Domov » Zdravie a krása » Geloren pre ľudí recenzia

Geloren pre ľudí – Kĺbová výživa s konskou silou! Ako dopadla v recenzii?

Aktívny životný štýl, hobby, profesionálny šport či zvýšená fyzická námaha v práci, ale aj pravidelný pohyb počas dňa. Všetky tieto činnosti predstavujú záťaž pre náš pohybový aparát. Opotrebenie častí nášho pohybového ústrojenstva je prirodzeným procesom. V nadväznosti na to je vhodné myslieť na podporu nášho zdravia

Špeciálnu starostlivosť  možno dopriať aj našim kĺbom, chrupavkám, tkanivám či kostiam. Dnes je ponuka široká a dostupné je veľké množstvo výživových doplnkov. Obecne je reč hlavne o kĺbových výživách či kolagénových preparátoch. Medzi overené produkty patrí aj kĺbová výživa Geloren Active.

Pre upresnenie, Geloren nie je na trhu žiadnou neznámou novinkou. Ide o overený doplnok stravy, ktorého hlavnou úlohou je zlepšiť kondíciu pohybového aparátu a riešiť problémy, ktoré s ním súvisia. Obsahuje všetky dôležité zložky. V tejto recenzii sa dozviete o tomto preparáte všetko podstatné od zloženia až po účinky. Aké sú recenzie na Geloren? Aké majú ľudia s Geloren skúsenosti a čo na jeho účinky hovorím ja?

GELOREN PRE ĽUDÍ RECENZIA - OBSAH ČLÁNKU

O značke Contipro

Česká firma, ktorá vznikala v 90. rokoch (1990) minulého storočia má už dnes medzinárodnú pôsobnosť. Contipro sa v priebehu svojej existencie vypracovalo na farmaceutickú firmu so silným zázemím. 

Vo farmaceutickom, ale aj kozmetickom priemysle sa firma zameriava na výskum pôsobenia kyseliny hyalurónovej na náš organizmus. Účinky kyseliny hyalurónovej sme popisovali v článku. Disponuje vlastným výskumným centrom a výrobou. V produktovom portfóliu má kvalitné doplnky stravy, kozmetické prípravky s obsahom kvalitných, účinných látok a taktiež preparáty pre zvieratá.

akutna bolest kolena

Čo je to Geloren?

Je to kĺbová výživa vyvinutá českými vedcami, ktorá je vhodná pre ľudí s vyššou fyzickou záťažou a takisto pre seniorov. Ide o jeden z najrozšírenejších výživových doplnkov značky Contipro určený pre výživu a ochranu kostí, kĺbov, chrupaviek, väzív, tkanív a buniek

V nedávnej minulosti bol produkt Contipro Geloren kategorizovaný ako veterinárny prípravok a tak nebol schválený ako doplnok stravy vhodný pre človeka. Dnes je Geloren pre ľudí dostupný v podobe kapsúl, želatínových tabliet a dokonca aj vo forme perorálneho gélu

Geloren Active – zloženie

Skôr ako prejdeme ku konkrétnym účinkom, dôležité je vedieť, čo Geloren obsahuje. V jeho zložení sú zastúpené všetky aktívne látky, ktoré slúžia na zlepšovanie stavu kĺbov, väzív, šliach a kostí. Okrem toho Geloren Active želatínové tablety obsahujú aj glukózovo-fruktózový sirup, cukor, vodu, arómu a farbivo (E160e).

Kyselina hyalurónová

Je to látka, ktorá sa prirodzene vyskytuje v našom tele. Napriek tomu, že mnoho kĺbových výživ kyselinu hyalurónovú obsahuje, častokrát ide len o doplnkovú zložku. 

Táto látka pritom zabezpečuje mazanie za pomoci synoviálnej tekutiny, čím zmierňuje opotrebenie kĺbov a chrupaviek. Zachováva ich pružnosť a štruktúru. Nedochádza k nadmernému treniu medzi tkanivami a v spojivových obaloch. Práve pri nedostatku maziva medzi tkanivami dochádza k zvýšenému opotrebeniu kĺbov.

Kolagén

Základná stavebná hmota spojív našich kostí, kĺbov, chrupaviek, svalov, šľách či tkanív. Ide o významný proteín, ktorý je tiež primárnou zložkou aminokyselín. Tvorí približne 30 % všetkých bielkovín v ľudskom tele. Geloren Active obsahuje hydrolyzovaný kolagén

To znamená, že v tejto forme už je kolagén rozložený na menšie častice a tým pádom sa ľahšie vstrebáva a menej zaťažuje tráviaci trakt. Vo všeobecnosti existuje až 28 typov kolagénov. Hydrolizovaný kolagén pôsobí v prípade kĺbovej výživy ako stimulačná látka pre prirodzenú tvorbu kolagénu v tele. 

Poskytuje oporu chrupavkám a prispieva k ich obnove. S vekom alebo pri zvýšenej fyzickej záťaži môže produkcia kolagénu klesať, čo vedie k oslabeniu tkanív a zvýšenému riziku zranení.

Kolagen The Solution od Oslo Skin Lab

Chondroitín sulfát

Chondroitín sulfát je prirodzene sa vyskytujúci glykozaminoglykán, ktorý je základnou zložkou chrupaviek. Táto látka prispieva k udržaniu pružnosti a pevnosti chrupaviek, čo je kľúčové pre správnu hybnosť pohybového aparátu. Pomáha pri zadržiavaní vody v chrupavke, čím zaisťuje jej pružnosť a schopnosť absorbovať nárazy

Okrem toho môže chondroitín sulfát znižovať zápal v kĺboch a spomaľovať rozklad chrupavky, čo je dôležité pre ľudí trpiacich osteoartrózou.

Vitamín C

Vitamín C je silný antioxidant, ktorý hrá kľúčovú úlohu v tvorbe kolagénu, čo je nevyhnutné pre zdravie pokožky, kĺbov a kostí. 

Podporuje tiež imunitný systém a pomáha pri hojení rán a zraneniach tvrdých spojív. Vitamín C prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom a podporuje vstrebávanie železa z potravy.

Želatína

Je bohatá na aminokyseliny, ktoré podporujú zdravie pohybového ústrojenstva. Želatína je bielkovina získavaná z kolagénu nachádzajúceho sa v zvieracích kostiach a spojivových tkanivách. Želatína tiež prispieva k zlepšeniu pružnosti chrupavky a môže podporovať regeneráciu poškodených tkanív

Účinky Geloren Active kĺbovej výživy pre ľudí?

Geloren Active želatínové tablety sú okrem účinnosti vďaka ochuteniu aj veľmi chutným doplnkom stravy. Oproti niektorým konkurenčným preparátom je ich chuť rozhodne silnou stránkou. Aby sa nižšie uvedené účinky dostavili v praxi, je nevyhnutné užívať Contipro Geloren minimálne po dobu 3 mesiacov.

  • vyživuje a chráni kĺby, kosti, šľachy, väzivá, chrupavky a tkanivá
  • zabezpečuje lepšiu pružnosť tkanív a chrupaviek
  • funguje ako prevencia pred vznikom zranení pohybového aparátu
  • zvyšuje kvalitu pokožky
  • podporuje imunitný systém
chlap drziaci si koleno na polnej ceste

Dávkovanie a cena

Kvalitné kĺbové výživy niečo stoja. Inak tomu nie je ani v prípade produktu Geloren. Testované balenie Geloren Active – želatínové tablety s príchuťou pomaranča stoja 19,39 EUR

Vzhľadom na dávkovanie 3 tabliet denne, čo je odporúčaná denná dávka, vystačí toto balenie na približne mesiac užívania. Denná dávka vás tak bude stáť 0,65 EUR. V prípade Geloren Active – želatínové tablety má užívateľ na výber z príchutí pomaranč, višňa alebo černica. Ja som si dennú dávku rozdelila na tri časti, po raňajkách, obede a po večeri. Pokojne si však môžete dať tri tablety naraz.

Dostupné sú aj Geloren kapsule. Balenie 120 kapsúl stojí približne 32,40 EUR. Denná dávka sú 2 kapsuly. Balenie tak vystačí na približne 2 mesiace užívania. Cenovo sú tak kapsule výhodnejšie ako Geloren želatínové tablety. 

Poslednou a súčasne najdrahšou možnosťou je Geloren perorálny gél (500 ml). Jedna dávka je 15 ml gélu, čo znamená, že balenie vydrží niečo okolo 33 dní. Cena za jedno balenie je okolo 34,50 EUR. (Uvedené ceny sú aktuálne v dobe písania recenzie.)

Dostupné alternatívy na trhu

Alavis Maxima Triple Blend – Extra silný

Kvalitná kĺbová výživa od overeného výrobcu s obsahom kvalitných zložiek, ako glukozamín, kolagén, MSM alebo chonroitín sulfát. Dostupná je aj ochotná verzia.

Oslo Skin Lab – kolagén

Aj nami testovaný kolagén Oslo Skin Lab patrí k populárnym produktom zo segmentu kolagénov. Jeho účinky nie sú len kozmetické, ale takisto dokáže podporiť celkové zdravie.

Geloren pre ľudí – skúsenosti a hodnotenie

Na základe názorov zákazníkov človek ľahko zistí, že Geloren Active ani náhodou nie je kĺbovou výživou marketingového druhu. V recenziách overených zákazníkov na rôznych portáloch som sa stretla s pozitívnymi skúsenosťami. Mnohí užívajú tento doplnok stravy dlhodobo a pochvaľujú si ho aj v prípade prevencie. 

Taktiež im však Geloren pomáha v prípade bolestí pohybového aparátu. Viackrát sa skloňovala aj pomoc pri artróze. V recenziách za pozitívum ľudia považovali aj príchuť tabliet. Jediným negatívom podľa zákazníkov je častejšie skloňovaná cena.

Za mňa je Geloren kĺbová výživa pre ľudí overená kvalita. Nepochybujem o tom, že má kvalitné zloženie, za ktorým stojí poctivá výroba firmy Contipro. Chuť želatínových tabliet je veľmi príjemná. Zároveň je dávkovanie aj užívanie veľmi jednoduché. Nižšia cena by potešila, no sumár sumáru mám s týmto doplnkom stravy len pozitívnu skúsenosť. Verím, že účinky sa prejavili hlavne v podobe prevencie pred zraneniami a súčasne je moje telo zásobované potrebnými látkami.

Výhody

  • kvalitné zloženie
  • overený výrobca
  • obsah kyseliny hyalurónovej
  • príchuť želatínových tabliet
  • zvyšuje odolnosť pohybového ústrojenstva
  • obsah vitamínu C
  • pozitívne recenzie overených zákazníkov
  • dostupné vo forme tabliet, kapsúl i gélu

Nevýhody

  • vyššia cena
Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *