Domov » Tipy a triky » Najlepšie komédie všetkých čias! Týchto 40 filmov vás zaručene pobaví!

Najlepšie komédie všetkých čias! Týchto 40 filmov vás zaručene pobaví!

Komédie patria medzi najobľúbenejšie žánre filmov celkovo, pretože nás dokážu rozosmiať, uvoľniť a odreagovať od každodenných starostí. Ak si neviete vybrať, ktorý film si pozrieť, nezabudnite sa pozrieť na zoznam “najlepších komédií”, ktoré sme pre vás vybrali a osobne odporúčame. 

Pozvite priateľov, rodinu alebo si pozrite filmy sami a urobte si nejaké dobré občerstvenie, pretože tieto filmy vám určite spríjemnia deň. Určite nebudete ľutovať, pretože všetky tieto top komédie sme videli a preto ich aj odporúčame. V zozname nájdete klasické komédie, ale aj romantické a akčné komédie. Každý si príde na svoje. 

V zozname 40+ najlepších komédií, ktorý sme pre vás vybrali, sa teda určite nájde niečo, čo vás bude baviť od začiatku do konca dňa.

NAJLEPŠIE KOMÉDIE

My sme Millerovci - 76% CSFD

V tejto komédii sa falošný díler marihuany David Miller (Jason Sudeikis) rozhodne najať si falošnú rodinu, aby mu pomohla prepašovať veľké množstvo drog cez hranice. Zostavenie tímu skutočne zvláštnych charakterov, ktorí sa musia naučiť spolupracovať, prináša veľa humoru a nečakaných situácií. Táto komédia je určená pre tých, ktorí milujú humor! Nie nadarmo patrí medzi najlepšie komédie!

Fakjú pán profesor - 74% CSFD

Nemecká komédia, ktorá sleduje príbeh mladého učiteľa, ktorý sa snaží nájsť spôsob, ako si získať priazeň svojich žiakov. Ale keďže sa jedná o triedu plnú nevychovaných a problémových študentov, jeho plán sa postupne zvrhne na komické a často absurdné situácie. Táto komédia určite nesmie chýbať v našom zozname TOP komédií!

Diktátor - 74% CSFD

Sacha Baron Cohen stvoril túto politickú komédiu o fiktívnom diktátorovi fiktívnej krajiny. Hlavným hrdinom je Admiral General Aladeen, ktorý sa snaží udržať svoju moc a zabrániť, aby bol jeho krajina demokratizovaná. Plný bizarných situácií, absurdného humoru a satiry na politické režimy, Diktátor je určený pre tých, ktorí sa neboja smiať sa z tabuizovaných tém.

Čo sme komu urobili - 77% CSFD

Claude a Marie Verneuil sú veľkými obdivovateľmi starého dobrého Francúzska a zároveň sú hlboko veriacimi katolíkmi, ktorí majú vo svojom okolí veľkú vážnosť. Ich štyri dcéry boli vychovávané v duchu tradičných hodnôt, ktoré sú pre nich dôležité. Avšak moderná doba priniesla zmeny, ktoré musia pomaly akceptovať. Napríklad prvá dcéra si vzala moslima, druhá dcéra sa vydala za Žida a tretia dcéra si zvolila Číňana za manžela.

Deadpool - 81% CSFD

Táto akčná komédia sleduje príbeh bývalého špeciálneho agenta Wadea Wilsona, ktorý sa po experimente stane nezničiteľným a začne bojovať proti zločinu pod alter egom Deadpoola. Plná akcie, humoru a neočakávaných zvratov, táto komédia je určená pre fanúšikov komiksov aj tých, ktorí si chcú užiť dobrú zábavu.

Muži v čiernom - 80% CSFD

Komédia s Wilom Smithom a Tommym Lee Jonesom o tajnej organizácii, ktorá má za úlohu chrániť Zem pred mimozemšťanmi. Film ukazuje ich dobrodružstvá a ich snahu zachrániť svet.

Bláznivá dovolená - 57% CSFD

Po celoročnom usilovaní sa konečne podarilo získať si dostatočné finančné prostriedky a odcestovať na vysnívanú dovolenku. Komické situácie a príhody, ktoré na dovolenke zažijete, vás však prekvapia a rozhodne nebudete ľutovať, že ste si tento film pozreli.

Prci, prci, prcičky 2 - 64% CSFD

Prvý diel tejto komédie bol obrovským hitom a aj druhá časť nezaostáva. Príbeh sa točí okolo skupiny priateľov, ktorí sa snažia usporiadať nezabudnuteľnú párty. Komédia plná nezabudnuteľných momentov a hlúpostí, ktoré vás určite pobavia.

Free Guy - 74% CSFD

V tejto akčno-komediálnej filme sa hlavný hrdina Guy, ktorý je len vedľajšou postavou v počítačovej hre, rozhodne prevziať kontrolu nad svojím životom a stať sa hlavným hrdinom. S pomocou svojej priateľky Millie a množstva akčných scén a vtipov sa mu to podarí.

Holky na tahu - 47% CSFD

Rough Night je americká komédia z roku 2017, ktorá sa zameriava na skupinu kamarátiek z univerzity. Po mnohých rokoch sa opäť stretávajú a spoločne plánujú rozlúčku so slobodou pre jednu z nich. Všetko sa však zvrtne, keď nešťastnou náhodou zabijú striptéra, ktorého si objednali na oslavu. V snahe skryť svoj čin a vyhnúť sa následkom sa dostanú do rôznych absurdných situácií. Komédia ponúka zábavu, humor a nečakané zvraty, ktoré si diváci iste užijú.

Šéfovia na zabitie - 70% CSFD

Ak máte radi komédiu so zvrátenými zápletkami, určite si pozrite tento film. Trojica pracovníkov trpí svojimi zlými nadriadenými a rozhodne sa ich zavraždiť. Ich plán sa však nevyvíja tak, ako by mali, a rýchlo sa zapletú do mnohých nečakaných a zábavných situácií.

Až na koniec sveta - 57% CSFD

Tento film ponúka nezvyčajný pohľad na romantiku počas apokalypsy. Hlavný hrdina musí prekonať množstvo prekážok, aby našiel svoju vyvolenú a spoznal, že láska môže nájsť každého, kdekoľvek.

Pelíšky - 91% CSFD

Rozumiem. Pelíšky je česká komediálna dráma z roku 1999, ktorá sa odohráva v roku 1968 v Prahe. Film zachytáva rôzne príbehy obyčajných ľudí a ich rodín v období pred inváziou vojsk Varšavskej zmluvy do Československa. Hlavnými postavami sú dve susedné rodiny – Krausovi a Šebkovi, ktoré sú rôzne ovplyvnené spoločenskými a politickými udalosťami. Pelíšky sa stali veľmi populárnym a úspešným filmom v českej kinematografii a získali mnoho ocenení a pozitívnych hodnotení.

Asterix a Obelix: Misia Kleopatra - 69% CSFD

Tento film je založený na slávnej francúzskej komiksovej sérii a ponúka množstvo zábavy pre deti aj dospelých. Asterix a Obelix musia pomôcť Kleopatre vybudovať nádherný palác, aby dokázala poraziť svojho brata a udržať svoje postavenie na tróne.

Zombieland - 76% CSFD

Tento film ponúka zmes hororu a komédie. Po apokalypse zombií sa skupina preživších rozhodne cestovať cez USA a zabíjať zombií. Ich dobrodružstvá sú plné zábavných situácií, nečakaných zvratov a nezabudnuteľných postáv. Za nás jednoznačne top komédia!

Nedotknuteľní - 91% CSFD

Philippe je bohatým mužom, ktorý ochromený po nehode hľadá pomoc ale nájde si úplný protiklad – černocha menom Driss, mladého chlapca z predmestia. Títo dvaja rozdielni muži spoznávajú jeden druhého a navzájom sa od seba učia, čím vytvárajú hlboké priateľstvo.

Kokosy na snehu - 78% CSFD

V Jamajke sa koná kvalifikácia na letné olympijské hry, no po hromadnom páde sú nádeje športovcov na účasť pochované na štyri roky. Napriek tomu sa objaví nová nádej v podobe neobvyklého trénera Irvinga, bývalého olympijského víťaza v boboch. Pod jeho vedením začnú pružní jamajskí atléti s veľkým nadšením trénovať na Zimné olympijské hry, aj keď v podmienkach tropickej krajiny.

Zelená kniha - 86% CSFD

Film sa odohráva v roku 1962, keď africkoamerický klavirista Don Shirley najíma bieleho ochrancu, aby ho doprevádzal po koncertoch v Južnej Amerike. V priebehu tejto cesty sa ich vzťah mení a vzniká medzi nimi priateľstvo.

Zoolander - 63% CSFD

Ak máte radi komédie plné neskutočných postáv a absurdných situácií, tak tento film je pre vás ako stvorený. Sledujte príbeh modelu Dereka Zoolandera, ktorý sa snaží znova nájsť cestu na vrchol svojej kariéry. Spolu s jeho rivalom Hanselom sa zapletú do rôznych komických príhod. Zoolander vám garantuje nekonečnú zábavu a smiech.

Deník Bridget Jonesové - 77% CSFD

Romantická komédia o nešikovnej Bridget, ktorá sa snaží nájsť si lásku a zároveň bojovať s problémami v práci. Pri tom všetkom musí zvládať aj náročný rodinný život a snažiť sa byť v pohode so svojimi priateľmi.

Prekvapenie - 65% CSFD

Rodinná komédia o mužovi, ktorý sa rozhodne navštíviť svoju rodinu po niekoľkých rokoch. Keď dorazí, zistí, že jeho rodina má pre neho pripravené veľké prekvapenie – chystajú sa totiž oslavy jeho narodenín. Muž sa musí snažiť prekonať svoje nedostatky a nadviazať spojenie so svojimi blízkymi.

Horúčka sobotňajšej noci - 67% CSFD

Kultová komédia o chlapcovi, ktorý sa snaží zaujať dievča svojich snov. Keď sa rozhodne ísť na tanečnú súťaž, musí sa naučiť tančiť a zvládnuť náročné kroky. Cestou narazí na rôzne zábavné situácie a stretnutia so zaujímavými postavami.

Ja padúch - 79% CSFD

Gru, záporák s veľkým srdcom, sa rozhodne ukradnúť Mesiac a stať sa tak najväčším záporákom na svete. V jeho pláne mu pomáhajú malé žlté bytosti Mimóni, ktoré sú tak zábavné, že si ich určite obľúbite. Okrem toho však Gru objaví aj iné priority, keď sa zverí starostlivosť o tri adoptované dievčatá.

Láska nebeská - 85% CSFD

Love Actually je britská romantická komédia z roku 2003. Film sa zameriava na viacero medzi sebou prepletených príbehov o láske, ktoré sa odohrávajú pred Vianocami v Londýne. Herci ako Hugh Grant, Colin Firth, Keira Knightley a Emma Thompson zahrali významné úlohy v rôznych príbehoch. Film využíva rôzne situácie a humor na zobrazenie rôznych aspektov lásky a vzťahov. Love Actually sa stal kultovou romantickou komédiou a dodnes je populárnym filmom najmä v období Vianoc.

Foter je lotor - 69% CSFD

Dokážete si predstaviť, že sa zamilujete do nádherného dievčaťa, s ktorou si rozumiete, ale jej otec vás nenávidí? Tak to je prípad Grega. Aj keď film nezískal najviac pozitívnych hodnotení, určite si svoje miesto v kategórii najlepšie komédie zaslúži.

Na vlásku - 84% CSFD

Klasická rozprávka o Zlatovláske dostala modernú úpravu. Princezná Rapunzel je uväznená v zámku a sníva o tom, že raz zbadá skutočný svet. Keď sa jej podarí utiecť s pomocou zlodeja Flynna, zažíva množstvo zábavných a dobrodružných situácií. Okrem toho jej neposedné vlasy dokážu zázraky.

Zamilovaný Shakespeare - 77% CSFD

Romantická komédia, ktorej dej sa odohráva v Londýne v 16. storočí. Mladý William Shakespeare trpí blokovaním tvorivosti a zároveň sa zamiluje do nádhernej herečky Violy. Jej prítomnosť ho inšpiruje k napísaniu jeho najslávnejšieho diela – Romea a Júlie. Film získal viacero Oscarov a v hlavných úlohách sa predstavili Gwyneth Paltrow a Joseph Fiennes.

Hangover - 80% CSFD

Skupina priateľov sa vyberie do Las Vegas na rozlúčku so slobodou, no po prebudení sa v hotelovej izbe zistia, že nevedia, čo sa stalo v predchádzajúci deň a že strávili divokú noc, počas ktorej sa stalo mnoho nezvyčajných vecí. Teraz musia všetko rýchlo zistiť, aby stihli zabezpečiť svadbu v termíne.

Ja, moje druhé ja a Irena - 64% CSFD

Charlie je zodpovedný policajt a oddaný otec, ktorý svoje deti miluje viac ako čokoľvek iné. Avšak, keď prestane pravidelne dochádzať na svoju liečbu, objaví sa jeho druhá osobnosť, ktorá je úplne odlišná od Charliho. Táto druhá osobnosť je agresívna, túži po konfliktoch a nemá nič spoločné s Charlieho láskavým charakterom.

Austin Powers: International Man of Mystery - 61% CSFD

Americká parodická komédia z roku 1997. Film sa zameriava na fiktívneho britského tajného agenta Austina Powersa, ktorý sa po 30 rokoch hibernácie vracia do akcie a snaží sa zastaviť zločineckého génia Dr. Evila. Mike Myers, ktorý aj napísal scenár, hral dvojroliu ako Austin Powers a Dr. Evil. Film je plný narážok na populárne filmy a seriály z 60. rokov a využíva veľa humoru z hrubých double entendres a bizarných situácií. Austin Powers: International Man of Mystery sa stal kultovým filmom a mal dve pokračovania, ktoré sa tiež stretli s pozitívnym prijatím od fanúšikov.

Apokalypsa v Hollywoodu - 62% CSFD

Hra na seba samého, v ktorej sa herci ako Seth Rogen, James Franco a Jonah Hill ocitajú v svete po zničujúcej apokalypse. Musia prežiť vo svete plnom démonov a zničenia a rozhodnú sa spolupracovať a prežiť spolu.

Päťdesiat odtieňov čiernej - 40% CSFD

Fifty Shades of Black je americká parodická komédia z roku 2016, ktorá paroduje filmovú adaptáciu knihy Fifty Shades of Grey. Film sa zameriava na románu medzi nevinnou študentkou a bohatým podnikateľom, no s humorom a narážkami na populárne filmy a seriály. Hlavné úlohy hrajú Marlon Wayans a Kali Hawk, ktorí odohrávajú parodické verzie Christiana Grey a Anastasie Steeleovej. Film je plný bizarných situácií a sexuálne narážky, ktoré majú často absurdný charakter. Fifty Shades of Black získal priemerné recenzie od kritikov, ale získal si vernú základňu fanúšikov komédií.

Rivalové - 81% CSFD

Rivalové je klasická komédia s Adamom Sandlerom v hlavnej úlohe. Gilmore sa snaží získať peniaze na zachovanie domu svojej babičky a rozhodne sa zapojiť do golfového turnaja. Napriek tomu, že je veľmi nesústredený a má zúrivú povahu, dokáže sa stať úspešným golfistom.

Zoolander 2 - 45% CSFD

Zoolander 2 je pokračovanie populárnej komédie Zoolander. Derek Zoolander a jeho priateľ Hansel sa opäť vracajú do sveta modelingového priemyslu, kde musia vyriešiť sériu vražd, ktoré sú spojené s ich minulosťou.

Božský Bruce - 67% CSFD

Bruce je cynický a negatívne naladený k životu, stále sa sťažuje na všetko. Vďaka nezvyčajnej príležitosti, kedy sa stretne s Bohom, získava nadprirodzené schopnosti, ktoré musí naučiť používať. Tento skvelý film určite patrí medzi najlepšie komédie svojej doby.

Nevesta na úteku - 53% CSFD

Nevesta na úteku je romantická komédia o žene, ktorá sa vždy necháva odtiahnuť do manželstva a na poslednú chvíľu uteká od oltára. Reportér novín Ike sa rozhodne napísať článok o jej neustálych útekoch a začne ju sledovať. Postupne sa však zamiluje do nevesty na úteku a snaží sa jej pomôcť nájsť skutočnú lásku.

Ženy v pokušení - 70% CSFD

Komédia o troch kamarátkach, ktoré sa rozhodnú odísť z práce a založiť si vlastnú firmu, ktorá sa zameriava na organizovanie dámskych večierkov. V ich životoch sa však začnú diať neočakávané veci a musia nájsť spôsob, ako zvládnuť všetky problémy.

Rande naslepo - 74% CSFD

Romantická komédia o mladej žene, ktorá sa rozhodne vyskúšať rande naslepo a zoznámiť sa s mužom bez toho, aby o ňom niečo vedela. Avšak pravda o jej rande je oveľa zložitejšia, než by čakala.

Cruella - 75% CSFD

Cruella je americká komédia z roku 2021, ktorá sa zameriava na mladé roky záhadnej a nevyspytateľnej módnej návrhárky Cruelly de Vil. Film sa odohráva v Londýne v 70. rokoch 20. storočia a sleduje, ako sa Cruella (v tomto prípade s menom Estella) vyrovnáva s traumou z detstva a sníva o kariére v módnom priemysle. Hlavné úlohy stvárňujú Emma Stone ako Cruella a Emma Thompson ako rivalka v módnom priemysle. Film je plný štýlových kostýmov, nápaditých strihov a originálnych návrhov, ktoré zaujmú divákov milovníkov módy. Cruella kombinuje prvky drámy, akcie a komédie, a dokáže pobaviť aj vďaka extravagantnému a bizarnému správaniu hlavnej postavy.

Prvok, Šampón, Tečka, Karel - 69% CSFD

Kamaráti v krízi vo filme Prvok, Šampón, Tečka a Karel sa rozhodnú vyriešiť svoje problémy hravou hrou, pri ktorej plnia odvážne úlohy. Chcú zistiť, či sú ešte naozaj chlapi a čo sa stalo s ich snami a ideálmi. Snažia sa nájsť odvahu robiť veci, ktoré kedysi robili a vyjadriť svoje skutočné názory. A kto nesplní úlohu, je slaboch.

Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *