je výborným darčekom, ktorý mu urobí určite radosť. Navyše, ak má tento šport rád, alebo fandí niektorému známemu futbalistovi splníte mu tak jeho sen,…. môže trénovať a stať sa ďalším L. Messim či iným futbalistom.

Futbalová lopta je vhodný darček pre každého chlapca. Pokojne ju môžete podarovať aj ako darček na Vianoce či k narodeninám. Futbal je kolektívny šport a chlapci pri ňom utužia kamarátstva.

Zaujímavý darček pre 8 ročného chlapca - kniha

Kniha je naozaj vhodným darom aj pre 8 ročného chlapca. Mali by ste sa ale trafiť do jeho vkusu. Ak ho nepoznáte nemusíte sa tomuto daru obracať chrbtom. V kníhkupectvách nájdete množstvo kníh pre chlapcov, z ktorých sa môžu kadečo naučiť… napríklad pískať na prstoch či ako sa posiela tajná, šifrovaná správa.

Kníh vhodných pre chlapcov je množstvo a ak neviete o čo sa chlapec zaujíma nechajte si poradiť vhodnú knihu od predavača. Určite vám s radosťou poradia.

Darček, ktorý neprehliadne - svietiace šnúrky do topánok

Svietiace šnúrky do topánokideálnym darčekom ak vás pozval kamarát na oslavu svojich 8 narodenín. Ide o zaujímavý a nevšedný dar, ktorý zaujme každého chlapca. Hneď ako ich uvidí bude ich chcieť vyskúšať. 

Výhodou tohto darčeka je fakt, že nepotrebujete poznať veľkosť alebo záujmy chlapca.  Svietiace šnúrky si môže navliecť do akýchkoľvek topánok na šnurovanie a chváliť sa nimi pred všetkými.

Zábavný darček pre 8 ročných spevákov - CD prehrávač s karaoke

Chlapci vo veku 8 rokov a starší sa už začínajú zaujímať o hudbu a tak detský CD prehrávač môže byť tým správnym darčekom pre chlapca. Ak má navyše CD prehrávač aj mikrofón a funkciu karaoke bude mať chlapec o zábavu postarané. A pokojne si môže urobiť aj karaoke show s kamarátmi. 

Skôr ako sa pre tento darček rozhodnete bolo by dobré spýtať sa rodičov chlapca či ide o vhodný darček. Ak by chlapec prehrávaním hudby a spevom rušil rodičov alebo susedov museli by mu ho zakazovať a to predsa nik nechce.

Hoveboard - originálny darček pre 8 ročného chlapca

Hoveboard je ideálnym darčekom pre 8-ročného chlapca z viacerých dôvodov. Po prvé, má maximálnu rýchlosť 12 km/h, čo je dostatočne rýchle na to, aby si dieťa užilo jazdu, ale zároveň je to bezpečná rýchlosť. Hoveboard má aj dojazd až 15 km, čo umožňuje dlhšie výlety alebo jazdu po okolí. Okrem toho má funkciu hudobného prehrávača, čo znamená, že chlapec môže počúvať svoju obľúbenú hudbu počas jazdy.

Monopoly - skvelá hra pre 8 ročného chlapca ale aj celú rodinu

Monopoly Junior s motívom Prasiatka Peppa je skvelým darčekom pre deti. Táto dosková hra je určená pre 2 až 4 hráčov, čo znamená, že dieťa sa môže zabaviť s rodinou alebo priateľmi. Hra je navrhnutá tak, aby bola jednoduchá a zábavná, s dĺžkou hry približne 45 minút, čo je ideálna doba pre deti v tomto veku. Táto verzia Monopoly je v českom jazyku a je vhodná pre deti od 5 rokov, čo znamená, že je prispôsobená mladším hráčom s jednoduchšími pravidlami a zábavnými obrázkami.

Juniorsky bicykel - jeden z tých drahších darčekov pre 8 ročného chlapca

Jazda na bicykli je jednou z prvých skúseností, ktoré sa deti naučia a zamilujú si. Bicykel nielenže prináša deťom radostné chvíle plné dobrodružstva, ale tiež im poskytuje potrebnú fyzickú námahu. Týmto spôsobom nebudú tráviť celé dni pred obrazovkami, ale budú aktívne objavovať svet okolo seba.

Rozmýšľate nad tým, ako spraviť radosť mladému oslávencovi a zároveň ho motivovať k aktívnemu životnému štýlu? Prekvapte ho k jeho 8. narodeninám novým bicyklom. V našom online obchode nájdete široký výber bicyklov pre rôzne vekové kategórie, vrátane tých s podpornými kolieskami pre začiatočníkov.

 

Praktický dar pre 8 ročného chlapca - desiatový box

Ak chcete aby bol darček užitočný a praktický môžete sa popozerať po desiatových boxoch. Každé školopovinné dieťa si nosí do školy desiatu a ak ju bude mať v novom desiatovom boxe, do ktorého si ju aj sám vloží bude mu určite chutiť o niečo viac.

Desiatový box má viac výhod. Chlapec má desiatu pekne uloženú a rodičia sa nemusia obávať, že ju v taške spučí. Ak nezje v škole celú desiatu nemusia ju rodičia hľadať v školskej aktovke ale nájdu jej zvyšky v boxe. Za tento darček sa vám poďakuje nie len malý oslávenec ale istotne aj rodičia.

Či už ide o darček k narodeninám, meninám alebo o vianočný darček pre 8 ročného chlapca možností máte veľa. Niektoré darčeky môžu byť osobné, nevyužije ich nik iný len oslávenec (svietiace šnúrky do topánok, desiatový box, kniha, …). Iné darčeky zas môže chlapec využiť na utuženie priateľstiev a zažiť prostredníctvom nich nezabudnuteľné chvíle (futbalová lopta, CD prehrávač,…). 

Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *