Domov » Najlepšie tipy na darček » Najlepšie darčeky pre 5 ročné dievča
Darčeky pre deti
Darčeky pre rodinu
Darčeky podľa veku

TOP 15x Najlepší darček a hračky pre 5 ročné dievča!

Poznáte 5 ročné dievčatko, ktorému chcete urobiť radosť ale neviete čo mu darovať? Pokiaľ dievča dobre poznáte viete čo by sa jej mohlo páčiť a zamerať sa tým smerom. Ak s malou oslávenkyňou nie ste často v kontakte a chcete jej pripraviť prekvapenie inšpirujte sa našimi nápadmi. Každým darčekom môžete u dievčatka zabodovať a každý z nich sa môže stať tým najlepším a najkrajším darčekom.

Darček pre 5 ročné dievča môže byť rôzny. Deti v tomto veku sú stále deťmi, ktoré sa potešia novým hračkám. Môžete im kúpiť aj nové oblečenie, v ktorom sa určite radi pochvália v škôlke alebo pred kamarátkami. Keďže 5 ročné deti a samozrejme aj dievčatá pôjdu čo nevidieť do školy môžete sa po vhodnom darčeku obzrieť aj v tomto smere

Máte naozaj široký výber, z ktorého stačí vybrať len jeden, ten správny darček, ktorý urobí dievčatku radosť. Pri výbere darčeka sa orientujte aj podľa toho v akom vzťahu ste s malou oslávenkyňou. Ako rodinný priateľ budete pravdepodobne kupovať iný typ darčeka ako rodičia dievčatka, či starká.

NAJLEPŠIE DARČEKY PRE 5 ROČNÉ DIEVČA

Roztomilý darček pre dievča vo veku 5 rokov: Detské obliečky – Tweety

Detské obliečky sú výborným darčekom pre 5 ročné dievča. V súčasnosti majú detské obliečky množstvo rôznych motívov a ak viete, aký motív by sa jej mohol páčiť vyberte ho. Či už ide o obliečky s princeznou, roztomilým zvieratkom alebo rozprávkovou postavičkou určite pôjde o obľúbený darček. Dievčatko sa bude ponáhľať každý večer do postele aby mohlo zaspávať so svojou obľúbenou postavou alebo zvieratkom.

Detské obliečky ako darček majú viacero výhod. Nepotrebujete poznať veľkosť ako pri oblečení, nepotrebujete poznať obľúbenú farbu dievčaťa, stačí len vedieť akú rozprávku alebo zvieratko sa jej najviac páči. Pokiaľ to neviete, nezúfajte. Detské obliečky s Tweety, žltým kanárikom potešia každé dievčatko.

Perfektný darček pre 5-ročné dievča: LEGO Frozen

Hľadáte ideálny darček pre 5-ročné dievča? LEGO Frozen je vynikajúcou voľbou, ktorá kombinuje obľúbené postavy z rozprávky Ľadové kráľovstvo s tvorivým zážitkom stavebníc LEGO. Tieto stavebnice umožňujú dievčatám ponoriť sa do magického sveta Elsy, Anny a ich priateľov, pričom si môžu postaviť vlastné ľadové kráľovstvo plné dobrodružstiev a fantázie.

LEGO Frozen sety sú navrhnuté tak, aby boli jednoduché na zostavenie aj pre malé deti, s farebnými a detailnými kockami, ktoré rozvíjajú jemnú motoriku a predstavivosť. Dievčatá môžu stavať zámok Arendelle, ľadový palác Elsy alebo iné obľúbené scény z filmu. Každý set obsahuje minifigúrky obľúbených postáv, ako sú Elsa, Anna, Olaf a ďalšie, čo umožňuje deťom prehrávať si svoje obľúbené scény a vytvárať nové príbehy.

Táto stavebnica nielenže poskytuje hodiny zábavy, ale aj podporuje rozvoj kreativity a technických zručností. S LEGO Frozen môžu dievčatá zažiť nekonečné možnosti hry a učenia, pričom si vytvárajú vlastné magické svety. Tento darček je skvelou voľbou pre každú malú slečnu, ktorá miluje rozprávky a tvorivé aktivity, a prinesie jej radosť na každý deň.

Perfektný dar pre 5 ročné dievčatá: Šaty

Ak poznáte veľkosť oblečenie akú dievča nosí môžete jej darovať šaty. Dievčatá v tomto veku móde síce neholdujú ale už sa obzerajú po oblečení, ktoré sa im páči. V závislosti od príležitosti jej môžete darovať obyčajné ale aj značkové šat, v ktorých sa bude cítiť ako princezná.. 

Šaty Essential v ružovej farbe patria medzi tie drahšie, ale určite budú obľúbeným kúskom oblečenia v šatníku oslávenkyne. Miesto šiat môžete kúpiť akýkoľvek kúsok oblečenia. Mikiny, tričká, nohavice alebo aj bunda na jeseň sú tiež vhodné a obľúbené kúsky pre 5 ročné dievčatá.

Dokonalý darček pre menšie dievčatá: Reštaurácia s elektronickou kuchyňou

Dievčatá radi pomáhajú maminkám pri varení alebo pečení. Čo tak darovať im ich vlastnú plne vybavenú kuchyňu, ktorá je prispôsobená ich schopnostiam a aj výške? Reštaurácia s elektronickou kuchyňou je výborným darčekom pre 5 ročné dievčatko. Súčasťou tohto setu je kompletne vybavená kuchynka aj s kuchynskými spotrebičmi ako kávovar, chladnička, rúra na pečenie, hriankovač, mixér,…. Nechýbajú ani taniere, hrnce, príbory,… Všetko je doprevádzané zvukovými efektmi, ktoré vytvárajú reálny dojem varenia. Dievča sa spolu s kamarátkami môže hrať na šefkuchárku, môže viesť reštauráciu a variť. 

Reštaurácia s elektronickou kuchyňou sa dá prispôsobiť výške dievčaťa. Úroveň kuchynskej linky môžete zvýšiť. Ide o drahší darček, ktorý je vhodný ako dar k narodeninám alebo pod stromček. Môžete sa naň poskladať viacerí členovia rodiny. 

Čo darovať 5 ročnému dievčatku? Set na maľovanie v kufríku

Deti si radi maľujú, to je fakt, ktorý môžete pri výbere vhodného daru pre 5 ročné dievča využiť. Stačia len ceruzky, fixky a kus papiera a dieťa si bude pokojne maľovať aj celé hodiny. Maľovaním sa podporuje kreativita a fantázia dievčatka a rozvíja sa aj jej jemné motorika. Kreslením rôznych predmetov sa podvedome pripravuje aj do školy, kde sa bude učiť kresliť geometrické tvary. 

Set na maľovanie v kufríku obsahuje až 86 kusov. Nájdete tu všetko, čo na maľovanie potrebujete. Vodové farby, farebné ceruzky, fixky, voskovky, pravítko, strúhadlo, gumu,… Dievčatko tu nájde všetko na maľovanie rôznymi technikami. Všetko je prakticky zabalené v kufríku, v ktorom je aj dosť miesta na papiere.

Zábavný darček pre 5 ročné dievča: Kabelka s reproduktorom a mikrofónom Ľadové kráľovstvo

Rozprávka Ľadové kráľovstvo patrí medzi tie najobľúbenejšie a určite ju bude poznať aj dievča, ktoré chcete obdarovať. Kabelka s reproduktorom a mikrofónom s motívom spomínanej rozprávky sa stane určite tým najlepším darčekom. V podstate ide o karaoke, v ktorom sa nachádza 20 demo melódií. Dievčatko si ich môže púšťať a spievať do mikrofónu. Výber skladieb je možné rozšíriť, nahráte prostredníctvom tablet alebo smartfónu ďalšie skladby. Spevácky výkon dievčatka ocení búrlivý potlesk, ktorý sa ozve po stlačení tlačidla. 

Týmto darčekom podporíte spevácky talent dievčaťa, podporíte rozvoj jej kreativity a doprajete jej hodiny zábavy. V kabelke je aj odkladací priestor, do ktorého si môže uložiť drobné predmety. Keďže ide o kabelku môže si ju zobrať kdekoľvek so sebou a spievať, kde bude chcieť. 

Praktický darček pre 5 ročné dievčatá: Školská taška s motýlikmi

5 ročné dievčatá ešte nechodia do školy, ale určite sa chvíle, kedy prekročia prvý krát prah školy nevedia dočkať. Vhodným darčekom tak môže byť aj školská taška s motýlikmi. Tento darček je vhodný pre 5 ročné dievča, ktoré oslavuje meniny, k MDD alebo k inému sviatku ak ju o pár mesiacov čaká nástup do školy. 

Pri výbere školskej tašky sa zamerajte hlavne na tie, ktoré majú tvarovanú chrbtovú časť, sú ľahké a majú nastaviteľné popruhy. Deti stále rastú a vyvíjajú sa, výberom nevhodnej tašky by mohla utrpieť ich chrbtica. Tento darček je vhodný pre dcéru alebo vnučku.

Darček pre 5 ročné dievča: Mini nočná lampička Barbie

Klasická bezdrôtová nočná lampička s motívom Barbie je ten najlepší darček pre menšie dievčatká. Vďaka nočnej lampičke sa im bude ľahšie zaspávať a aj keď sa v noci zobudia môžu si kedykoľvek posvietiť. 

Táto mini lampa má energeticky úsporné LED svetlo, môže svietiť jemným bielym svetlom ale môžete ju prepnúť aj na meniace sa viacfarebné svetlá. Nočná mini lampička je napájaná batériami, takže ju môžete položiť kdekoľvek.

Skvelý darček pre 5-ročné dievča: Disney Frozen Bábika Elsa a Nokk

Pre malé fanúšičky Ľadového kráľovstva je Disney Frozen Bábika Elsa a Nokk ideálnym darčekom. Tento rozprávkový set obsahuje bábiku Elsy v krásnych pastelovo modrých šatách a jej verného priateľa, koňa Nokka. Set je inšpirovaný filmom Ľadové kráľovstvo 2 a umožňuje dievčatám znovu prežiť svoje obľúbené momenty z filmu alebo si vytvárať vlastné príbehy. Figúrka Nokk je detailne spracovaná a dopĺňa čarovný vzhľad celej sady.

Tento darček podporuje kreatívnu hru a rozvoj fantázie, pričom poskytuje hodiny zábavy. Vďaka vysokej kvalite spracovania a nádhernému dizajnu bude tento set určite obľúbeným prírastkom do zbierky každej malej princeznej. Bábika Elsa a Nokk je perfektným darčekom na narodeniny, Vianoce alebo len tak pre radosť.

Milý darček pre dievča vo veku 5 rokov: Farebné tenisky

Detské tenisky, ktoré sa ľahko a rýchlo obúvajú sú praktickým darom pre 5 ročnú malú parádnicu. Tenisky nie je potrebné zaväzovať, jednoducho ich len dieťa natiahne na chodidlo. Ľahkým a pohodlným teniskám s veselím psíkom a kvietkami v ružovej farbe sa dievča určite poteší. Tento typ obuvi je vhodný na letné hranie sa vonku ale môže ho využiť aj ako prezuvky v škôlke.

Pokiaľ sa rozhodnete darovať oslávenkyni obuv mali by ste poznať jej správnu veľkosť topánok. Spýtajte sa na ňu rodičov dievčatka a v predajni sa informujte aj na možnú výmenu obuvi ak nesadne veľkosť.

Užitočný darček pre malé dievča: Detský župan

Príjemným a milým darčekom pre malé dievčatko môže byť aj župan. Pri  výbere veľkosti sa zamerajte na výšku dievčaťa a pre každý prípad vyberte trochu väčší. Bude jej síce dlhší ale deti rastú a už o pár mesiacov jej môže perfektne sadnúť.

Biely detský župan je zhotovený z odolnej a hebkej látky, ktorá dievčatko zahreje. Biela farba je univerzálna ale nemusí vyhovovať každému. Ak sa rozhodnete pre farebný detský župan vyberte spomedzi tzv dievčenských farieb (ružová, červená, fialová).

Kreatívny darček pre 5-ročné dievča: Veľký výtvarný kufrík Djeco

Pre malé umelkyne je Veľký výtvarný kufrík Djeco ideálnym darčekom. Tento kufrík obsahuje všetko, čo deti potrebujú na kreslenie a maľovanie: akvarelové pastelky, štetce, farby, fixky a ďalšie doplnky. Deti si môžu vyskúšať rôzne techniky a vytvárať krásne umelecké diela. Kufrík je navrhnutý tak, aby bol ľahko prenosný a praktický, čo umožňuje deťom tvoriť kdekoľvek.

S týmto kufríkom sa každé dieťa môže cítiť ako skutočný umelec, pričom rozvíja svoju kreativitu a jemnú motoriku. Kufrík je vhodný pre deti od 6 rokov, ale poteší aj mladších tvorivých nadšencov. Je to darček, ktorý prinesie radosť a inšpiráciu do každodenného života.

Kreatívny darček pre 5-ročné dievča: Zažehľovacie koráliky Hama

Zažehľovacie koráliky Hama sú vynikajúcim darčekom pre každé 5-ročné dievča, ktoré miluje tvorenie a kreativitu. Tieto koráliky umožňujú deťom vytvárať farebné obrázky a vzory na špeciálnych podložkách, ktoré sa následne zažehľujú, aby sa koráliky spojili do jedného pevného celku. Tento proces nie je len zábavný, ale tiež rozvíja jemnú motoriku, trpezlivosť a predstavivosť detí.

Hama ponúka rôzne veľkosti a typy korálikov, vrátane Maxi, ktoré sú ideálne pre menšie deti, pretože sa s nimi ľahko manipuluje. Sady často obsahujú farebné inšpirácie a podložky v rôznych tvaroch, čo deťom umožňuje tvoriť rôznorodé a detailné výtvory. Hra so zažehľovacími korálikmi Hama je nielen zábavná, ale aj vzdelávacia, pretože deti sa učia rozoznávať farby a tvary, a zároveň si zlepšujú svoje koordinačné schopnosti.

Skvelý darček pre 5-ročné dievča: Baby Annabell

Hľadáte ideálny darček pre malé dievčatko? Baby Annabell je vynikajúcou voľbou, ktorá poteší každé 5-ročné dievča. Táto interaktívna bábika prichádza s množstvom funkcií, ktoré napodobňujú skutočné dieťa – plače, smeje sa, pije z fľaše a dokonca zaspáva. Baby Annabell podporuje empatiu a starostlivosť, pretože dievčatá sa učia, ako sa starať o svoje “bábätko”.

S rôznymi doplnkami a oblečením je táto bábika nielen zábavná, ale aj vzdelávacia. Poskytuje hodiny hry, ktoré rozvíjajú jemnú motoriku a kreativitu. Baby Annabell je darček, ktorý prinesie radosť a nezabudnuteľné chvíle každej malej slečne.

Užitočný darček: Autosedačka

Autosedačka je praktický a užitočný darček pre 5 ročné dievča. S kvalitnou autosedačkou zvýšite jej bezpečnosť, keď ju budú viesť do škôlky alebo na výlety. Pri výbere autosedačky sa zamerajte na jej výšku a váhu a podľa toho vyberajte. Obzrite sa po kvalitných kúskoch, ktoré sa vyznačujú väčšou pohodlnosťou, dlhšou životnosťou a aj vyššou bezpečnosťou. Nezabúdajte, že dievčatko ju pár rokov bude používať. 

Naozaj kvalitné autosedačky sú pomerne drahšie. Pokojne sa na takýto darček môžete poskladať viacerí členovia rodiny. Hodnotný dar vás v konečnom výsledku vyjde celkom lacno.

Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *