Domov » Tipy a triky » Zariaďovanie detskej izby – ako na to ísť lacno a kreatívne?

Zariaďovanie detskej izby – ako na to ísť lacno a kreatívne?

Detská izba je miestnosť, v ktorej deti prežívajú svoje radosti, ale aj starosti. Hľadajú v nej odpočinok a útechu po náročných v škole strávených dňoch, prežívajú v nej svoje prvé lásky. Je to izba, ktorá je na zariadenie veľmi náročná. Deti rýchlo rastú a ich vkus sa mení ešte rýchlejšie. Zariadenie celej izby od základu každú chvíľu meniť nebudete. Našťastie sa to dá aj inak. Prinášame vám niekoľko tipov ako na to.

Veselosť a pestrosť detskej izbe dodáte pomocou doplnkov, napríklad v podobe obrazov

ZARIAĎOVANIE DETSKEJ IZBY - OBSAH ČLÁNKU

Rovnaká a predsa stále iná

Biela farba sa na steny používa najčastejšie, ale detskú izbu radšej vymaľujte neutrálnymi zemitými farbami. Bude útulnejšia. Veselosť a pestrosť jej dodáte pomocou doplnkov. Jednou z možností, ako izbu deťom spestriť sú detské tapety. 

Prispôsobte ich veku dieťaťa. Ich aplikácia nie je náročná. Keď deti vyrastú, vymeníte ich za niečo aktuálnejšie. Tapeta zmení charakter izby bez toho, aby ste do nej výraznejšie zasahovali. Obľúbené zvieratká nahradia graffity, dievčatá uprednostnia niečo romantickejšie.

S rovnakým nábytkom od batoľaťa k puberte

Pri menších deťoch vás bude lákať krásny farebný nábytok a dekorácie s motívom auta, či ružového hradu. Je to krásne a deťom by ste s tým urobili veľkú radosť, ale o rok či dva to už bude trápne a vy budete nútení to vymeniť. 

Zamerajte sa na kvalitný sektorový nábytok, s ktorým môžete pracovať roky. Občas niečo posuniete, premiestnite, či dokúpite. Na prvý pohľad to ako v detskej izbe vyzerať nebude, ale je len na vás, čo s tým urobíte. Doplnky do detskej izby vám pomôžu vyčarovať presne takú izbu, po akej vaše deti túžia. Dovoľte im priložiť ruku k dielu. Získate zaujímavé kombinácie, na ktoré by ste sami nikdy neprišli.

Hračky nemusia byť stále na očiach

Detská izba potrebuje veľa úložného priestoru. Hračky, knihy, oblečenie, veci do školy. Uložiť všetko tak, aby v detskej izbe bol stále poriadok, je nesplneným snom všetkých rodičov. Organizéry na hračky a úložné boxy deťom s udržaním poriadku pomôžu. 

Nemusia byť nudne plastové. V pletených a látkových košoch budú všetky hračky v bezpečí. Keď deti z hračiek vyrastú a úložné boxy to prežijú, nájdu v detskej izbe iné uplatnenie. Nahradia vak na špinavú bielizeň, či ponožky. Alebo máte iný nápad?

Organizéry na hračky a úložné boxy deťom s udržaním poriadku pomôžu

Kútik plný zážitkov a nových nápadov

Nechajte svoje deti, aby si vytvorili vlastný kútik. Majstrovskými dielami z výtvarnej výchovy sa treba pochváliť. Na korkovú nástenku sa toho zmestí veľa. Na stenu naťahajte špagát a farebnými štipcami naň pripevnite všetko, čo sa vašim deťom páči. Pohľadnice, povystrihované obrázky, obľúbené citáty, sny, ktoré chcú dosiahnuť. Nástenka, ktorú si vaše dieťa vytvorí, sa bude často meniť a vy získate prehľad o všetkom, čo vaše dieťa zaujíma.

Koberec na hranie

Najlepšie miesto na hranie pre tých najmenších je podlaha. Raz sa z nej stane pretekárska dráha, inokedy miesto na pozorovanie hviezd. Bez koberca im na nej bude chladno. 

Koberec má izolačné a do istej miery aj protihlukové vlastnosti. Je oveľa mäkší a teplejší ako podlaha a keď zvolíte dobrý motív, deti ho využijú aj ako dráhu pre vláčiky a autíčka, škôlku na preskakovanie, či pomôcku na učenie čísel a abecedy. Keď deti tieto hry prestanú zaujímať, vymeníte ho za niečo jednoduchšie, ale prvý koberec si určite zapamätajú. Detských spomienok s ním budú mať najviac.  

Najlepšie miesto na hranie v detskej izbe je koberec

Zmena môže byť príjemná

Detská izba je miestnosť, v ktorej sa fantázii medze nekladú. Najlepšie na nej je, že veľké zmeny dosiahnete aj vďaka nenápadným a cenovo dostupným doplnkom. Pri jej úpravách si užijete množstvo zábavy a spoločne strávených chvíľ, ale čo je najdôležitejšie, odhalíte, čo sa vo vašich deťoch skutočne skrýva a ako sa vekom menia. 

David719
David719

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *