Domov » Testy a recenzie » Najlepšie prírodné lieky na menopauzu

13 najlepších liekov na menopauzu 2024! Stavte na prírodné produkty! Recenzie a skúsenosti

Tieto najlepšie prírodné lieky na menopauzu odporúčame:

Víťaz testu

5/5

Overená kvalita

4.5/5

Zlatá stredná cesta

4.5/5

Menopauza je obdobie v živote ženy, kedy ubehlo 12 mesiacov od poslednej menštruácie. Počas období, ktoré predchádzajú tomuto bodu, sa môžu u žien vyskytovať návaly tepla, zmeny v mesačných cykloch alebo iné príznaky. Toto obdobie sa nazýva aj prechod do menopauzy alebo perimenopauza.

Tento prechod sa najčastejšie začína medzi 45. a 55. rokom života. Každá žena však vie, že to nie je najpríjemnejšie obdobie. Našťastie existuje riešenie, ako si menopauzu o niečo uľahčiť. Preto vám v tomto článku predstavíme najlepšie lieky na menopauzu, ktoré vám výrazne pomôžu, ale aj na nepríjemnú menštruáciu a predmenštruačný syndróm. Pozrite si aké prírodné lieky na menopauzu dopadli v recenzii najlepšie. 

NAJLEPŠIE LIEKY NA MENOPAUZU RECENZIE - OBSAH ČLÁNKU

Kľúčové informácie

icon Prírodné lieky na menopauzu môžu zmierniť jej príznaky a zlepšiť kvalitu života žien.
icon Feminus, ProerectaWomen a Menoxin sú odporúčané ako najlepšie prírodné lieky na menopauzu.
icon Menopauza je obdobie v živote ženy, kedy ubehlo 12 mesiacov od poslednej menštruácie, a je často sprevádzaná návalmi tepla a zmenami v mesačných cykloch.
icon Prírodné lieky na menopauzu môžu obsahovať rôzne prírodné zložky, ako je Maca peruánska, indický ženšen, kotvičník zemný, damiána pravá alebo zinok.icon Prírodné lieky na menopauzu sú často bez vedľajších účinkov a môžu zlepšiť energiu, vitalitu a libido žien.

Najlepšie tabletky na menopauzu na základe testu

Najlepšie lieky na menopauzu recenzie

Feminus- víťaz testu

Feminus je prírodný doplnok výživy pre ženy, ktoré potrebujú podporiť svoju vitalitu, libido a taktiež zvýšiť energiu. Tieto prírodné tabletky udržiavajú optimálnu hladinu estrogénu, avšak v zložení produktu sa nenachádzajú žiadne chemické látky alebo hormóny. Feminus sa skladá z látok ako Maca peruánska, indický ženšen, kotvičník zemný, damiána pravá či zinok.

Výhodou tohto doplnku stravy je, že vďaka čisto prírodnému zloženiu sa nemusíte báť žiadnych vedľajších účinkov. Užívanie je naozaj jednoduché, stačí brať 1x denne 2 tabletky, ktoré zapijete optimálnym množstvom vody. Ideálne je tabletky užívať po jedle. V jednom balení nájdete 60 tabliet, takže vám vydrží jeden mesiac.

Doplnok výživy na menopauzu Feminus môžete získať už za 23 €. Pozrite si aj kompletnú recenziu Feminus, ktorý sme mali možnost otestovať.

Proerecta Women - pri menopauze ale aj menštruácii

Na trhu nájdete okrem doplnkov výživy pre mužov aj produkty pre ženy, ktoré podporujú libido a zvyšujú sexuálnu túžbu. Jedným z nich je aj Proerecta Women. Veľkou výhodou je, že tento doplnok výživy môžete získať bez lekárskeho predpisu, pričom má čisto prírodné zloženie. V zložení tak nájdete látky ako horčík, maca peruánska, vitex jahňací, ženšen pravý alebo vitamín D3.

Všetky tieto látky majú preukázateľný vplyv na libido, sexuálny život a hormonálnu rovnováhu. Najmä pri menopauze je podpora hormonálneho systému dôležitá. Tieto tabletky na menopauzu majú pozitívny vplyv na menštruačný a menopauzálny komfort. V jednom balení nájdete 60 tabliet, čo predstavuje 30 dávok.

Jedno balenie Proerecta Women teraz zakúpite za 24 €. Využiť môžete aj špeciálne balenie 2+1 alebo rovno 4 balenia, kedy vás jedno vyjde 17 €.

Menoxin - skvelý pomocník pre ženy v menopauze

Menoxin je prírodný doplnok stravy, v ktorom nájdete kvalitné zloženie, ktoré zvyšuje komfort pri menopauze a jej prejavoch. Medzi účinné látky patrí extrakt ďateliny lúčnej, sója fazuľová, vitamín B6 či kyselina pantoténová. Tieto extrakty obsahujú veľký podiel izoflavónov a lignanov. Izoflavóny vás môžu ochrániť pred chorobami súvisiacimi s vekom vrátane kardiovaskulárnych ochorení, osteoporózy či strata kognitívnych funkcií.

Tento prírodný liek na menopauzu vďaka kyseline pantoténovej a pyridoxínu znižuje mieru únavy a vyčerpania. Odporúčaná denná dávka Meroxinu je jedna kapsula 1-2x denne. V jednom balení nájdete 60 kapsúl, takže vám vydrží 1 až 2 mesiace.

Doplnok stravy na menopauzu Menoxin môžete zakúpiť už za 14,49 €.

Menox 45 je produkt určený na liečbu príznakov menopauzy. Obsahuje kombináciu rôznych bylín, minerálov a vitamínov, ktoré sú špecificky vybrané pre ich účinnosť pri zmierňovaní príznakov menopauzy.

Menox 45 tiež obsahuje vápnik, horčík a vitamín D, ktoré sú dôležité pre udržanie zdravých kostí počas a po menopauze. Nie nadarmo si zaslúžil miesto v našej recenzii najlepších liekov na menopauzu.

Vedieť že menopauza je spojená s mnohými nepríjemnými príznakmi, Menox 45 je vhodný pre ženy, ktoré hľadajú prírodnú alternatívu k liečbe týchto príznakov. Produkt je dostupný bez lekárskeho predpisu a môže byť používaný ako súčasť celkového liečebného plánu počas menopauzy.

Blendea Woman's Vitality

Tabletky na menopauzu Woman’s Vitality od spoločnosti Blendea vám pomôžu udržať hormonálnu rovnováhu, vďaka čomu prispieva k pokojnému priebehu menopauzy. Vďaka kvalitnému zloženiu ide o čisto prírodný výrobok, takže sa nemusíte obávať žiadnych vedľajších neželaných účinkov. Preto určite tento produkt nájdete v mnohých recenziách prírodných tabletiek na menopauzu.

Podobne ako pri ostatných produktoch na menopauzu, aj v tomto doplnku výživy sa nachádza maca peruánska, ženšen pravý, kotvičník zemný, horčík alebo zinok

Kombinácia týchto účinných látok spôsobuje podporu menštruačného a menopauzálneho komfortu, prispieva k zlepšeniu kvality vlasov a nechtov a taktiež zlepšuje predmenštručné obdobie. V jednom balení nájdete 60 kapsúl, pričom denná odporúčaná dávka je 2 kapsuly denne.

Blendea Woman’s Vitality môžete zakúpiť už za 20,49 €.

Fytofem je účinný výživový doplnok, ktorý ženám pomáha počas obdobia menopauzy. V jeho zložení sa nachádza 40 mg fytoestrogénov a 20 mg extraktu ploštičníka. Okrem toho sa v ňom nachádza aj množstvo užitočných vitamínov a minerálov. Kombinácia všetkých účinných látok spôsobí priaznivý efekt na menopauzu a všetky príznaky s ňou spojené.

Tieto tabletky na menopauzu obsahujú aj Control Complex, ktorý napomáha zmierniť nárast hmotnosti počas obdobia perimenopauzy. V tomto komplexe sa nachádza chróm, guarana a mexický divý yam. Súčasťou Fytofemu je aj Osteo Complex, o ktorý sa starajú vitamín D, vápnik a ploštičníkové triterpenoidy.

Fytofem vám ponúka jednoduché užívanie, pričom stačí vodou zapiť jednu tabletu denne. Môžete si vybrať medzi dvoma baleniami – 30 tabliet alebo 90 tabliet. Produkt Fytofem v recenzii dopadol na výbornú.

Výživový doplnok na menopauzu Fytofem zakúpite už za 11,06 €.

Bellasin je prírodný produkt určený na podporu zdravia žien počas menopauzy. Obsahuje kombináciu rastlinných extraktov, ako napríklad výťažky z dôležitých bylín, ako je kôprava, sabelnica a sladké drievko, ktoré môžu pomôcť zmierniť príznaky menopauzy, ako napríklad horúčky, návaly, pocit podráždenosti a nespavosť.

Bellasin tiež obsahuje vápnik a vitamín D, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí počas menopauzy, keď sa môže zvyšovať riziko osteoporózy. Kôprava a sabelnica sa tiež tradične používali na podporu hormonálnej rovnováhy a zlepšenie nálady. Zaslúžene patrí medzi najlepšie lieky na menopauzu.

M-PAUSE vám pomôže od toho, aby ste sa počas menopauzy a obdobia pred ňou necítili zle. Tento účinný doplnok stravy pomáha bojovať s nerovnováhou estrogénu. Vďaka výťažku z chmeľu a ďateliny lúčnej poskytuje úľavu mnohým ženám počas perimenopauzy alebo samotnej menopauzy. Tieto extrakty dokážu dokážu až štvornásobne zmierniť návaly horúčav a dvojnásobne znížiť nadmerné potenie v noci.

V zložení M-PAUSE nájdete napríklad koreň z čakanky, čierne korenie či ďatelinu lúčnu. Jedno balenie obsahuje 30 kapsúl. Denná odporúčaná dávka je 1 kapsula, takže vám balenie pri pravidelnom užívaní vydrží mesiac. V poradí ďalšie tabletky na menopauzu, ktoré v testovaní prešli na výbornú.

Prípravok M-PAUSE môžete zakúpiť v špeciálnej ponuke 1+1 už za 29,90 €.

Pokiaľ chcete mať stále kvalitný sexuálny život, Stoporex Women je to pravé pre vás. Veľkou výhoodu je, že má pozitívny vplyv aj počas menštruácie alebo menopauzy. Okrem toho sa jedná o čisto prírodný produkt, takže sa nemusíte báť žiadnych vedľajších účinkov. V zložení sa nachádza damiana, koreň Maca, ženšen pravý, vitamín B6 a vitamín B12

Kombináciou týchto látok sa docieli blahodárny vplyv na pohlavný život a celkovú vitalitu ženy. V prvom rade je však potrebné, aby ste tieto prírodné lieky na menopauzu užívali pravidelne a dlhodobo. Len vtedy pocítite všetky benefity tohto produktu. V jednom sa nachádza 60 kapsúl, pričom denne môžete užívať 4 tablety. 

Produkt Stoporex Women zakúpite už za 24,90 €.

GS Merilin Harmony je prírodný produkt, ktorý bol navrhnutý tak, aby pomáhal ženám počas menopauzy udržiavať si zdravie. Obsahuje rôzne rastlinné extrakty, ako napríklad rakytník, ktorý môže byť užitočný pre zmiernenie príznakov menopauzy, ako napríklad návaly tepla a pocit podráždenosti. Rakytník je tiež známy pre svoje antioxidanty, ktoré môžu pomôcť podporiť celkové zdravie.

GS Merilin Harmony tiež obsahuje vitamín E, ktorý môže pomôcť chrániť pokožku pred predčasným starnutím a podporovať imunitný systém. Navyše, obsahuje aj kolagén, ktorý je dôležitý pre zdravie kostí a kĺbov.

Obsahuje účinnú a bezpečnú dávku extraktu ľubovníka bodkovaného, ktorého veľkou výhodou je, že je nenávykový a neovplyvňuje bdelosť počas dňa. Taktiež obsahuje vitamín D, ktorý prispieva k normálnej hladine vápnika v krvi a k normálnej funkcii imunitného systému.

Life Extension Estrogen for Women

Life Extension Estrogen je prírodný produkt na báze rastlinných extraktov, ktorý sa odporúča pre ženy v menopauze. Jeho hlavnou účinnou látkou je fytoestrogén, čo sú estrogény nachádzajúce sa v rastlinách. Fytoestrogény sú prírodné látky, ktoré sa podobajú estrogénom produkovaným ženským telom.

Viaceré výskumy potvrdzujú účinnosť fytoestrogénov v tabletkách Life Extension Estrogen v zmiernení príznakov menopauzy, ako napríklad návalov tepla, výkyvov nálady a únavy. Avšak je potrebné poznamenať, že tieto tabletky nemajú taký silný účinok ako hormóny substitučnej terapie a že sa odporúča konzultovať sa s lekárom pred ich užívaním.

Čo pomáha počas menopauzy?

Okrem doplnkov výživy špeciálne určených na zmiernenie príznakov menopauzy si môžete pomôcť aj vy sami. Dúfame, že vám naše rady budú prospešné.

Doprajte si dostatok spánku

Vyhýbajte sa kofeínu, ktorý môže skomplikovať zaspávanie. Taktiež sa vyhnite alkoholu, pri ktorom je potvrdené, že spánok výrazne narúša. 

Vyvážená strava

Do svojho jedálničku určite priraďte rôzne druhy ovocia, zeleniny a celozrnných výrobkov. Obmedzte nasýtené tuky, oleje a cukry. Zvážiť môžete aj doplnky výživy v podobe vápnika alebo vitamínu D, aby ste splnili svoje denné množstvo.

Vyhnite sa cigaretám

Je dokázané, že fajčenie zvyšuje riziko srdcových ochorení, mŕtvice, osteoporózy, rakoviny a celého radu ďalších zdravotných problémov. Môže tiež zvýšiť návaly tepla a spôsobiť skoršiu menopauzu.

Pravidelné cvičenie

Určite vám spraví dobre, ak sa budete pravidelne venovať fyzickej aktivite alebo cvičeniu. To vás ochrani pred ochoreniami srdca, cukrovkou, osteoporózou a ďalšími javmi, ktoré súvisia s pribúdajúcim vekom. 

Medzi výhody pravidelného cvičenia patrí aj zvýšenie energie a metabolizmu, zdravšie kĺby a kosti, zníženie stresu a lepší spánok.

Dôležitosť pitného režimu

Počas menopauzy zvykne mnoho žien trápiť sucho v ústach. Je to pravdepodobne spôsobené poklesom hladiny estrogénu. Pri týchto príznakoch môže pomôcť pitie 8 až 12 pohárov vody denne. Pitie vody môže tiež znížiť nadúvanie, ktoré sa vyskytuje pri hormonálnych zmenách.

Zvýšte príjem bielkovín

Pravidelná konzumácia bielkovín počas dňa môže pomôcť zabrániť strate svalovej hmoty, ku ktorej dochádza s vekom. Jedna štúdia zistila, že konzumácia bielkovín počas dňa môže spomaliť úbytok svalovej hmoty v dôsledku starnutia. Okrem toho môže pomôcť pri chudnutí, pretože zvyšuje počet sýtosti a počet spálených kalórií.

Medzi potraviny bohaté na bielkoviny patria mäso, ryby, vajcia, strukoviny, orechy a mliečne výrobky.

Aké sú príznaky menopauzy

Prvotné znamenia blížiacej sa menopauzy

Veľa žien začína pred menopauzou trpieť rôznymi fyzickými problémami ako sú návaly tepla, náhle pocity tepla ktoré sa šíria po celom tele, začervenanie kože a nadmerné potenie. 

Ďalšie prvé príznaky môžu byť nepravidelný menštruačný cyklus, suchosť v pošve, bolesti v prsiach, častá túžba po navštívení toalety, ťažkosti s uspávaním, emocionálna nestabilita, suchá pokožka, suché oči alebo ústa a mnoho ďalších.

Neskoršie prejavy menopauzy

Medzi ďalšie príznaky patrí zvýšená únava, depresívne stavy, nestálosť nálad, bolesti hlavy, bolesti kĺbov a svalov, strata libida, strata vlasov a ďalšie.

Prirodzená menopauza nie je spôsobená žiadnymi lekárskymi zákrokmi. Je to pomalý proces a má tri fázy: perimenopauza, menopauza a postmenopauza

Čo je perimenopauza

Perimenopauza je obdobie, ktoré sa vyskytuje pred menopauzou a trvá rôzny čas pre každú ženu. Zvyčajne sa začína v 40-tich rokoch a môže trvať až 10 rokov. Počas perimenopauzy sa hladina ženských pohlavných hormónov, ako sú estrogén a progesterón, začína meniť. To môže spôsobiť rôzne príznaky.

Príznaky perimenopauzy môžu zahŕňať nepravidelnú menštruáciu, návaly tepla, pocit podráždenosti, nespavosť, bolesti hlavy, suchosť pošvy, zvýšenú únavu, poruchy nálady a ďalšie. Niektoré ženy nemusia mať žiadne výrazné príznaky, zatiaľ čo iné môžu trpieť viac.

Perimenopauza sa diagnostikuje na základe klinického vyšetrenia a anamnézy. Gynekológ môže tiež odobrať krvný vzorec na stanovenie hladiny hormónov a urobiť ultrazvuk na posúdenie stavu vaječníkov. Je dôležité, aby ženy s príznakmi perimenopauzy navštívili lekára, pretože existuje mnoho spôsobov, ako môžu byť príznaky zmiernené a je dôležité včasne zistiť akékoľvek prípadné zdravotné problémy.

Čo je menopauza?

Menopauza je obdobie v živote ženy, keď sa ukončí reprodukčné obdobie a menštruácia ustáva. Menopauza sa obyčajne vyskytuje medzi vekom 45 a 55 rokov, hoci môže nastať aj skôr alebo neskôr. Menopauza sa vzťahuje na konkrétny dátum, kedy žena preruší menštruáciu po dobu 12 mesiacov.

Čo je postmenopauza?

Postmenopauza je životné obdobie po menopauze, ktoré trvá po zvyšok života. Počas postmenopauzy sa telo adaptuje na zníženie hladiny estrogénu a progesterónu, čo môže spôsobiť rôzne fyzické a psychické príznaky, ako napríklad výkyvy nálady, únavu, bolestivosť počas sexu, návaly tepla, poruchy spánku, zvýšenie hmotnosti, zmeny na pokožke a vlase.

Potraviny na klimaktérium a menopauzu

V klimaktériu a menopauze je dôležité jesť zdravo a vyvážene, aby sa podporilo celkové zdravie a zmiernili sa príznaky menopauzy. Tu je niekoľko odporúčaní ohľadom potravín, ktoré by sa mali konzumovať v tomto období:

  1. Vláknina: potraviny bohaté na vlákninu, ako sú celozrnné produkty, strukoviny, ovocie a zelenina, pomáhajú znižovať riziko srdcových ochorení a zlepšujú trávenie.

  2. Zdravé tuky: zdroje zdravých tukov, ako sú ryby, avokádo, semienka a orechy, pomáhajú udržiavať hladinu cholesterolu v krvi a podporujú zdravie srdca.

  3. Proteíny: bielkoviny sú dôležité pre udržanie svalovej hmoty a posilnenie kostí. Dobrými zdrojmi sú chudé mäso, ryby, vajcia, strukoviny a orechy.

  4. Zelenina a ovocie: tieto potraviny sú plné antioxidantov a vitamínov, ktoré pomáhajú chrániť pred rakovinou a podporujú zdravie kostí.

  5. Nízko-sódové potraviny: prebytok sodíka v strave môže zvyšovať krvný tlak. Je dôležité vyberať potraviny s nízkym obsahom sodíka a pridať koreniny a bylinky namiesto soli.

FAQ - často kladené otázky

Menopauza a perimenopauza môžu ovplyvniť zdravie ženy rôznymi spôsobmi, ako napríklad zvýšeným rizikom osteoporózy, kardiovaskulárnych ochorení a nádorov.

Áno, žena sa môže stále tešiť na sex počas menopauzy a perimenopauzy. Hoci sa menopauza spája s suchosťou vagíny a bolestivosťou počas sexu, existujú rôzne spôsoby, ako toto ovplyvniť, napríklad použitím lubrikačných gélov.

Áno, žena sa môže ešte stať tehotnou počas perimenopauzy, pretože ovulácia sa môže ešte vyskytovať.

Menopauza sa nedá liečiť, pretože ide o normálny fyziologický proces, avšak je možné zmierniť príznaky menopauzy pomocou hormonálnej substitučnej terapie alebo inými alternatívami, ako napríklad bylinnými doplnkami, cvičením a správnou stravou.

Norbert Skoupa
Norbert Skoupa

Volám sa Norbert Skoupa a mojou najväčšou vášňou je písanie a hudba. Venujem sa copywritingu, hudobnej žurnalistike a občas aj prekladám. Mimo písania tvorím vlastnú hudbu, aktívne športujem a čítam knihy. Som zakladateľom knižného Instagramu a online magazínu Moderný Čitateľ, kde píšem o knihách a literárnom svete.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *