Domov » Zdravie a krása » Alavis – skvelá kĺbová výživa alebo vyhodené peniaze?

Alavis Triple Blend - skvelá kĺbová výživa, alebo vyhodené peniaze? Vhodná aj pre ľudí? (recenzie a skúsenosti)

Kĺbovú výživu ocenia najmä športovci a ľudia s aktívnym životným štýlom. Avšak jej dôležitosť sa zvyšuje s pribúdajúcim vekom, pretože kĺby starších ľudí už predsa len nefungujú ako kedysi. Taktiež hrozí väčšie riziko zranenia, opotrebovania a nefunkčnosti kĺbov.  Na trhu nájdete naozaj veľké množstvo doplnkov výživy, ktoré podporujú zdravie kĺbov, avšak ktorý z nich je ten najkvalitnejší

Výber by vám mohol zjednodušiť Alavis Triple Blend. V tomto článku si povieme viac o tomto doplnku výživy, popíšeme si jeho výhody, účinky ale aj na čo si dávať pozor. Ako dopadol Alavis v recenzii? Aké mám s Alavisom skúsenosti a naozaj sa oplatí? Môžu túto kĺbovú výživu užívať aj ľudia? Poďme na to!

V skratke - to najdôležitejšie

  • Aj keď je určený primárne pre kone, bez problémov ho môžu užívať aj ľudia
  • Najlepšie kĺbová výživa na trhu
  • Problémy s kolenom u mňa ako športovca prešli po necelom mesiaci
  • Chuť je najväčšia slabina – ale pre tie výsledky sa to dá vydržať

Pozrite si náš test najlepších kĺbových výživ na trhu, kde Alavis vyhral prvé miesto!

ALAVIS PRE ĽUDÍ RECENZIA - OBSAH ČLÁNKU

Čo je to Alavis?

Alavis Triple Blend je viaczložková kĺbová výživa, ktorá je primárne určená pre kone. Ide teda o veterinárny doplnok stravy, ktorý je však vhodný aj pre ľudí

Výrobca tvrdí, že všetky ich produkty sú vysokokvalitné, majú vysoký obsah účinných látok a overené zloženie. Ako sme už spomínali, tento produkt je primárne určený pre kone, avšak vo veľkej miere ho užívajú športovci či už profesionáli alebo rekreační a taktiež ho užívajú ľudia s bolesťami kĺbov

Samotný produkt Alavis je vysoko kvalitný a dokonca na niektoré suroviny má výrobca udelený patent. Produkty dokonca podliehajú prísnym testom, takže si môžete byť istý, že výrobok neobsahuje nič iné ako to, čo je uvedené na obale.

Zloženie vás zaujme

Kĺbová výživa Alavis Triple Blend vhodná aj pre ľudí aktívne látky ako glukosamín sulfát, MSM a chondroitín sulfát. V zložení nájdete aj kolagén, ktorý je získavaný z chrupaviek morských rýb a rají. Poďme si vypísať tieto aktívne látky samostatne, aby ste sa o nich dozvedeli viac.

Glukozamín sulfát

Ide o prírodnú chemickú zlúčeninu, ktorá sa prirodzene vyskytuje v našom tele, kde má naozaj dôležitú úlohu – stará sa o zdravie chrupavky. S pribúdajúcim vekom glukozamínu z nášho tela ubúda, čo má za následok bolestivosť a zhoršenú pohyblivosť kĺbov. 

Jeho hlavnou úlohou je podpora zdravého vývoja tkanív medzi kĺbmi. Okrem toho glukozamín dokáže ochraňovať kĺbové tkanivo tým, že zabráni rozkladu chrupavky. 

Chondroitín sulfát

Medzi hlavné úlohy chondroitínu patrí to, že má protizápalový účinok, vďaka čomu zmierňuje bolesť pri artróze. Taktiež inhibuje aktivitu enzýmov, ktoré rozkladajú chrupavku a zvyšuje tvorbu proteoglykánov, kolagénu a kyseliny hyalurónovej v chrupavke. Okrem toho pomáha predchádzať artróze a zlepšuje funkcie a pohyblivosť kĺbov

Methylsulfonylmethan (MSM)

Ide o prírodnú a najlepšie vstrebateľnú organickú zlúčeninu síry. Pokiaľ má človek zlé stravovanie návyky, alebo zvýšenú hladinu stresu, hladina síry v tele klesá. 

Biologicky aktívna síra je totiž potrebná pre správne fungovanie organizmu. MSM sa najčastejšie používa ako kĺbová výživa, ktorá podporuje rast vlasov a nechtov a pomáha pri problémoch s akné. Výhodou MSM je to, že vykazuje protizápalové účinky, urýchľuje hojenie a podporuje imunitný systém.

Hydrolyzované kolagény

Kolagén sa často vyskytuje vo forme želatíny. V tejto forme však pre nás prakticky nespracovateľný a telo tak z neho nemôže čerpať žiadne živiny. Vďaka hydrolýze sa štruktúra kolagénu v želatíne štiepi a aj pre telo je omnoho jednoduchšie ho spracovať

Hydrolyzovaný kolagén je ľahko rozpustný vo vode, vďaka čomu ho môžete užívať kedykoľvek budete potrebovať. 

Je Alavis určený pre ľudí?

Alavis je produkt určený pôvodne pre kone a rôzne druhy domácich zvierat. Avšak okrem toho, že pomáha zvieratám, z jeho benefitov môžu čerpať aj ľudia. Odkedy je Alavis na slovenskom trhu (rok 2004), obľúbilo si ho veľké množstvo ľudí vďaka jeho skvelým zdravotným benefitom

Vďaka chemickému rozboru a validácii prítomnosti ťažkých kovov máte stopercentnú istotu, že výrobok obsahuje všetky látky, ktoré nájdete na obale

Ako užívať Alavis

Alavis by ste mali vždy užívať s jedlom. Prvých 14 dní budete užívať iniciačnú dávku. To znamená dvojnásobok oproti štandardnej dávke. Štandardná dávka je polovica odmerky, takže prvých 14 dní budete užívať celú odmerku, ktorú zapijete dostatočným množstvom vody alebo džúsu, pretože chuť Alavisu nie je práve najpríjemnejšia

Jedna odmerka obsahuje 4,5 g. Túto kĺbovú výživu je potrebné užívať nepretržite 3 mesiace, pričom na 1 mesiac ju vysadíte

Ako som Alavis užíval ja?

Moje skúsenosti s Alavisom sú veľmi pozitívne. Riadil som sa dávkovaním, aký sme spomínali vyššie. Podľa telesnej váhy si presne viete vypočítať koľko g Alavisu by ste mali užívať, pretože dávkovanie Alavisu pre ľudí sa nelíši od dávkovania pre kone, vždy je len nutné všetko prepočítať na svoju váhu.

Takže začal som tak, že som Alavis užíval necelé 3 mesiace a následne som ho vysadil. Pri správnom dávkovaní vám Alavis pokojne vydrží na celý rok. 

Jediné negatívum je naozaj príšerná chuť, tak som Alavis užíval následovne – svoju dennú dávku som si nasypal priamo do úst a následne zapil dostatočným množstvom vody alebo ovocného džúsu. Vyskúšajte si, čo vám bude sedieť najlepšie, ale toto môže byť aj pre vás tá správna cesta. Pretože inak tento “konský kolagén pre ľudí” nebudete mať moc v obľube kvôli chuti – avšak tie benefity za to určite stoja!

Iniciačná dávka = 0,045 * vaša hmotnosť (kg)

Udržovacia dávka = 0,0225 * vaša hmotnosť (kg)

Pre koho je Alavis vhodný a pre koho nie?

Kĺbová výživa Alavis Triple Blend je vhodná najmä pre športovcov a fyzicky aktívnych ľudí. Ak do tejto skupiny nepatríte, nezúfajte, Alavis môžu užívať aj ľudia s bolesťami kĺbov alebo ľudia s nadváhou, ktorých kĺby sú zaťažované.

Na druhej strane, Alavis nie je vhodný pre tehotné a dojčiace ženy, pre deti do 15 rokov a osoby s alergiou na produkty z rýb. Okrem toho nie je vhodný ani pre ľudí, ktorí užívajú lieky na riedenie krvi.

Najväčšia nevýhoda Alavisu - jeho chuť

Bohužiaľ je to tak. Chuť tejto kĺbovej výživy nie je úplne príťažlivá a mnoho ľudí odrádza práve tento faktor. Moc sa im nečudujeme. Existuje však aspoň čiastočné riešenie. Alavis môžete zapíjať džúsom alebo nápojom, ktorý vám chutí

Dajte si však pozor na nápoje ako Coca Cola, pretože kvôli obsahuje kyselín sa znižuje využiteľnosť kĺbovej výživy. Áno, síce sa chuť Alavisu nevytratí úplne, no aspoň trošku ju to zmierni. Preto ideálne je odmerku si nasypať priamo do úst a zapiť dostatočným množstvo vody – určite je to menšie zlo ako vypiť 3dcl vody s alavisom.

Čo môže človek od Alavisu pre ľudí očakávať?

Najmä športovci a fyzicky pracujúci ľudia môžu očakávať najmä kvalitnú ochranu ich kĺbov, prevenciu zranenia a správnu regeneráciu. Okrem toho je však vhodný aj pre menej aktívnych ľudí a v každom prípade bude chrániť vaše kĺby. 

Pokiaľ trpíte genetickými ochoreniami ako osteoporóza alebo artróza, síce vám Alavis pomôže zmierniť bolesť, no z dlhodobého hľadiska vám vaše problémy nevyrieši.

Pomer kvality a ceny

Jedno balenie Alavisu stojí 40 €, čo by veľa ľudí nebolo ochotných dať za kĺbovú výživu. Avšak 100 kilovému človeku toto balenie vydrží jeden rok. To je naozaj dlhá doba a investícia 40 € ročne sa nezdá už taká vysoká. 

V prvom rade je potrebné si uvedomiť, že kĺbová výživa vám pomáha, preto sa oplatí investovať do kvalitných doplnkov výživy a do svojho zdravia.

Recenzie ostatních používateľov

Keďže Alavis Triple Blend patrí na trhu s kĺbovou výživou k obľúbeným produktom, zaujímalo nás, aké s ním majú ľudia, ktorí ho užívali, skúsenosti. Tu je teda niekoľko recenzií na tento produkt.

Podobné kĺbové výživy na trhu

KolagenDrink Flexirep

Ide o jednu z najlepších kĺbových výživ, ktoré u nás zakúpite. Medzi najväčšie benefity patrí zmierňovanie príznakov osteoporózy, zmierňuje bolesť a opuchy klbov. 

Kloubus

Kloubus má sviežu grepovú chuť, pričom obsahuje zložky ako hydrolyzovaný kolagén, vitamín C a glukosamín sulfát. Je vhodný pre športovcov a obsahuje iba čisto prírodné zložky.

Často kladené otázky

Je Alavis naozaj vhodný aj pre ľudí?

Áno, Alavis môžu pokojne užívať aj ľudia. Jedinou prekážkou môže byť jeho nepríjemná chuť, ktorá sa ale dá zjemniť vďaka zmiešaniu s džúsom.

Koľko vydrží jedno balenie?

Jedno balenie Alavisu obsahuje 700 gramov prášku a 100 kilovému človeku vydrží 1 rok. To znamená, že ak máte menej ako 100 kíl, jedno balenie vám vydrží viac ako rok.

Môžu Alavis užívať tehotné ženy?

Nie, Alavis nemôžu užívať tehotné ani dojčiace ženy. Taktiež je nevhodný pre deti do 15 rokov a pre osoby, ktoré užívajú lieky na zriedenie krvi. 

Celkové zhrnutie Alavis Triple Blend

Alavis je pravdepodobne tou najlepšou klbovou výživou, ktorú momentálne na trhu kúpite. Jeho účinky hovoria jasne za seba, má skvelé prírodné zloženie a čo je najdôležitejšie, skutočne funguje. Nie nadarmo sa umiestnil na prvom mieste v našom rebríčku o najlepších kĺbových výživách. Taktiež spomaľuje poškodenie chrupaviek, čo ocenia najmä športovci, fyzicky aktívni ľudia ale aj osoby s bolesťami kĺbov. Takže sa nemusíte báť, Alavis je vhodný aj pre ľudí, dávkovanie Alavisu je veľmi jednoduché.

Produkt Alavis Triple Blend tak určite odporúčame, investíciu istotne nebudete ľutovať. V recenzii dopadol Alavis veľmi výborne. 

Norbert Skoupa
Norbert Skoupa

Volám sa Norbert Skoupa a mojou najväčšou vášňou je písanie a hudba. Venujem sa copywritingu, hudobnej žurnalistike a občas aj prekladám. Mimo písania tvorím vlastnú hudbu, aktívne športujem a čítam knihy. Som zakladateľom knižného Instagramu a online magazínu Moderný Čitateľ, kde píšem o knihách a literárnom svete.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *