Domov » Najlepšie tipy na darček » Najlepšie darčeky na krstiny
Darčeky pre deti
Darčeky pre rodinu
Darčeky podľa veku

Najlepšie darčeky na krstiny a narodenie! Jedinečné nápady, ktoré budú skvelou spomienkou

Krstom sa dieťa uvádza do kresťanského života. Ide o významnú udalosť, ktorá sa v našich končinách patrične oslavuje. Ak ste dostali pozvánku na krstiny, mali by ste rozmýšľať, aký darček prinesiete dieťaťu. Aj keď má dieťa v čase krstu pár týždňov určite nad vhodným darom dobre premýšľajte. Ide o slávnostnú udalosť, ktorá si zaslúži výnimočný darček.

Niektorí ľudia chcú darovať na krstiny niečo originálne a výnimočné, iní sa zas zameriavajú na niečo praktické a užitočné. Pri výbere darčeka by ste mali brať ohľad na viacero faktov. V prvom rade či kupujete dar pre dievčatko alebo chlapca. V druhom rade berte ohľad na vzťah aký máte s dieťaťom. Ste krstný rodič, starý rodič alebo dobrá rodinná známa? Pozrite si náš výber najlepších darčekov ku krstu.

NAJLEPŠIE DARČEKY NA KRSTINY

Originálny darček na krstiny

Ku krstu patrí košieľka s menom dieťaťa a sviečka. Podľa zvykov u nás tieto veci zabezpečujú krstní rodičia. Ak ste jedným z krstných rodičov je dobré obzrieť sa po niektorom z týchto darčekov. Na košieľke by malo byť vyšité meno dieťaťa a môže byť aj dátum narodenie a/alebo krstu. Pokiaľ krstný rodič nie ste môžete dieťaťu kúpiť dar, o ktorom si myslíte, že by sa mu hodil. Aj keď je dieťa malé a dar a aj samotný krst si nebude pamätať, môže ísť o darček, ktorý mu túto udalosť vždy pripomenie. 

Výhodou darčekov na krstiny je fakt, že ich nemusíte kupovať len s ohľadom na vek dieťaťa. Pokojne mu môžete darovať aj vec, ktorú mu rodičia dajú neskôr, keď podrastie a povedia mu kto a pri akej príležitosti mu to daroval. Pri výbere sa ale zamerajte na darčeky, ktoré využije dieťa. 

Darček na krstiny pre dievča

Rozmýšľate aký dar by ste venovali na krstiny dievčatku? Poradíme vám vhodný darček na krstiny od starých rodičov, ale aj od známych a vzdialenejších rodinných príslušníkov.

Darček na krstiny od starých rodičov: Zlaté náušnice

Náušnice sú výborným darčekom pre dievčatká. Rodičia väčšinou dávajú dievčatám čo najskôr prepichnúť uši a preto sú náušnice výborným darčekom práve na krstiny. Pri výbere sa ale zamerajte na detské náušnice, ktoré by mali byť so zlata. Prečo? Nie je to len preto, že zlato je drahý kov a ide tak o výnimočný dar ale aj pre vlastnosti zlata. Zlato je stabilný kov, ktorý nespôsobuje alergické reakcie a toleruje ho aj jemná detská pokožka

Pri výbere sa zamerajte na malé detské náušnice napríklad so štvorlístkom. Detské náušnice nemajú visiace časti, ktoré by mohlo dievčatko odtrhnúť alebo by sa mu mohli niekde zachytiť. Zlaté náušničky sú vhodný darček od starých rodičov ale aj od tety či uja. 

Praktický darček na krstiny: Fusak

Ak hľadáte praktický darček na krstiny môžete sa obzrieť po dobrom a kvalitnom fusaku. Ten udrží dieťa v teple počas vychádzok v zime. Tento darček má veľkú výhodu. Dieťa ho využije najbližšiu zimu. Vďaka vášmu darčeku bude v teple aj keď vonku bude mrznúť. Keďže vyberáte darček na krstiny pre dievčatko mal by mať ružovú farbu.

Fusak je výborným darčekom aj na krstiny pre chlapca. V tom prípade sa ale poobzerajte po modrom fusaku.

Milý darček na krstiny: Darčekový set

Darčekový kôš na krstiny nemusí obsahovať len plienky. Ak rozmýšľate o darčeku, ktorý by bol pre dievčatko môžete mu darovať darčekový set pozostávajúci z hračky a obrázkovej knižky. S hračkou môže zaspávať každý večer a knižku si môže prezerať cez deň. Bude to jej prvá knižka, ktorá v nej možno vzbudí záujem o knihy. 

Darčekový set je výborný dar pre brata ale aj sestru na krstiny.  Ide aj o darček, ktorý môžete darovať na krstiny ako príbuzný čí dobrý priateľ rodiny.

Darček na krstiny pre chlapca

Pozvali vás na krstiny chlapca a vy stále márne rozmýšľate čo mu kúpiť? Aj v tomto prípade vám poradíme vhodné darčeky na krstiny. 

Výborný dar na krstiny: Prívesok

Výborným darčekom na krstiny pre chlapca môže zlatý prívesok v tvare kríža. Aj keď ho nebude nosiť hneď môže ísť o ideálny darček na krst. Ak dáte na zadnú stranu prívesku vygravírovať aj dátum krstu bude mu vždy pripomínať túto udalosť a bude presne vedieť, kedy ho dostal. 

Je dobré ak bude prívesok zo zlata. Keďže ho chlapec dostane až v staršom veku nemusíte sa obávať, že ho nechtiac zničí a určite si ho bude vážiť. Zlato je kov, ktorý nepodlieha oxidácii, takže aj o pár rokov bude ako nový.

Dar na krstiny, ktorý vydrží? Detská modulárna skriňa

Šikovným a užitočným darčekom na krstiny či už pre chlapca alebo dievčatko môže byť aj detská modulárna skriňa. Dieťa, alebo skúr rodičia ju využijú už od útleho veku dieťaťa. Na dvierkach skrine sú veselé obrázky a preto sa perfektne hodí do detskej izby. 

Rozloženie poličiek je možné si prispôsobiť vlastným potrebám, takže táto skriňa môže rásť zároveň s potrebami dieťaťa. Kým zo začiatku v nej budú uložené hlavne plienky a dupačky, neskôr v nej môžu visieť dievčenské šaty alebo chlapčenské mikiny. 

Darček na krstiny pre chlapca: Hracia deka Teepee

Deti rýchlo rastú a spoznávajú svet. Využívajú na to všetky zmysly, ktoré majú a ktoré sa im neustále rozvíjajú. Zabezpečiť aby bolo dieťa pri objavovaní sveta v bezpečí môže byť pre rodičov niekedy náročnejšie a práve v tom im môže pomôcť hracia deky Teepee. V podstate ide o ohraničený priestor, v ktorom môže bezpečne spoznávať okolie. Súčasťou balenia sú aj loptičky, závesný kolotoč, ktorý hrá melódiu a hračky. 

Perfektný darček na krstiny pre chlapca: Mojkáčik

Každé dieťa má svoju obľúbenú hračku, bábiku pri ktorej zaspáva. Práve tieto hračky sa radia medzi najobľúbenejšie a veľa detí bez nich nevie zaspať. Mojkáčik je hračka, ktorá je vhodná aj pre tie najmenšie deti. Plyšové hračky sú mäkké, ľahké a deti si ich rýchlo obľúbia. 

Pokiaľ chcete darovať na krstiny personalizovaný darček len pre dieťa môžete dať na plyšovú hračku napísať meno dieťaťa. Z tohto darčeka sa tak stáva nie len osobná hračka ale aj pamiatka na celý život. Mojkáčik je vhodný aj ako darček na krstiny pre dievčatká.

Praktický dar na krstiny: Darčekový poukaz

Pokiaľ stále neviete aký darček vybrať dieťaťu na krstiny môžete to nechať na rodičov, ktorí vedia najlepšie čo na zlepšenie starostlivosti o dieťa ešte potrebujú. Aj keď sa na jeho príchod pripravovali naozaj dôkladne vždy sa nájde niečo, čo by sa im ešte zišlo. Ak im darujete darčekové poukazy môžu za ne kúpiť čo im chýba.

Hodnota darčekových poukazov je rôzna a je len na vás akú sumu sa touto formou rozhodnete darovať. Tento darček môžete darovať aj kolegovi/kolegyni z práce, ktorému sa narodilo dieťa. Ak sa naň poskladajú viacerý kolegovia môže byť na darčekovom poukaze aj celkom slušná suma.

Užitočný darček na krstiny: Spací vak

Pravdou je, že prvé dni života deti veľa času prespia. Ak im chcete tento čas spríjemniť môžete im kúpiť spací vak. Nebojte sa, dieťa ho využije ešte veľa dní, kým z neho vyrastie. Okrúhly tvar spiaceho vaku umožní dieťaťu voľný pohyb počas spánku ale zároveň sa postará o to aby bolo stále v teple. Pokiaľ sa mu ale bude dobre spať určite sa vám zaň poďakujú aj rodičia, ktorí si budú môcť popri starostlivosti o drobčeka tiež oddýchnuť. 

Originálny darček na krstiny: Sporiaci účet

Ak hľadáte praktický a originálny darček na krstiny, ktorý využije dieťa môžete mu založiť sporenie. Nezabúdajte ale, že prvý vklad by mal byť od vás. Či sa rozhodnete dať 50 alebo 100 euro záleží len od vás. Výhodou sporiaceho účtu je aj fakt, že na ňom môže dieťa našetriť celkom slušnú sumu. Na účet mu môžu pravidelne posielať peniaze rodičia ale môže ho využiť ktokoľvek, kto nebude vedieť aký mu kúpiť darček na narodeniny či pod stromček

Nejde o bežný typ daru ale určite ide o originálny dar, ktorý dieťa neskôr využije či už na vzdelávanie, cestovanie alebo osamostatnenie sa. Behom rokov sa na účte môže objaviť celkom slušná suma peňazí. Týmto darčekom môžete dieťa v staršom veku motivovať k šetreniu.

Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *