Domov » Zdravie a krása » Ketomix – Najlepšia keto diéta? [recenzia a skúsenosti]

Ketomix - naozaj najlepšia keto diéta na trhu? (recenzia a skúsenosti)

Ketomix bezpochyby patrí medzi najpredávanejšie tzv. ketónové diéty u nás. Dnes sa dočítame o skúsenostiach žien, ktoré práve s Ketomix schudli aj 15 a viac kíl, je to skutočne možné? 

Naozaj dáva Ketomix šancu konečne raz a navždy zatočíť s nechcenými kilami aj v rizikových partiách? Poďme sa tak spoločne pozrieť čo je Ketomix, čo mi vlastne prišlo, akú to malo chuť a hlavne či to naozaj pomôže s tým sľúbeným úbytkom váhy! Ako dopadla proteínová diéta Ketomix v recenzii? 

Už teraz môžem prezradiť, že moja skúsenosti s proteínovou diétou Ketomix dopadla veľmi dobre, schudla som potrebných pár kilogramov a navyše jedlá od Ketomix chutili naozaj dobre. Poďme sa však na to pozrieť detailnejšie.

Ketomix oprávnene patrí medzi najlepšie keto diéty. Nie nadarmo sa umiestnil na prvom mieste medzi najlepšími keto diétami na trhu. 

Kľúčové informácie

icon Ketomix je populárna keto diéta s vysokým obsahom bielkovín, ktorá naštartuje metabolizmus a rýchlo prináša efekt.
icon Diéta obsahuje rôzne produkty, vrátane proteínových kokteilov, omelet, palaciniek, pečiva, polievok, bezkalorických cestovín a omáčok.
icon Ketomix ponúka aj konzultácie s výživovou poradkyňou a diétne plány podľa množstva kíl, ktoré chcete zhodiť.
icon Pri konzumácii Ketomix produktov obmedzíte príjem sacharidov a zvýšite príjem bielkovín – proteínov.

KETOMIX RECENZIA - OBSAH ČLÁNKU

My ženy na sebe neustále niečo riešime, pričom najčastejšie je to práve naša váha. Všetky chceme byť štíhle, ale nie vždy je to také jednoduché a preto si rady pomôžeme diétou

Produkty z radov “slim” či “fitness” sa stali reklamným pútačom a dobre sa predávajú, no poväčšine sú plné prázdnych cukrov alebo veľkého množstva nezdravých tukov

Dnes je to o to jednoduchšie, že existuje veľa diétnych balíčkov a koktailov, ktoré zaručene pomôžu schudnúť, ale je tomu tak naozaj? Naozaj môžu zaručiť úbytok na našej váhe? Ja som sa rozhodla otestovať si na vlastnej koži jednu z dnes najpopulárnejších diét, diéta od Ketomix. 

Čo je Ketomix diéta a ako funguje?

Ide o ketónovú či ketogénnu diétu (nazývanú aj proteínová diéta), ktorej princíp je pomerne jednoduchý. Mnoho ľudí si práve konzumáciu proteínov spája len so stravou športovcov či fitness nadšencov, nie je tomu tak. 

Bielkoviny by mali byť súčasťou každého jedálnička, aj keď sa priznám, že mnoho razy som na ne pri diéte zábudala a starala som sa predovšetkým o nízky príjem sacharidov a tukov. Práve aj v tomto smere je diéta Ketomix iná, poďme sa tak ďalej pozrieť čo som sa pri písaní tejto recenzie dozvedela viac.

Pri konzumácií Ketomix produktov obmedzíte príjem sacharidov, áno aj vtedy keď si budete pochutnávať na ich chutných čokoládových tyčinkách, na druhej strane zvýšite príjem bielkovín – proteínov. 

Existuje niekoľko vedeckých štúdií, ktoré vždy potvrdili, že ak sú telu cielene obmedzené sacharidy začne si energiu získavať z tukov, ketónov a tie si vytvorí z vlastných nahromadených tukových zásob, ktoré má. Na základe toho, že to tak funguje u žien a rovnako u mužov rôzneho veku, nie je možné, aby u niekoho takáto diéta nebola účinná a neschudol.

Mnohých keto diéta Ketomix láka aj tým, že v podstate nie je potrebné, aby ste počas nej potili kilá v posilňovni, naopak tie by mali ísť dole samé, len za konzumácie Ketomix produktov. Aj napriek tomu netreba zabúdať, že pohyb je pre naše telo zdravý a prospešný a to nielen pri chudnutí. Okrem toho vám pravidelný pohyb počas diéty pomôže pri spevnení tela a predídete tak nahromadenej ovisnutej koži a podobne.

Na základe mojej skúsenosti s produktami Ketomix môžem povedať, že ide o kvalitné jedlá, ktoré sú obohatené o telu potrebné živiny ako sú minerály a vitamíny. Vždy v zložení nájdete ich presný obsah a viete si tak pekne sledovať stanovený denný príjem. Jedlá sú dokonca vyrobené v Českej republike.

V pestrej škále jedál od Ketomix nájdete:

  • proteínové kokteily, 
  • omelety, 
  • palacinky, 
  • kaše a pyré, 
  • pečivo,
  • chutné polievky, 
  • bezkalorické cestoviny a omáčky,
  • dokonca aj pizzu na obed či večeru bez výčitiek, 
  • alebo chutné snacky ako čokoláda, proteínové chipsy, proteínové tyčinky… 

To rozhodne nie je všetko! Okrem jedál od Ketomix tu môžete nájsť aj ďalšie chutné recepty na obľúbené klasické jedlá pripravené nie klasickým spôsobom. 

Ketomix navyše ponúka aj konzultáciu s ich výživovou poradkyňou, ktorá vám veľmi rada pomôže v prípade akýchkoľvek otázok. Čo môžem skutočne potvrdiť, sama som jej volala a položila som jej niekoľko otázok ohľadom mojej plánovanej diéty. 

Chudnutie s Ketomix podľa toho koľko kíl chcete zhodiť

Okrem spomínaných jedál som na stránke Ketomix, pri výbere produktov na recenziu, narazila aj na výborne zostavené diétne plány! Stačí si len vybrať aká forma nadváhy vás trápi a hravo sa dopracujete k produktom, ktoré vám čo najlepšie sadnú pri zbavovaní sa prebytočných kilogramov. 

Každý diétny plán je časovo inak náročný pričom princíp stravovania a chudnutia je rovnaký, plus ku každému baličku dostanete shejker a knižku s receptami na pokrmy, ktoré si hravo počas diéty pripravíte a spestríte si svoj jedálniček. Poďme si spoločne jednotlivé diétne plány predstaviť.

Ľahká nadváha

Ak máte záujem schudnúť len zopár nadbytočných kilogramov, skvelým variantom pre vás bude balíček Ketomix produktov určený na 3 až 4 týždne

Balíček si môžete zostaviť aj samy podľa preferencií alebo môžete siahnuť po vopred pripravenom balíčku určenom na takúto redukciu váhy. Dôležité je vedieť, že takáto redukcia ľahkej nadváhy je zložená z dvoch fáz

Prvá fáza trvá jeden týždeň a počas nej konzumujete jedlo od Ketomix 5x za deň približne každé tri hodiny. V druhej fáze, ktorá môže trvať dva až štyri týždne, konzumujete jedlo od Ketomix 3x za deň a dopĺňate ho už postupne inými, nízkosacharidovými pokrmmi, ktoré obohatíte zeleninou a orechami.

Stredná nadváha

Ak chcete už schudnúť viac kilo, je vhodné uvažovať nad 6 týždňovou Ketomix diétou. Takáto diéta sa skladá z 2 týždňov v rámci prvej fázy, kedy konzumujete 5x denne len jedlo od Ketomix a z 4 týždňov v rámci druhej fázy, kedy jedlo od Ketomix konzumujete 3x denne a 2x denne ho doplníte vhodným nizskosacharidovým pokrmom, zeleninou, orechami a povolená je aj káva. 

Tu môžem poradiť zakúpiť si balíček od Ketomix na 4 týždne a prípadne si ešte dokúpiť ľubovoľný 1-2 produkty na doplnenie.

Vyššia nadváha

V prípade ak riešite nadváhu, ktorá je vyššia (BMI 35-40), je vhodné staviť na 10 týždňovú diétu od Ketomix. Nech vás tento počet týždňov neodradí, nezabúdajte, že skutočne nejde o hladovanie a na produktoch si pochutnáte. 

Podobne ako v predchádzajúcich plánoch sa aj v tomto stretnete s dvoma fázami, pričom prvá trvá 3 týždne a stravujete sa výlučne len Ketomix produktami a druhá trvá 7 týždňov, kedy 3x denne konzumujete produkty Ketomix a 2x denne konzumujete iné, nízkosacharidové pokrmy doplnené o zeleninu a orechy. 

V tomto prípade vám odporúčam kúpiť si balíček Ketomix na 4 týždne a dokúpiť aj balíček na 3 a 2 týždne, takto vás to výjde cenovo najúspernejšie a pokryjete celú diétu.

Veľmi vysoká nadváha

Ak si zvolíte tento 4. plán čaká vás približne 12-14 týždňov s produktami Ketomix, nezabúdajte, že pri tomto diétnom pláne schudnete aj najviac kilogramov

Prvá fáza bude trvať 4 týždne, kedy budete 5x denne konzumovať len jedlo od Ketomix a druhá fáza bude trvať 8 až 10 týždňov, kedy jedlo od Ketomix 2x denne dopníte o iné, nízkosacharidové jedlo, zeleninu či orechy. V tomto prípade sa najlepšie oplatí investovať do balíčka na 4 týždne a dokúpiť ku nemu 2x balíček na 3 týždne. 

Každý diétny plán sa tak skladá z dvoch základných fáz a pri každej platí, že treba dbať na dostatočný pitný režim, spánok a v každej z fáz je povolené doplniť jedlo o zeleninu

Na webe Ketomix som sa však dočítala, že v prípade ak si vytúženú váhu chcem udržať je potrebné prejsť aj to takzvanej tretej fázy. Tu je podstatné nevrátiť sa opäť ku predchádzajúcim, nesprávnym stravovacím návykom

Myslím si, že je to aj veľmi logické, veď ak by sme sa po ťažkom boji s prebytočnými kilami opäť vrátili k predchádzajúcemu jedálničku, bola by to len otázka času kedy sa kilá vrátia späť a viniť v takomto prípade výrobcu, že diéta nefungovala by nebolo na mieste.

Aké je zloženie Ketomix produktov

Ak vás zaujíma to “zázračné” zloženie produktov Ketomix, vďaka ktorému sa dá tak schudnúť, verte, že to nie je nič zložité. V zložení vo všeobecnosti nájdeme kombináciu proteínov a látky na podporu metabolizmu ako je vláknina či kyselina listová. Poďme sa na to zloženie pozrieť bližšie.

  • Srvátkový proteín – jednoznačne jeden z najkvalitnejších a najvyužívanejších zdrojov bielkovín. Napomáha nielen k budovaniu, ale aj k udržiavaniu svalovej hmoty.
  • Sójový proteín – je ďalší z rady proteínov v rámci produktov Ketomix. Čo sa týka sóje, tá je z rastlinných zdrojov bielkovín najkvalitnejšia.
  • Zemiaková vláknina – vláknina ako taká má nesmierny význam pri úbytku hmotnosti, podporuje totiž črevný mikróbiom, a tým tak telo lepšie trávi a vstrebáva živiny z potravy. Navyše obmedzuje chuť na sladké a pocit hladu.
  • Ľanové semienko – je rovnako plné vlákniny, podporuje činnosť čriev, navyše znižuje vstrebávanie toxínov do organizmu a naopak napomáha ich vylúčeniu čím teda detoxikuje organizmus, čo je pri chudnutí veľmi potrebné.
  • Kyselina listová – má sa podieľa na metabolizme sacharidov, tukov a bielkovín, okrem toho je veľmi dôležitá pre správny metabolizmus.

Pomer látok v zložení sa samozrejme pri konkrétnych produktoch líši, môže obsahovať viac či menej vlákniny a iných látok.

Moje chudnutie s Ketomix

Na začiatku, ešte skôr ako sa pustíte do diéty, je potrebné mať jasne stanovený cieľ, mojim cieľom pri testovaní diéty od Ketomix bolo schudnúť približne 5 kíl, vybrala som si tak program ľahkej nadváhy

Ako som už aj spomínala v tomto prípade je potrebné v prvej fáze diéty vydržať 1 týždeň, kedy som každý deň 5x do dňa jedla len jedlo od Ketomix a dopĺňala som ho zeleninou a kávou (dala som si nesladenú kávu s mliekom) a následné 3 týždne som 3x do dňa (ja som sa rozhodla pre raňajky, obed a večeru, ale je to viac menej na vás ako sa rozhodnete) jedla len jedlo od Ketomix, pričom som ho 2x do dňa doplnila o iné rôzne jedlá s nízkym obsahom sacharidov. 

Na takéto jedlá som našla skvelú inšpiráciu medzi receptami na webe Ketomix a tiež v manuáli od Ketomix, ktorý som pri svojej objednávke obdržala.

Je pravdou, že predstava, že budem celých 7 dní jesť len nejaké práškové jedlo a sem tam nejakú zeleninu mi veľmi nevoňala, nakoľko sladkosti mám veľmi rada. 

Prvé dni tak boli naozaj ťažké, nie tak kvôli práškovému jedlu, na to si zvyknete rýchlo, jedlo je skutočne veľmi chutné a chuť po “umeline”, ktorej som sa obávala tom nebola cítiť, ale naozaj si zvyknúť na nižší príjem cukru bolo pre mňa náročné. Dokonca ma pobolievala hlava, poradkyňa Ketomixu ma však upokojila, že to je prirodzené.

Následne po uplynutí približne prvých 3 dní som sa opäť začala cítiť plná energie aj napriek tomu, že som si nedala ani gram cukru a odhodlane som pokračovala v Ketomix diéte

Po približne 10 dňoch som sa odvážila a kilá išli naozaj dolu! Za prvých 10 dní som schudla necelé 3 kilá bez toho, aby som cvičila. V diéte som pokračovala a rozhodla som sa, že cvičiť počas Ketomix diéty nebudem, aby som naozaj reálne mohla zhodnotiť koľko vlastne výhradne s produktami Ketomix schudnem.

Proteínovú diétu som držala celé 4 týždne a na konci som schudla 6 kíl, teda ešte o jedno kilo viac ako som vlastne dúfala, že sa mi podarí. Mala som užšie stehná a boky, ale rozdiel bol najviac vidieť na bruchu a páse

Brucho som mala pekné ploché. Po prvých dvoch fázach som začala s treťou, nebola som už na seba taká striktná, ani som nemusela, nemala a ani nemám už takú chuť na sladké ako pred dietou a aj keď som sa aj predtým snažila stravovať zdravo, teraz pri varení používam rozhodne viac zeleniny. Celá tá diéta mala skutočne niečo do seba.

Pri mojej osobnej skúsenosti s Ketomix diétou boli snáď najťažšie tie prvé 3 dni, keď som naozaj pociťovala až “abstinenčné” chute na niečo sladké. Ďalej sa to už zvládnuť dalo na produkty som si skutočne zvykla rýchlo a sem tam si niečo nové objednám.

Bolo fajn, keď som opäť zapla obľúbené nohavice bez toho, aby mi na bookoch niečo trčalo alebo ma v páse tlačili. Cítila som sa omnoho sebavedomejšie a dokonca aj moje kamarátky si hneď všimli, že som schudla a tak som neváhala a odporučila som im vyskúšať Ketomix.

Produkty v Ketomix diéte

Ak vás zaujíma, aké jedlá som od ketomix vyskúšala, aká bola ich príprava a čo mi naozaj pripomínala ich chuť, čítajte moju recenziu Ketomix ďalej, práve v tejto časti vám prinesiem zoznam konkrétnych jedál od Ketomix, ktoré som si na vlastne koži vyskúšala a otestovala.

Ketomix proteínový kokteil

Ketomix kokteil s acetyl-L-karnitínom bol asi mojím najobľúbenejším Ketomix produktom, pretože jeho príprava bola časovo veľmi rýchla, nenáročná a mohla som si ho vziať doslova kdekoľvek som potrebovala a chcela. Tieto kokteily sú tiež označované aj za akýsi základ každej Ketomix diéty. 

zdrojom kvalitných bielkovín a zdravých tukov, ktoré telu dodáte v priebehu pár minút. Stačí jedna odmerka nápoja (odmerku máte pribalenú), čo zodpovedá 30 gramom, ktoré zalejete 250 až 300ml vody.

Ja som si vybrala príchuť jahoda-vanilka, táto príchuť mi vyhovovala, nakoľko je spojením ovocnej sviežej chuti so sladkou a jemnou vanilkou. V eshope Ketomix nájdeme aj bez príchuťové kokteily, ktoré sú tiež veľmi obľúbené, nakoľko si rôzne ďalšie príchute vieme dokúpiť podľa svojich preferencií a tieto príchute potom vieme samostatne využívať aj pri príprave iných jedál napríklad v druhej a tretej fáze diéty.

Prezradím vám aj jeden môj trik, ktorý som tiež našla na internete a je to skutočne bomba. Trik teda spočíva v tom, že si kokteil na ráno pripravíte skôr a to už večer a uschováte ho do chladničky, ráno tak na vás čaká úplne dokonale vychladený, krémový shejk! Rozhodne si pochutnáte.

Aké sú výhody tohto proteínového kokteilu

Proteínová palacinka Ketomix

Ak ste milovníci sladkého, rovnako ako ja, rozhodne vás od Ketomix očarí aj ich proteínová palacinka, ja som mala možnosť ochutnať počas svojej diéty palacinku s karamelovou príchuťou.

Palacinka je opäť plná bielkovín a samozrejme so zníženým množstvom sacharidov, tak som si ju sem tam bez výčitiek vychutnala aj na večeru. Ja osobne som si ku nej dala trochu hrudkovitého tvarohu so škoricou. Čo sa týka prípravy samotnej palacinky, tá je jednoduchá, rozmiešate si 25g zmesy v 100ml čistej vody a v prípade, že máte neprilnavú panvicu pripravíte ju veľmi jednoducho aj bez použitia oleja.

Príchuť karamelovej palacinky je jemná, nie veľmi výrazná a jemne sladkastá čo určite ocenia sladké duše rovnako ako ja. V eshope Ketomix nájdete proteinovú palacinku aj v iných príchutiach a je skutočne na vás, ktorá vás zaujme.

Aké sú výhody Ketomix proteinovej palacinky

Konjakové rezance od Ketomix

Existuje cestovina, ktorú si počas diéty môžete v pokoji dať aj o 7 večer pred TV? Áno, ja som vyskúšala tieto zázračné, bezsacharidové konjak rezance od Ketomix. Ja som konkrétne vyskúšala vlasové rezance a nemohla som si ich vynachváliť! Okrem nich nájdete aj konjak ryžu, špagety, klasické rezance či tagliatelle, takže výber je naozaj petrý!

Tieto rezance nemajú vlastne žiadnu chuť a ani žiadnu energetickú hodnotu, viete si ich teda pripraviť úplne ako chcete. Ja som našla skvelé recepty z rezancov priamo na webe Ketomix, rozhodne sa nechajte inšpirovať a zaručene si pochutnáte.

Určite stojí za zmienku, že tieto rezance sú skvelým zdrojom vlákniny (ktorej naozaj neobsahujú málo) tak naštartujú aj lenivejší metabolizmus a trávenie bude ako hodinky. 

Ja som si ich najčastejšie pripravovala na slano opečené so sezónnou zeleninou (cuketa, baklažán, domáce paradajky a papriky,…), ale priznám sa, že som sa pokúšala pripraviť si ich aj na sladko. 

Najprv v druhej fáze, kde som uvarené rezance opiekla na panvici so škoricou a následne som pridala hrudkovitý tvaroh a pár lyžíc ochuteného gréckeho jogurtu. Pripravovala som si ich na sladko aj v rámci tretej fázy, kedy som už bola odvážnejšia, rovnako som uvarené rezance opiekla so škoricou a pridala som aj domáce nastrúhané jablká a čajovú lyžičku medu. Bolo to naozaj výborné.

Aké sú výhody Ketomix konjak rezancov či ryže

Proteínová kaša - Ketomix

Výborné raňajky som si počas keto diéty pripravila aj s Ketomix proteínovou kašou. Tú som si objednala v neutrálnej príchuti, aby som nejedla každý deň tú istú, čím by sa mi mohla rýchle zunovať.

Proteínová kaša od Ketomix je ako inak nabitá proteínmi, jedna porcia (30g) má viac ako 15g bielkovín. Jedná sa tak o plnohodnotné proteínové jedlo, vhodné od prvej až po tretiu fázu Keto diéty

Príprava kaše je asi najjednoduchšia zo všetkých Ketomix jedál, stačí pridať 30g zmesi a zaliať ich približne 200ml teplej vody. Ako som spomínala kašu som testovala v neutrálnej príchuti a podľa toho akú som mala práve chuť som si ju pripravila, pričom príchuť (približne 5g) som pridala do misky ku kaši ešte predtým ako som ju zaliala teplou vodou. 

Niekedy som príchuť ani nepridala a miesto toho som pridala pár gramov škorice alebo kakaa a chuť kaše bola tiež veľmi dobrá, ale v takom prípade nebola takmer vôbec sladkastá. Jednotlivé príchute od Ketomix sú mierne sladké a jedlo dostatočne osladia. Takže ak preferujete skôr sladké kaše určite odporúčam jednu z príchutí.

Aké sú výhody Ketomix proteínovej kaše

Príchute do jedla od Ketomix

V krátkosti sa povenujem aj príchutiam do jedla od Ketomix, príde mi to super, že si k jednému baleniu môžem dokúpiť viacero chutí. Mne osobne sa viac razy stalo, napríklad pri proteíne, že som mala problém celé balenie napokon dojesť lebo jeho príchuť mi už doslova šla hore krkom. Takto ma to teda bavilo jendoznačne viac. 

Ja som konkrétne od Ketomix vyskúšala príchuť čokoláda, pistácia a čučoriedka. Dávam prednosť pred sladšími príchuťami ako sú kyslejšie ovocné, pretom som stavila na klasiku – čokoládovú a milujem pistáciovú zmrzlinu tak som vyskúšala aj takúto príchuť. Obe boli chutné, čokoládová mi možno o niečo málo chutila viac a neprišla mi vôbec umelá. Čučoriedku som vyskúšala ako jedinú ovocnú a bola lahodná a veľmi chutná, určite ju odporúčam. Okrem chute sa príchute výborne rozpúšťajú, takže žiadnym spôsobom nezaťažia prípravu jedla.

Výhody príchutí od Ketomix

Proteínové tyčinky - Ketomix

Proteínové tyčinky od Ketomix skvelá voľba ak chcete nejaký ten “snack” medzi hlavnými jedlami dňa. Ja osobne som vyskúšala čokoládové tyčinky, ale na výber sú aj jahodové či vanilkové. Každé balenie obsahuje 16 samostatných tyčiniek po 40 gramov. Jedna tyčinka tak úplne stačí dodá telu čo potrebuje a zasýti.

Chuť tyčiniek je dobrá, nie umelá, nemusí sa dlho prežúvať a vôbec sa nelepí na podnebie. Je pravdou, že proteínových tyčiniek som za svoj život už jedla dosť a táto ma príjemne prekvapila. Skutočne sa vyrovná aj iným drahším ekvivalentom, ktoré nájdeme v obchode, navyše na 40 gramov obsahuje 10 gramov bielkovín, takmer 10 gramov vlákniny a len približne 7 gramov sacharidov a 5 gramov tukov.

Výhody proteinovej Ketomix tyčinky

Proteínový mugcake s čokoládou

Ketomix Mugcake bol a stále aj je mojou srdcovou záležitosťou. Výborná pochúťka, ktorú som si vychutnávala počas Ketomix diéty hlavne na desiatu alebo olovrant. Mugcake je čokoládovej príchuti, ktorá ulahodí každému.

 

Ketomix Mugcake sa pripraví veľmi jednoducho, 27g zmesi (čo zodpovedá jednej Ketomix odmerke) zalejeme približne 50g pitnej vody, premiešame a dáme do mikrovlnky na 2 minúty. Tu mám jednu radu, keď som si zmes pripravovala v hrnčeku stalo sa mi, že mi mugcake v mikrovlnke “vykypel” von a mala som ho doslova všade (možno som mala malý hrnček, ktovie), odporúčam tak skôr použiť menšiu misku, ja osobne som pri príprave používala klasickú misku v ktorej som si pripravovala aj Ketomix proteínovú kašu. 

 

Okrem toho, keď som sa nachádzala v druhej fáze Ketomix diéty, zvykla som si do Mugcake pridať a dielik (niekedy aj dva), horkej čokolády, prípadne lyžičku smotanového jogurtu a bolo to skvelé! Mugcake odporúčam hlavne ak sa chcete rýchlo a jednoducho nasýtiť a dodať telu potrebné živiny počas Ketomix diéty. Výborne zaženie chuť na sladké a aj pocit hladu, jeho chuť je príjemná, jemne sladkastá, nie však príliš. Čo je plusom, ani Ketomix Mugcake nechutí umelo a neprejete sa ho ani pri každodennej konzumácii.

Výhody Mugcake od Ketomix

Čakankový sirup

Počas svojej diéty s Ketomix som ako sladidlo používala tento čakankový sirup. Musím sa priznať, že čakankový sirup pre mňa už nebol ničím novým a keď som nejaké to kilo chcela schudnúť aj v minulosti rada som po ňom siahla. Či už teda máte záujem vyskúšať rovno Keto diétu alebo si vyberiete nejakú inú, čakankový sirup je vždy super kamarát. Ide o prírodné sladidlo čo je veľmi podstatné, pretože dnes už nájdeme veľké množstvo bezkalorických sirupov, jedál a nápojov, kde sú však hlavne umelé sladidlá ako náhrada cukru, čo v čakankovom sirupe nenájdeme.

Čakankový sirup od Ketomix má o viac ako 90% menej sacharidov ako med, agáve sirup či javorový sirup a aj napriek tomu je poriadne sladký. Jeho chuť a konzistenciu by som najviac vedela prirovnať k medu, nie je aromatický a ani veľmi výrazný, okrem toho sa veľmi dobre rozpúšťa napríklad v čaji káve, ale aj studených pokrmoch.

Čakankový sirup je skvelý aj tým, že ho vo veľkej miere tvorí vláknina čo je zas super pri chudnutí a podpore metabolizmu. Za mňa ide naozaj o chutné, zdravé a nízko kalorické sladidlo, ktoré odporúčam pri akejkoľvek diéte, ale aj v prípade, že sa rozhodnete stravovať zdravšie.

Výhody čakankového sirupu od Ketomix

Kolagén s kyselinou hyalurónovou

Nebola by som to ja ak by som si neotestovala aj Ketomix kolagén! Kolagény sú moja srdcová záležitosť, recenzii na kolagény som robila už niekoľko a preto aspoň ako tak viem kedy hovoríme o dobrom produkte a kedy je to viac menej nafúknutá reklama. 

Ketomix kolagén je vopred naporciovaný v 30 sáčkoch po 5g prášku, čo veľmi uľahčuje prípravu. Keďže je kolagén naporciovaný stačí si so sebou vziať sáčok a pripraviť si ho môžete doslova kdekoľvek, pretože ho už stačí len nasypať do čistej vody. Navyše chuť tohto kolagénu od Ketomix je obohatená o prírodné sladidlo a tak je aj jeho chuť veľmi dobrá. Okrem kolagénu obsahuje porcia aj kyselinu hyalurónovú a vitamín C, telo tak v jednej porcii dostane plný balík potrebných látok. 

Kolagén je známy svojimi blahodárnymi účinkami na stav pokožky, zubov, nechtov, vlasov, ale aj kĺbov či chrupaviek, no počas Keto diéty je veľmi dobré užívať ho aj preto, že sa jedná o dôležitú bielkovinu, nevyhnutnú pre stavbu a štruktúru našich tkanív. Telo je počas diéty zaťažené a dodávať mu tak živiny a bielkoviny v zvýšenej forme je naozaj nutnosťou.

Výhody užívania Ketomix kolagénu s kyselinou hyalurónovou

Ketomix - Proteínové pyré

Ďalší skvelý snackom, ktorý som mala možnosť vyskúšať a otestovať si jeho chuť je toto proteínové pyré s príchuťou čiernych ríbezlí a vanilky. Ak nemáte práve čas na prípravu jedla toto pyré je pre vás skvelou variantou! Pyré ma nielen zasýtilo, ale nabilo ma aj potrebnou energiou, ktorú som na popoludnie potrebovala.

Stačí len otvoriť a môže sa konzumovať, toto pyré funguje na rovnakom princípe ako detské pyré či kaše. Chuť pyré je primeraná nie je umelá, miestami mierne kyslá, ale nie je to príliš výrazné. Ak hľadáte práve snack, ktorý nie je veľmi sladký myslím, že proteinové pyré v príchuti čiernych ríbezlí a vanilky vám chutiť bude. 

Pyré som si počas mojej Ketomix diéty so sebou často brávala do kabelky ako SOS pomoc, ak by ma náhodou postretol veľký hlad a ja nebudem mať práve k dispozícií svoj shejker a Ketomix prášky.

Výhody Ketomix proteinového pyré

Ketomix - Perníčky

Ďalším jedlom, ktré som si otestovala od Ketomix boli perník, teda perníčky, pretože ich bolo hneď niekoľko. Na webe Ketomix naozaj nájdeme mnoho pokrmov, o ktorých by sa nám ani nesnívalo, že by sme ich počas diéty mohli jesť a jedným z nich je aj tento perník. 

Aj keď sa to možno nezdá aj toto jedlo si v pokoji môžete pripravovať už počas prvej fázy vašej Ketomix diéty. Opäť ide o bezlepkový produkt plný kvalitných bielkovín a ako sme už u Ketomix produktov zvyknutí, s nízkym obsahom sacharidov a tukov.

Chuť perníku su zamilujete, toto bol produkt z tých ktoré som počas diéty testovala a jeho chuť sa dala takmer 1:1 prirovnať k tradičnému perníku, na ktorý sme zvyknutí ešte od čias, keď nám ho pripravovala stará mama. 

Príprava perníka je pritom veľmi jednoduchá rúru si vyhrejete na približne 170°C a v nádobe si pripravíte cesto, 15-20ml vody do ktorej pridáte 30g zmesy (to zodpovedá jednej porcii), takéto cesto nalejete do formy na pečenie, ktorú vystlete pečiacim papierom alebo do formy na muffiny. 

Perník sa pečie približne 15 minút. Ja som perník jedla v rámci druhej a tretej fázy a vychutnala som si ho s kúskom horkej čokolády a strúhaným kokosom. Je to naozaj skvelá pochúťka.

Výhody Ketomix perníka

Čo počas diéty Ketomix jesť a piť a čomu sa vyhnúť?

Aj keď sa to tak môže zdať, počas diéty Ketomix nemusíte jesť len a výlučne jedlá od Ketomix a to aj keď ste len v prvej fáze. Ako je to možné? Už v prvej fáze sa odporúča popri instantných jedlách, nápojoch, bielkovinových tyčinkách a príkrmoch jesť aj veľa zeleniny (napríklad- paprika, paradajka, surová mrkva, kapusta, brokolica, karfiol, baklažán uhorka, cuketa, zeler reďkovy cesnak, cibuľa,..). 

Čo sa týka pitia, počas prvej fázy sa odporúča predovšetkým čistá, nemineralizovaná voda (prípadne voda so sirupom Ketomix), čaje a káva (bez cukru a mlieka).

Počas druhej fázy je vhodné jedlá od Ketomix okrem spomínanej zeleniny 2x denne doplniť aj o iné jedlá, ktoré však budú obsahovať znižený obsah sacharidov. To aké jedlá si zvolíte je viac menej na vás, podstatné je však je, aby mali málo sacharidov. 

Ak si nie ste istý čo môžete a čo nie, využite Ketomix výživovú poradkyňu, dostatok inšpirácie nájdete aj na ich webe Ketomix.sk alebo v brožúre, ktorá je pribalená v balíčkoch od Ketomix.

Na druhej strane, počas celej diéty od Ketomix je vhodné vyhnúť sa klasickej ryži, pečivu, obilninám, ale aj ovociu a alkoholu. Niekedy je to naozaj veľmi náročné, na jedálniček treba dbať a dodržiavať ho, inak sa stav ketózy naruší čím sa samozrejme naruší aj celý proces chudnutia.

Pre koho je Ketomix vhodný a pre koho nie?

Jednou z často kladených otázok, ktorá si podľa mňa zaslúži osobitnú pozornosť je – pre koho vlastne sú Ketomix vhodné a pre koho už nie? Začnem s tým, pre koho je Ketomix vhodný:

  • je vhodný pre každého zdravého človeka bez ohľadu na pohlavie, 
  • staršieho ako 18 rokov, ktorý chce zo svojej súčasnej váhy schudnúť. 
  • Najmä v prípade ak chce schudnúť bez hladovania, zdravo, bez nutnosti potenia sa v posilňovni.

Treba si však uvedomiť aj to, že táto diéta do určitej miery, podobne ako aj iné druhy diét, zaťažuje organizmus a nie je vhodná na takéto dlhodobé stravovanie a rozhodne nie je ani pre každého. 

Ide hlavne o to, že telu odoprete sacharidy, na ktoré je zvyknuté, avšak zdravému telu tento stav neškodí. Diéta Ketomix sa však neodporúča predovšetkým ľuďom so zdravotnými problémami ako črevné zápaly, ochorenia pečene, srdca, obličiek, Crohnova choroba, diabetes I a II. stupňa.

Podobné výrobky na trhu

MixSlim

Proteínové kokteily od spoločnosti MixSlim sú vhodné pre športovcov či aktívnych ľudí bez ohľadu na ich vek. Obsahujú potrebnú dávku bielkovín, minerálov, vitamínov a stopových prvkov a poskytujú tak kvalitnú výživu vo chvíli, keď momentálne nemáte čas. MixSlim má ponúka na výber množstvo chutných a lahodných jedál na doplnenie jedálnička.

Chia Shake

Chia Shake ponúka okrem kokteilov aj lahodné maškrty, nejedná sa však vyslovene o keto produkty, ale napriek tomu je hodnota sacharidov v nich nižšia. Nájdete tu široký výber jedál vo výborných príchutiach dokonca aj vo vegánskom prevedení.

Často kladené otázky

Dá sa KetoMix zaobstarať v akcii?

Áno dá, na eshope Ketomix.sk sú pravidelne produkty v akcii. Okrem toho najvýhodnejšie je vždy kúpiť produkty v jednom z balíčkov, ako ich kupovať samostatne.

Čo keď vôbec neschudnem?

V prípade, že budete diétu Ketomix dodržiavať ako sa má, nemôže sa stať, že vôbec neschudnete. Proces úbytku na váhe vzhľadom na každého z nás iný a odlišný, môže to trvať o pár dní viac ako u niekoho iného.

Nikdy u mňa žiadne diéty nefungovali, prečo by táto mala?

Ako sme už v úvode ozrejmili ak telu obmedzíme sacharidy, začne energiu vyrábať z tukových zásob, ktoré má, preto diéta od Ketomix funguje a to na každého bez ohľadu na pohlavie.

Čo sa stane, keď nezjem päť jedál denne?

Ak chcete docieliť želaný efekt je nutné diétu od Ketomix dodržiavať tak ako sa má. Tým, že vynecháte jedno z jedál si rozhodne nepomôžete, naopak môže to spomaliť váš metabolizmus.

Ketomix vs. KetoFit

Ketónové diéty si u nás momentálne veľmi obľúbené, okrem Ketomixu tak na našom trhu nájdeme napríklad aj KetoFit. Čo sa týka KetoFit, ponúka podobné jedlá a produkty ako Ketomix a rovnako aj cenovo sa produkty pohybujú veľmi podobne. Ak si však jedlá rozdelíme “na drobné” pri Ketomix sa cena za jednu porciu pohybuje približne od 1 eura a pri konkurenčnom KetoFit od 1,20 eura.

Okrem toho ide tiež o proteínovú diétu, ktorá je zameraná na rýchle spaľovanie tukov bez nutného cvičenia. Obe firmy tiež ponúkajú zákazníkom skúšobný balíček na jeden týždeň, aby sme si mohli produkty a diétu vyskúšať (nepríklad či nám vyhovuje chuť jedál a či pre nás diéta nie je príliš náročná).

Rozdiel je však v tom, že KetoFit je určený primárne pre ženy, ktorých metabolizmus a stým spojené aj spaľovanie tukov je pomalšie ako u mužov. KetoFit tiež ponúka balíčka na obdobie len 4 týždňov na rozdiel od Ketomix, kde sú balíčka až na 9 týždňov. Ďalší rozdiel je v tom, že produkty od Ketomix sú bezlepkové čo ocenia predovšetkým alergici.

Ketomix vs. KetoDiet

Ďalšou dnes veľmi známou ketónovou diétou na našom trhu je aj KetoDiet. Opäť ide o zákazníkmi overenú a obľúbenú diétu, avšak v porovnaní s Ketomix prehráva na celej čiare. To najmä kvôli svojej nie úplne najlepšej chuti a tiež len minimálnym zľavám a akciám, ktoré firma zákazníkom poskytuje.

Zhrnutie môjho testovania Ketomix

V závere mojej recenzie Ketomix diéty sa pokúsim v krátkosti zhrnúť moju skúsenosť. Diéta Ketomix nebola pre mňa ľahká, ale to nie je žiadna diéta. Najmä na začiatku to bolo bolo skutočne náročné ju neporušiť, no postupne som si na jedlá a predovšetkým nízky príjem cukru zvykla a bolo to už ľahšie. 

Mojou radou v tomto ohľade je, aby ak sa teda na chudnutie s Ketomix dáte, ste vydržali a nenechali sa zlomiť už v prvé dni, tie skutočne hodnotím ako tie najťažšie, verte, že ono sa to prelomí a už bude len a len lepšie. Navyše, keď pôjdu dolu prvé kilá budete sa už cítiť fantasticky.

Musím sa priznať, že nebola som vždy úplne striktná a po prvom týždni som si napríklad sem tam dopriala aj kávu s mliekom. Počas diéty Ketomix som vôbec necvičila, dokonca prvé dni som sa hýbala menej ako obvykle, cítila som sa akoby som mala menej energie, nakoľko moje telo bojovalo s nedostatkom cukru, ktorým som ho predtým poriadne zásobovala. 

Postupne sa hladina vyrovnala a cítila som sa dobre, napriek tomu som necvičila, ale chodila som sa každý deň prejsť.

Je skvelé, že pomedzi jedlá Ketomix, ktoré som konzumovala, som nepociťovala pocit hladu, naopak cítila som sa spokojná a sýta. Mne vyhovovala aj ich chuť či už som skúšala slané alebo sladkasté jedlá. Podľa môjho názoru si v Ketomix vyberiete jedlo, ktoré vám bude chutiť, ich ponuka je totiž dnes už naozaj pestrá.

Musím oceniť aj pani výživovú poradkyňu, ktorá na mňa bude zaručene spomínať, pretože som jej volala hneď niekoľkokrát, no nikdy ma neodbila, naopak vždy mi ochotne poradila. Má u mňa jedno veľké plus aj za milý a priateľský prístup. 

Ak by som mala svoju skúsenosť s Ketomix zhrnúť v jednej krátkej vete bola by to – Diéta splnila svoj účel. Nie len že som schudla, čo bol môj hlavný zámer, ale aj som sa naučila jesť pravidelne a predovšetkým zdravšie

Jem minimálne o polovicu menej cukru (aj keď už nediétujem), používam dokonca menej soli a jem viac zeleniny. Ešte mi nedovolí nevyjadriť sa k cene Ketomix. Môže sa zdať, že sú balíčky pomerne drahé (ak vidíme výslednú cenu napríklad pri 3týždňovom balíčku), ale verte, že ak sa v dnešnej dobe stravujeme 2 až 4 týždne a prepočítame si to, ono nás to skutočne menej nevyjde.

Ak sa teda na chudnutie s produktami Ketomix dáte a vaša prvotná motivácia sa nestratí, budete s výsledkom spokojní. Naozaj schudnete a budete sa cítiť lepšie. V prípade, že ste pracovne vyčerpaní a nestíhate ešte potiť kilá v posilňovni, možno práve Ketomix je cesta ako sa dostať do formy, aká si želáte

Ja vám budem držať palce, aby ste to dotiahli do vytúženého konca a prípadne sa so svojimi skúsenosťami s Ketomix podelili aj v komentári pod recenziou. Môžem teda zhodnotiť, že proteínová diéta Ketomix dopadla v recenzii veľmi dobre.

Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *