Domov » Testy a recenzie » Najlepšie prírodné lieky na menopauzu

Najlepšie spaľovače tukov 2024! Schudnite bez jojo efektu! Recenzie a skúsenosti

Tieto najlepšie tabletky na spaľovanie tukov odporúčame:

Víťaz testu

5/5

Overená kvalita

4.5/5

Zlatá stredná cesta

4.5/5

Poznáte to. Blíži sa leto a vy opäť nie ste spokojní so svojou postavou. Začnete tak cvičiť, zmeníte stravu a výsledky sa dostavia. Síce pomaly, ale isto. Pokiaľ by ste však svoje snaženie chceli podporiť, môžete vyskúšať spaľovače tukov. V nich sa nachádzajú len čisto prírodné látky, takže sa nemusíte báť žiadnych nepriaznivých účinkov.

V tomto článku sme pre vás pripravili rebríček najlepších spaľovačov tukov, vďaka ktorému zistíte, ktorý je najlepší a bude vyhovovať vašim požiadavkám.Ktoré sú tie najlepšie spaľovače tukov na trhu? Aký je najsilnejší spaľovač tuku? Je rozdiel medzi spaľovačom tuku pre ženy a pre mužov? Poďme na to!

Pozrite si aj našu recenzie na najlepšie tabletky na chudnutie – pri správnej kombinácii môžete chudnúť ešte efektívnejšie!

NAJLEPŠIE SPAĽOVAČE TUKOV RECENZIE - OBSAH ČLÁNKU

Kľúčové informácie

icon Najlepšie spaľovače tukov sú NIGHTBURN XXL, SKINNY FAT BURNER a MYPROTEIN THERMOPURE.
icon Spaľovače tukov obsahujú prírodné látky a pomáhajú pri chudnutí.
icon Efektívnosť spaľovačov tukov závisí na kombinácii s cvičením a správnou stravou.
icon Niektoré spaľovače tukov môžu mať nežiaduce účinky ako nespavosť, úzkosť a dehydratáciu.
icon Spaľovače tukov fungujú tým, že zrýchľujú metabolizmus a pomáhajú telu spáliť viac kalórií.

Najlepšie spaľovače tukov na základe testu

Najlepšie spaľovače tukov

Hodnotenie

Najlepšia ponuka

NIGHTBURN XXL

SKINNY FAT BURNER

MYPROTEIN THERMOPURE

FATBURN XXL

NUTREX LIPO 6

SKINNY L-CARNITINE

GRENADE BLACK OPS

BIOTECHUSA DESERT

BEASTPINK NIGHT BURN

KOMPAVA THERMOFIT

Najsilnejšie a najúčinnejšie spaľovače tukov recenzie

NightBurn XXL - najlepší spaľovač tukov pre mužov a ženy

Snívate o tom, že by ste pálili kalórie počas spánku? S produktom NightBurn XXL to možné je. Jeho výhodou je, že pomáha znížiť obvod vášho pása, znižuje chuť na jedlo predovšetkým vo večerných hodinách a obsahuje len čisto prírodné látky. Okrem toho tento prírodný spaľovač tukov nielen pre ženy dokáže výrazne zvýšiť kvalitu vášho spánku.

Hlavnou zložkou NightBurn XXL je Garcínia kambodžská. Ide o malé ovocie, ktoré sa tradične pridáva do jedla, avšak v poslednej dobe sa používa na podporu chudnutia. Jeden z izomérov, známy ako kyselina hydroxycitrónová, pomáha pri kontrole hmotnosti. V zložení okrem hlavnej zložky nájdete aj čakanku, rohovník či cholín.

V jednom balení nájdete 10 vrecúšok, čo znamená zásobu na 10 dní. Obsah vrecúška stačí pridať do vody, pomiešať a zapiť. Pre čo najlepšie účinky užívajte večer pred spaním.

Spaľovač tukov NightBurn XXL teraz zakúpite v 55 %-nej zľave za 9,90 €. Za nás ide o najlepší spaľovač tukov na trhu.

Najúčinnejší spaľovač tukov Fat Burner od spoločnosti Skinny (kompletná recenzia tu) vám pomáha nielen spaľovať tuk, ale aj znížiť únavu či potlačiť chuť do jedla. V jeho zložení nájdete len čisto prírodné látky bez chemikálií. Medzi ne patrí guarana, zelený čaj, l-karnitín tartrát, garcínia kambodžská, kofeín či synefrín. Napríklad guarana je známa pre svoju schopnosť zvyšovať energiu a pomáhať pri učení a zlepšovaní pamäte.

Účinnou látkou je aj synefrín – stimulant podobný kofeínu, ktorý pomáha spaľovať tuk, potláčať chuť do jedla a zvyšovať energiu. Synefrín sa môže užívať aj s kofeínom na optimalizáciu spaľovania tuku. Jedno balenie Skinny Fat Burner obsahuje 60 kapsúl. Denná odporúčaná dávka je jedna kapsula, takže vám jedno balenie vydrží 2 mesiace

Skinny Fat Burner môžete zakúpiť už za 29 €.

Myprotein Thermopure

Prírodný spaľovač tukov Myprotein Thermopure disponuje veľmi kvalitným prírodným zložením. Nájdete v ňom extrakt zo zeleného čaju a čierneho korenia, kofeín, kajenský prášok či vitamín B12. Veľkou výhodou tohto spaľovača tukov je, že je termogénny – zvyšuje teplotu tela. Účinnou zložkou je aj L-tyrozín, ktorý pomáha telu vytvárať bielkoviny a produkovať enzýmy.

Okrem toho vám táto látka pomáha produkovať neurotransmitery, ktoré pomáhajú nervovým bunkám komunikovať. Tyrozín je obzvlášť dôležitý pri produkcii adrenalínu, noradrenalínu a dopamínu. Ak chcete dosiahnuť čo najlepšie výsledky, denne užívajte 3 kapsule približne 45-60 minút nalačno pred tréningom. Ideálne zapite vodou alebo džúsom. V jednom balení nájdete 180 tabliet, takže vám vydrží 2 mesiace

Účinný spaľovač tukov Myprotein Thermopure môžete zakúpiť už od 24,30 €.

Doplnok výživy na spaľovanie tukov FatBurn XXL urýchľuje spaľovanie prebytočného tuku a znižuje vašu únavu. Okrem zvýšenej energie tento produkt podporí aj vašu regeneráciu po cvičení či fyzickej aktivite. Vďaka tomu budete neustále motivovaní do cvičenia a redukcie hmotnosti. V zložení sa nachádzajú tieto prírodné zložky extrakt maté, guarana, l-karnitín, vitamín B3 a vláknina z akáciovej gumy. Pre viacero vlastností je vhodný ako spaľovač tukov pre ženy ale aj mužov.

Dôležitou zložkou je L-karnitín, ktorý pomáha telu premieňať tuk na energiu. Je dôležitý pre činnosť srdca a mozgu, pohyb svalov a mnohé ďalšie telesné procesy. Denná odporúčaná dávka produktu FatBurn XXL je jedno vrecúško, ktoré stačí vysypať do vody, pomiešať a zapiť. V jednom balení nájdete 10 vrecúšok, pričom vám vydrží 10 dní.

Spaľovač tukov FatBurn XXL môžete zakúpiť v 40-percentnej zľave za 14,90 €.

Čo vás už od začiatku na tomto produkte môže zaujať, je to, že ide o najpredávanejší spaľovač tuku na svetovom trhu. V jeho zložení nájdete aktívne a účinné látky ako kakaovník pravý či kofeín. Práve kakaovník pravý sa spája s viacerými zdravotnými prínosmi, ako je kontrola cukrovky, ochrana srdca a taktiež má protirakovinové, protizápalové a antioxidačné účinky.

Veľkou výhodou produktu je, že kontroluje chuť do jedla, zrýchľuje metabolizmus či vytvára silnú termogenézu, vďaka čomu stratíte ešte viac tuku. Doplnok stravy je vhodný ako pre mužov, tak aj pre ženy. Pre lepšie vstrebávanie disponuje produkt technológiou tekutých kapsúl.

V jednom balení nájdete 120 kapsúl, pričom denne by ste mali prijať 3 kapsule ráno a 3 poobede. Nutrex Lipo 6 vám tak vydrží 20 dní.

Spaľovač tukov Nutrex Lipo 6 môžete teraz zakúpiť za 23 €.

Spoločnosť Skinny vám okrem už spomínaného spaľovača Fat Burner ponúka aj samotný L-Carnitine. Táto látka je veľmi dôležitou zložkou v každom kvalitnom spaľovači tukov. Zohráva kľúčovú úlohu pri tvorbe energie. Funguje tak, že prenáša mastné kyseliny s dlhým reťazcom, aby sa mohli oxidovať (spaľovať) na výrobu energie. Taktiež prenáša toxické zlúčeniny, ktoré vznikajú v tejto bunkovej organele, aby sa zabránilo ich hromadeniu.

Počas cvičenia sa tak váš tuk premieňa na potrebnú energiu. Veľkou výhodou L-karnitínu je, že pri jeho užívaní vám nehrozia žiadne vedľajšie účinky. Pokiaľ chcete vidieť výsledky o niečo rýchlejšie, užívajte Skinny L-Carnitine spoločne so Skinny Fat Burnerom. Denná odporúčaná dávka je 1 kapsula, pričom v balení ich nájdete 60 kusov

Spaľovač tuku Skinny L-Carnitine zakúpite už za 17,80 €.

Doplnok stravy Grenade Black Ops je účinný spalovač tukov a zároveň silný stimulant pre pokročilých, ktorý naväzuje na základnú verziu Grenade termogénnych stimulantov. Oproti nim má tento vylepšený produkt rýchlejší nástup účinkov a silnejší stimulačný efekt. Tento spalovač tukov je ideálnou voľbou pre intenzívne tréningy a aktívnych jedincov.

Obsahuje kofeín, taurín, kajenský korenie, cholin, extrakt zeleného čaju, extrakt Theobroma cacao, extrakt Aphanizomenon flos-aquae, extrakt zeleného korenia, niacín, vitamín B6 a chrom. Odporúčané dávkovanie je jedna kapsula denne.

Je dôležité poznamenať, že pretože produkt obsahuje vysoké množstvo kofeínu a ďalšie silné stimulanty, by ho nemali užívať ľudia s kardiovaskulárnymi chorobami, vysokým krvným tlakom, dojčiace alebo tehotné ženy. Je tiež dôležité sa riadiť odporúčaným dávkovaním, aby sa predišlo nežiaducim účinkom.

Doplnok výživy v podobe spaľovača tukov BiotechUSA Desert v sebe spája kombináciu troch špeciálnych bylinných extraktov. Pokiaľ sa pripravujete na súťažnú formu alebo len chcete vyzerať dobre cez leto, tento výživový doplnok vám môže výrazne pomôcť. V jeho zložení sa nachádzajú čisto prírodné látky – preto je vhodný nielen pre mužov a ženy.

Napríklad extrakt z listov zeleného čaju, ktorý podľa výskumov dokáže zvýšiť spaľovanie tukov a zrýchliť metabolizmus. Kofeín zo zeleného čaju môže zlepšiť fyzický výkon tým, že mobilizuje mastné kyseliny z tukového tkaniva, vďaka čomu sa môže využiť ako energia. V jednom balení BiotechUSA Desert sa nachádza 100 kapsúl, pričom denná odporúčaná dávka je 3 kapsuly, ideálne ráno. 

Doplnok výživy BiotechUSA Desert môžete získať už za 16,52 €.

BeastPink Night Burn

BeastPink Night Burn je vhodný ako spalovač tukov pretože umožňuje spaľovanie tukov aj v čase, keď spíme, teda v noci – tzv. spaľovač tukov bez cvičenia. Obsahuje päť účinných látok, ktoré podporujú efektívnejšie spaľovanie tukov.

Hlavnou zložkou produktu je L-karnitín, látka, ktorá prenáša tuk do buniek, kde sa efektívne spaľuje a premieňa na energiu. Ďalšou hlavnou zložkou je kyselina linolová (CLA), ktorá urýchľuje spaľovanie tukov. Produkt tiež obsahuje esenciálnu aminokyselinu L-tryptofan, ktorá má pozitívny vplyv na náladu a kvalitný spánok.

Tabletky na spaľovanie tukov BeastPink Night Burn – malinový extrakt s 4% obsahom ketonov a bioperin, ktorý zlepšuje vstrebateľnosť jednotlivých zložiek. Produkt neobsahuje žiadne stimuly, ako napríklad kofeín, ktoré by ovplyvnili spánok, takže ho môžete užívať aj v noci bez obáv o narušenie spánku

Produkt ThermoFit od spoločnosti Kompava vám poskytuje skvelé prírodné zloženie bez vedľajších účinkov. Taktiež vám pomôže so zvýšením energie a nakopne vás do aktivity. V jeho zložení sa nachádza napríklad Citrus Aurantium, ktorý v spojení so synefrínom zvyšuje odbúravanie tukov, zvyšuje energetický výdaj a potláča chuť do jedla, čo všetko môže prispieť k zníženiu hmotnosti. Ideálny spaľovač tukov pre ženy.

V zložení sa taktiež nachádza chróm, ktorý je základný minerál. Zohráva dôležitú úlohu pri regulácii hladiny cukru v krvi, činnosti krvi a pri štiepení tukov a sacharidov. V jednom balení nájdete 60 kapsúl. Prvé 3 dni sa odporúča užívať 2 x 1 kapsulu, neskôr by ste mali zvýšiť na 2 x 2 kapsule denne.

Spaľovač tukov a životabudič Kompava ThermoFit získate už za 18,51 €.

GreenFood Fat Burner

Spaľovač tukov pre mužov Green Food Nutrition Fat Burner je vhodný pre ľudí, ktorí chcú zredukovať telesný tuk, ale taktiež aj pre ľudí unavených či psychicky vyčerpaných. Vďaka svojmu prírodnému zloženiu prispieva k udržaniu zdravého tukového tkaniva či k redukcii hmotnosti. V zložení sa nachádza extrakt zo zeleného čaju, kofeín, l-karnitín tartrát či extrakt z kôry Bielej vŕby.

Práve extrakt z kôry Bielej vŕby podporuje oxidáciu tukov a samotné chudnutie. V jednej štúdii uverejnenej v časopise Journal of Obesity sa zistilo, že subjekty užívajúce doplnok stravy s kôrou vŕby bielej schudli v priemere 7 kilogramov už po dvoch týždňoch. Jedno balenie GreenFood Fat Burner obsahuje 60 kapsúl. Denná odporúčaná dávka predstavuje 2 kapsule denne, ideálne pol hodinu pred raňajkami a pred obedom.

Spaľovač tukov GreenFood Fat Burner môžete zakúpiť už za 10,20 €.

Čo sú to spaľovače tukov?

Spaľovače tukov sú doplnky stravy, ktoré sa používajú na podporu spaľovania tukov v tele. Obsahujú rôzne zložky, ako sú kofeín, L-karnitín, forskolin a rôzne byliny a extrakty.

Spaľovače tukov sa často používajú ako súčasť diétneho plánu pre chudnutie alebo kulturistiku. Tvrdí sa, že pomáhajú zrýchľovať metabolizmus, zlepšovať termogéniu, zvyšovať energiu a podporovať spaľovanie tukov v tele. Avšak, treba si uvedomiť, že žiadny spaľovač tukov nefunguje samostatne a úspešné chudnutie závisí najmä na správnej strave a cvičení.

Je dôležité poznamenať, že mnohé zložky spaľovačov tukov, ako napríklad kofeín, môžu mať nežiaduce účinky, ako napríklad nespavosť, úzkosť a dehydratáciu. Navyše, mnohé spaľovače tukov obsahujú aj látky, ktoré sú kontraindikované pre určité skupiny ľudí, ako napríklad tehotné ženy, dojčiace matky a ľudí s ochoreniami srdca alebo cukrovkou.

tabletky-na-chudnutie-burn-and-slim

Ako spaľovače tukov fungujú?

Fungujú na rôzne spôsoby, avšak ich hlavným cieľom je zrýchliť metabolizmus, čo pomáha telu spáliť viac kalórií. Aký je však ten najsilnejší a najefektívnejší spaľovač tukov na svete? Na túto otázku sa odpovedá veľmi ťažko a potvrdiť môžeme len to, že spaľovače rozdeľujeme na tie kvalitné a menej kvalitné. To, koľko kg schudnete závisí na vašej genetike, stavbe postavy, počte kilogramov ale hlavne na tom, či športujete, či ste zmenili svoj jedálniček, držíte diétu a podobne.

Jedným zo spôsobov, ako spaľovače tukov pracujú, je zvýšením termogénie. Termogénia je proces, pri ktorom telo vytvára teplo a spaľuje kalórie. Niektoré spaľovače tukov obsahujú zložky, ako je kofeín, ktorý podporuje termogéniu, čo pomáha telu spáliť viac kalórií.

Ďalším spôsobom je podporou metabolizmu tukov. Niektoré spaľovače tukov obsahujú zložky, ako je L-karnitín, ktorý pomáha telu spaľovať tuk ako zdroj energie. Taktiež môžu obsahovať bylinné extrakty, ktoré sa používajú na podporu metabolizmu a spaľovania tukov. Napríklad, extrakt zeleného čaju obsahuje antioxidanty.

Je dôležité si uvedomiť, že spaľovače tukov by sa nemali považovať za magické pilulky na chudnutie. Úspešné chudnutie závisí najmä na správnej strave a cvičení. Spaľovače by sa mali používať ako doplnok k zdravej strave a pravidelnému cvičeniu. 

Výhody spaľovačov tukov

  1. Zvýšenie a zrýchlenie metabolizmu: Spaľovače tukov môžu pomôcť zvýšiť metabolizmus, čo pomáha telu spáliť viac kalórií.

  2. Podpora termogénie: Niektoré obsahujú zložky, ako je kofeín, ktoré podporujú termogéniu, čo pomáha telu spáliť viac kalórií.

  3. Podpora metabolizmu tukov: Spaľovače tukov môžu obsahovať zložky, ako je L-karnitín, ktorý pomáha telu spaľovať tuk ako zdroj energie.

  4. Bylinné extrakty: ktoré sa používajú na podporu metabolizmu a spaľovania tukov.

  5. Zvýšenie energie: môžu pomôcť zvýšiť úroveň energie, čo môže byť prospešné pre cvičenie a vykonávanie každodenných úloh.

  6. Zlepšenie koncentrácie: Kofeín, ktorý sa nachádza v niektorých spaľovačoch tukov, môže zlepšiť koncentráciu a pozornosť.

Nevýhody spaľovačov tukov

  1. Nedostatočné dôkazy o účinnosti: Účinnosť spaľovačov tukov nie je dostatočne potvrdená vedeckými štúdiami, preto sa odporúča byť opatrný pri ich užívaní.

  2. Nežiaduce účinky: Niektoré spaľovače tukov môžu spôsobovať nežiaduce účinky, ako napríklad nespavosť, úzkosť, srdcové palpitácie a dehydratáciu.

  3. Kontraindikácie pre určité skupiny ľudí: Môžu obsahovať látky, ktoré sú kontraindikované pre tehotné ženy, dojčiace matky a ľudí s ochoreniami srdca alebo cukrovkou.

  4. Môžu byť návykové: Niektoré spaľovače tukov obsahujú kofeín a iné látky, ktoré môžu byť návykové, čo môže spôsobiť problémy s odvyknutím.

  5. Nemôžu byť nahradenie zdravej stravy a cvičenia: Spaľovače tukov by sa nemali považovať za zázračne tabletky na chudnutie, ktoré len zjete, sadnete si na gauč a chudnete. Takto to žiaľ nefunguje.

slimjoy fatburn xxl mango v ruke

Výber spaľovača tukov podľa účinku na telo

Spaľovače tukov môžu fungovať na rôznych princípoch. Najčastejšie ide o:

Termogénne spalovače tukov

Termogénne spalovače tukov sú jedny z najpopulárnejších typov spalovačov, ktoré pracujú tým, že zvyšujú teplotu tela a tým podporujú spaľovanie tukov. Celý proces spočíva v tom, že stimulujú termogenézu, proces, ktorý spôsobuje, že telo produkuje teplo. Keď sa telo ohreje, zvyšuje sa metabolismus, čo znamená, že telo spaľuje viac kalórií a tukov.

Termogénne spalovače tukov často obsahujú zložky ako kofeín, guarana, zelený čaj, zelený kávovník alebo synefrín, ktoré pomáhajú zvyšovať energiu a podporujú tréning. Kofeín je jedna z najbežnejších zložiek termogénnych spalovačov tukov, pretože má vplyv na centrálny nervový systém a zvyšuje metabolizmus. Guarana a synefrín tiež prispievajú k zvýšeniu metabolizmu a podpore tréningu.

Nerermogénne spalovače tukov

Netermogénne spalovače tukov sú druhým typom spalovačov tukov, ktoré pracujú na princípe inom ako termogénne spalovače tukov. Namiesto toho, aby zvyšovali teplotu tela a podporovali spaľovanie tukov týmto spôsobom, netermogénne spalovače tukov fungujú tým, že ovplyvňujú metabolizmus a hormonálne procesy v tele.

Netermogénne spalovače tukov často obsahujú zložky ako L-karnitín alebo CLA, ktoré podporujú transport tukov do mitochondrií a ich spaľovanie. Tiež môžu obsahovať zložky ako forskolin, ktorý môže ovplyvniť hormonálne procesy a podporiť spaľovanie tukov. Netermogénne spalovače tukov môžu tiež podporiť rast svalovej hmoty a zlepšiť výkon počas tréningu.

Komplexné spalovače tukov

Komplexné spalovače tukov sú typom spalovača tukov, ktorý obsahuje kombináciu rôznych zložiek, ktoré pracujú na rôznych princípoch spaľovania tukov. Tieto produkty sa často skladajú z termogénnych zložiek, ktoré zvyšujú teplotu tela a podporujú spaľovanie tukov a netermogénnych zložiek, ktoré ovplyvňujú metabolizmus a hormonálne procesy v tele.

Komplexné spalovače tukov môžu tiež obsahovať zložky ako kofeín, ktorý podporuje využívanie tukov ako zdroja energie, a zložky ako vitamín B12 a chróm, ktoré podporujú metabolizmus.

Tieto produkty môžu byť dobrým riešením pre ľudí, ktorí chcú viaceré účinky v jednom produkte, ako napríklad podporu spaľovania tukov, podporu metabolizmu a zvýšenie energie.

Jednozložkové spalovače tukov

Jednozložkové spalovače tukov sú doplnky stravy, ktoré sa používajú na podporu spaľovania tukov. Obsahujú jednu alebo viac aktívnych zložiek, ako je kofeín, L-karnitín, synefrín alebo forskolin. Tieto látky majú údajne termogénne účinky, čo znamená, že zvyšujú spotrebu energie v tele, čo môže prispievať k spaľovaniu tukov. 

Avšak, jednozložkové spalovače tukov môžu mať aj nežiaduce vedľajšie účinky ako napríklad nespavosť, bolesti hlavy a nevoľnosť.

slimjoy fatburn xxl mango zloženie

Ako čo najefektívnejšie zredukovať tuk?

Redukcia teleného tuku vie byť náročná úloha, ktorá si vyžaduje každodenné odhodlanie, trpezlivosť a tvrdú prácu. Najlepšie, čo môžete na začiatku spraviť, je upraviť jedálniček a pridať do vášho života pohybovú aktivitu. V úvode bude úplne stačiť 30 minútová prechádzka denneČo sa jedla týka, platí jednoduché pravidlo – výdaj energie musí byť vyšší ako jej príjem. Do svojho jedálnička taktiež môžete pridať viac bielkovín. Konzumácia väčšieho množstva potravín bohatých na bielkoviny môže totiž pomôcť znížiť chuť do jedla a zvýšiť spaľovanie tukov.

Viaceré štúdie totiž spájajú konzumáciu väčšieho množstva kvalitných bielkovín s nižším rizikom nadbytočného tuku a obezity.

Počas redukcie telesného tuku by ste sa mali zamerať aj na zlepšenie svojho spánkového režimu. Jedna 10-ročná štúdia spája spánok kratší ako 6 hodín s vyšším rizikom obezity u mladých žien. Hoci každý človek potrebuje iné množstvo spánku, najlepšie spravíte, pokiaľ si doprajete minimálne 7 hodinový spánok každú noc. Toto množstvo sa spája s najväčším prínosom pre reguláciu hmotnosti a celkové zdravie.

Ktoré látky pomáhajú spaľovať tuk?

V prvom rade je potrebné podotknúť, že neexistuje žiadna zázračná pilulka na chudnutie. Metabolizmus každého človeka je totiž odlišný. Doplnok výživy na chudnutie vám môže len pomôcť urýchliť proces chudnutia a redukcie tuku. Pokiaľ budete jesť správne a dostatočne sa hýbať, úspech vás neminie.


Napriek tomu bolo preukázané, že niekoľko prírodných doplnkov pomáha spaľovať viac tuku. Nižšie vám ich rozpíšeme.

Extrakt zo zeleného čaju

Extrakt zo zeleného čaju sa vo veľkej miere nachádza v mnohých doplnkov stravy, ktoré nájdete aj v našom rebríčku. Ide o koncentrovanú formu zeleného čaju. Taktiež je bohatý na kofeín a polyfenol epigalokatechín galát (EGCG), čo sú zlúčeniny, ktoré vám môžu pomôcť pri spaľovaní tuku.


Tieto dve zlúčeniny sa navzájom dopĺňajú a môžu vám pomôcť spaľovať tuk prostredníctvom procesu nazývaného termogenéza. Ide o proces, pri ktorom vaše telo spaľuje kalórie na produkciu tepla.

Kofeín

Kofeín je látka, ktorá sa bežne nachádza v káve, zelenom čaji a v kakaových bôboch. Jeho veľkou výhodou je, že vám môže pomôcť naštartovať metabolizmus a pomôcť spaľovať viac tukov. Na to, aby ste využili výhody kofeínu, nemusíte užívať doplnky stravy. Jednoducho skúste vypiť niekoľko šálok silnej čiernej kávy, ktorá je vynikajúcim zdrojom kofeínu.


Je dôležité si však uvedomiť, že kofeín môže narušiť kvalitu spánku, čo má negatívny vplyv na redukciu hmotnosti. Preto si dávajte pozor na to, kedy a koľko kofeínu denne skonzumujete. Odporúčaná denná dávka je 400 mg.

Garcinia Kambodžská

Garcinia Kambodžská obsahuje prírodnú látku na spaľovanie tukov nazývanú kyselina hydroxycitrónová. Garcinia pomáha tukovým bunkám uvoľnovať tuk, ktorý sa potom môže spaľovať na energiu. Aby ste z Garcinie vyťažili maximum, užívajte 500 až 1000 mg 2-3 krát denne, celkovo až 3000 mg.

Synefrín

Synefrín je alkaloid, ktorý sa nachádza v citrusových plodoch, najmä v pomarančoch. Má stimulačné účinky na metabolizmus, čo môže pomôcť pri spaľovaní tukov. Synefrín môže zvyšovať účinok noradrenalínu, čo môže spôsobiť zvýšenie teploty tela a metabolizmu. To môže prispievať k spaľovaniu kalórií a tukov.

Kofein

Môže pomôcť pri spaľovaní tukov tým, že zvyšuje termogéniu. Kofeín tiež môže pomôcť zvýšiť koncentráciu a zlepšiť fyzický výkon, čo môže byť užitočné pre ľudí, ktorí sa snažia schudnúť.

Optimálna dávka kofeínu pre spaľovanie tukov sa líši pre každého, ale odporúčaná dávka je medzi 100-200 mg denne. Je dôležité neprekročiť túto dávku, pretože prekročenie dávky môže spôsobiť nežiadúce vedľajšie účinky ako napríklad bolesti hlavy, nespavosť, nevoľnosť a dokonca aj srdcové problémy. 

Cla

CLA (konjugovaná kyselina linolová) je typ tukovej kyseliny, ktorá sa nachádza v mnohých doplnkoch stravy na spaľovanie tukov. CLA sa často používa ako spôsob, ako podporiť spaľovanie tukov a zlepšiť pomer telesného tuku k svalovej hmote.

Existuje niekoľko štúdií, ktoré ukazujú, že užívanie CLA môže mať pozitívny vplyv na spaľovanie tukov, zníženie telesného tuku a zlepšenie pomeru telesného tuku k svalovej hmote. Avšak, niektoré štúdie ukazujú, že účinok CLA na spaľovanie tukov je mierny a môže byť rôzny pre rôznych ľudí.

Odporúčaná dávka sa pohybuje od 3-6 gramov denne. Je dôležité začať s nižšou dávkou a postupne ju zvyšovať, aby sa predišlo nežiaducim vedľajším účinkom.

Prečo je pitný režim pri chudnutí dôležitý?

Vedecké poznatky naznačujú, že voda môže pri chudnutí pomôcť rôznymi spôsobmi. Môže potlačiť chuť do jedla, podporiť metabolizmus a zefektívniť cvičenie, čo môže prispieť k redukcii hmotnosti. Pitie vody taktiež zvyšuje množstvo kalórií, ktoré spálite v pokoji, čo je známe ako pokojový energetický výdaj. 

 

Keďže voda je prirodzene bezkalorická, všeobecne sa spája so zníženým príjmom kalórií. Pozorovacie štúdie ukázali, že ľudia, ktorí pijú prevažne čistú vodu, majú v priemere až o 9 % nižší príjem kalórií. 

FAQ - často kladené otázky

Je možné užívať niekoľko spaľovačov tukov naraz, ale nie je to odporúčané bez konzultácie s lekárom alebo odborníkom na výživu. Užívanie viacerých spaľovačov tukov naraz môže zvýšiť riziko nežiaducich vedľajších účinkov, pretože každý spalovač tukov môže obsahovať rôzne zložky s rôznymi účinkami. Tiež, niektoré zložky spaľovačov tukov môžu byť nekompatibilné s inými liekmi, ktoré užívate. Pred užívaním viacerých spaľovačov tukov naraz sa odporúča konzultácia s lekárom alebo odborníkom na výživu.

Spaľovače tukov môžu byť bezpečné, ale nie vždy. Záleží to na zložkách, ktoré obsahujú a ako sú kvalitne spracované. Niektoré zložky spaľovačov tukov môžu mať nežiaduce vedľajšie účinky, napríklad bolesti hlavy, nespavosť, nevoľnosť a dokonca aj vážnejšie problémy, ako sú srdcové problémy. Je dôležité poznať zložky spaľovača tukov pred ich užitím a konzultovať s lekárom alebo odborníkom na výživu. Tiež, je dôležité vyberať len kvalitné a overené produkty od dôveryhodných výrobcov.

Môžete užívať spaľovač tukov dlhodobo, ale je dôležité konzultovať to so svojím lekárom alebo odborníkom na výživu. Dlhodobé užívanie spaľovača tukov môže spôsobiť nežiaduce vedľajšie účinky a môže byť nebezpečné pre zdravie, najmä ak obsahuje nebezpečné zložky. Tiež, ak užívate spaľovač tukov dlhodobo, môže sa stať, že si telo zvykne na účinnú látku, takže sa účinok spaľovača tukov v budúcnosti zníži. Je dôležité robiť prestávky v užívaní spaľovača tukov a tiež sa snažiť zlepšiť svoju stravu a cvičiť pravidelne, aby sa dosiahol trvalý výsledok.

Norbert Skoupa
Norbert Skoupa

Volám sa Norbert Skoupa a mojou najväčšou vášňou je písanie a hudba. Venujem sa copywritingu, hudobnej žurnalistike a občas aj prekladám. Mimo písania tvorím vlastnú hudbu, aktívne športujem a čítam knihy. Som zakladateľom knižného Instagramu a online magazínu Moderný Čitateľ, kde píšem o knihách a literárnom svete.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *