Domov » Zdravie a krása » Najlepší vitamín D

Najlepší vitamín D na trhu 2024! Ktorý je najsilnejší? Účinky, recenzie

Tieto najlepšie vitamíny D odporúčame:

Víťaz testu

5/5

Overená kvalita

4.5/5

Stredná cesta

4.5/5

Vitamín D ako doplnok výživy môžete nájsť na trhu v rôznych formách. Kapsule alebo tabletky sa jednoducho užívajú. V tekutej forme ho nájdete v rybom oleji. Vitamín D kvapky sú vhodné hlavne pre deti, do ktorých rybí olej tak ľahko nedostanete. Nájdete ho aj vo forme spreju, kedy stačí jedno streknutie prípravku pod jazyk.  

Vybrať si z množstva doplnkov výživy môže byť náročnejšie. Zistiť ktorý vitamín D je najlepší môžete podľa našej kompletnej recenzii – preto sme pre vás zostavili rebríček najlepších vitamínov D na trhu. Vybrali sme pre vás tie najlepšie doplnky výživy s vitamínom D. Tak isto sme sa zamerali, ktorý vitamín D je najlepší pre deti, či sa dá vitamínom D predávkovať a aká je odporúčaná denná dávka.

Odporúčame pozrieť aj náš prehľad najlepších vitamínov B12 a vitamínov C.

Najlepšie vitamíny D na základe testu

Najlepší vitamín D

Hodnotenie

Najlepšia cena

K2D3 Advance

Viridian Vitamín D3

BrainMax Vitamín D3 5000 IU

Vitamíny D3 + K2

Vibovit Déčko vitamín D3 v spreji

NaturLabs - Lipomazálny vitamín D3

Terezia Vitamín D3 Baby kvapky

Lipozomálny vitamín D3 + K2

JAMIESON VITAMÍN D3 1000 IU

NAJLEPŠIE VITAMÍNY D RECENZIE - OBSAH ČLÁNKU

Najlepšie a najkvalitnejšie vitamíny D na našom trhu

K2D3 Advance je výživový doplnok, ktorý obsahuje viac živín, čím sa zvyšuje ich využitie a organizmus získa potrebné vitamíny v ideálnom množstve. Celkovo obsahuje až 4 aktívne látky.

Vitamín K2 podporuje zdravie kostí a aj normálnu zrážanlivosť kostí. Vitamín D3 podporuje imunitný systém, prispieva k zdraviu kostí, zubov a svalov. V kombinácii s vápnikom (ktorý je tiež súčasťou produktu) sa tento účinok zvyšuje. Poslednou zložkou je rybí olej, ktorý obsahuje omega-3 mastné kyseliny a zároveň zlepšuje vstrebávanie vitamínov D a K, ktoré sú rozpustné v olejoch. 

V balení sa nachádza 60 tabletiek. Odporúčané dávkovanie je 1 tabletka denne. Balenie vám tak vydrží na dva mesiace. 

Viridian Vitamín D3

Ak hľadáte produkt len s vitamínom D3 môžete vyskúšať  Viridian Vitamín D3. V jednej tabletke je až 2000 UI tohto vitamínu čo predstavuje 1000% odporúčanej dennej dávky. 

Nedostatkom vitamínu D trpíme hlavne v chladnejšom období roka, keď slnečné žiarenie nedopadá na pokožku a tak nedochádza k tvorbe tohto vitamínu. Užívaním Viridian Vitamín D3 získate dostatok vitamínu. Vďaka tomu posilníte imunitný systém, zlepší sa stav pohybového aparátu, kostí, svalov a zubov. Produkt je zameraný aj na zlepšenie spánku a lepšiu psychickú kondíciu.

Balenie výživového doplnku obsahuje 60 kapsúl. Keďže obsahuje veľké množstvo vitamínu D3 stačí užiť jednu kapsulu každý druhý deň. Jedno balenie vám vydrží na 4 mesiace.

BrainMax Vitamín D3 5000 IU, 120 kapsúl

Produkt BrainMax Vitamín D3 5000 IU je výnimočný svojou kvalitou a účinnosťou. Každá kapsula obsahuje 5000 IU vitamínu D3, ktorý je nevyhnutný pre zdravie kostí, zubov a podporu imunity. Tento vitamín je obzvlášť dôležitý v našom podnebnom pásme, kde je nedostatok slnečného svitu, hlavným zdrojom vitamínu D.

BrainMax Vitamín D3 5000 IU je ideálnym doplnkom pre každého, kto chce posilniť svoju imunitu a zlepšiť zdravie kostí a zubov. Tento produkt je obohatený o bio kurkumu, ktorá má viac ako 500 potvrdených pozitívnych účinkov na ľudský organizmus. Vitamín D3 sa získava z lanolínu a je preto vhodný aj pre vegetariánov.

Užívanie tohto vitamínu je jednoduché a pohodlné. Odporúča sa užívať jednu kapsulu týždenne, buď s jedlom obsahujúcim tuky alebo nalačno s Omega 3 alebo iným olejom. Vďaka vysokému obsahu vitamínu D3 v každej kapsule je tento doplnok výhodný aj z ekonomického hľadiska.

Vitamín D3 + K2 je výživový doplnok od spoločnosti Woldo Health, ktorý obsahuje kombináciu dvoch vitamínov D3 a K2. Ich maximálnu vstrebateľnosť zaisťuje MTC olej z kokosových orechov. Výborná kombinácia aktívnych látok prispieva k zlepšeniu zdravia. Ide o jeden z najlepších produktov vitamínu D vo forme kvapiek.

Vitamín D3 zvyšuje množstvo kostnej hmoty, prispieva k správnej funkcii svalov a podporuje zdravie zubov. Zároveň zvyšuje vstrebateľnosť vápnika a fosforu a podieľa sa na delení buniek. V kombinácii s vitamínom K2 sa jeho vstrebanie zvyšuje. Vitamín K2 normalizuje zrážanlivosť krvi.

Obsah balenia je 50 ml. Odporúčaná denná dávka je 1 kvapka produktu denne. V jednej kvapke sa nachádza až 500% dennej referenčnej hodnoty príjmu vitamínu D3 a viac ako 26% vitamínu K.2 Balenie obsahuje cca 1800 kvapiek, takže ho pokojne môže užívať celá rodina pár mesiacov.

Vibovit Déčko vitamín D3 v spreji

Dostať do detí vitamíny môže byť niekedy dosť náročné. Práve preto vám prinášame výživový doplnok s vitamínom D3 pre tých najmenších. Vibovit Déčko vitamín D3 je vhodný pre deti od 1 roka života. 

Ak hľadáte najlepší vitamín D pre deti môžete vyskúšať tento produkt s pomarančovou príchuťou. Výživový doplnok obsahuje len vitamín D3, esenciálny pomarančový olej a olivový olej pre lepšiu vstrebateľnosť vitamínu D3. 

Obsah balenie ja 10 ml. Odporúčaná denná dávka pre deti je 1 strek denne. Výhodou produktu je práve jeho dávkovanie. Nemusíte ho deťom streknúť do úst ale môžete ho podávať na lyžičke s mliekom alebo dať jeden strek na kašu, ktorú zjedia. V jednom streku sa nachádza 500 UI vitamínu D3 čo plne postačuje na pokrytie nárokov detského organizmu.

NaturLabs - Lipomazálny vitamín D3 + K2

NaturLabs Lipomazálny Vitamín D3+K2 je revolučný doplnok, ktorý kombinuje dva kľúčové vitamíny nevyhnutné pre celkové zdravie a pohodu. Tento produkt je zvlášť vhodný pre ľudí, ktorí hľadajú efektívny spôsob, ako zvýšiť hladinu vitamínov D3 a K2 v tele.

Vitamín D3 je esenciálny pre zdravie kostí, zubov a imunitný systém. V zimných mesiacoch, keď je slnečného svitu menej, môže byť jeho doplnenie do tela kľúčové. Vitamín K2 je zase nevyhnutný pre správnu funkciu kardiovaskulárneho systému a zdravie kostí. Kombinácia týchto dvoch vitamínov zabezpečuje, že vápnik je správne uložený v kostiach a nie v mäkkých tkanivách a cievach.

Lipomazálna forma zaisťuje, že vitamíny sú chránené a efektívne absorbované do tela. Táto technológia zvyšuje biologickú dostupnosť vitamínov a zabezpečuje ich transport priamo do buniek, kde sú najviac potrebné.

Odporúča sa užívať dve kapsule raz za týždeň spoločne s jedlom, zapiť vodou. Pri stavoch nedostatku je možné užívať jednu kapsulu denne.

Terezia Vitamín D3 Baby kvapky

Nedostatkom vitamínu D3 môžu trpieť hlavne malé deti, novorodenci a dojčatá. Keďže majú jemnú a citlivú pokožku nie je vhodné ich vystavovať priamemu slnečnému žiareniu. Ich strava je tiež obmedzená len na materské mlieko, preto je dobré (po porade s lekárom) im podávať vitamín D3 vo forme doplnku výživy.

Terezia Vitamín D3 Baby kvapky sú vhodné pre deti od 1 mesiaca. Okrem vitamínu D3 obsahujú kvapky aj vitamín E. Nie len že podporujú imunitu ale výrazne prispievajú k zdravému vývoju kostí, zubov a svalov detí. Taktiež reguluje metabolizmus vápnika a fosforu. 10 ml balenie produktu obsahuje až 220 kvapiek. Odporúčaná denná dávka je 1 kvapka denne takže vám vydrží na viac sedem mesiacov. Staršie deti (od 12 rokov) a dospelí môžu užívať 2 kvapky denne. Kvapku môžete aplikovať priamo na cumlík, bradavku alebo ju pridajte do nápoja alebo jedla.

Ak si prezriete vitamín D recenzie zistíte, že tento produkt má od mamičiek množstvo kladných referencií. Neobsahuje žiadne prídavné látky a lepok.

Lipozomálny vitamín D3 + K2

Lipozomálna forma vitamínov zabezpečuje vysokú vstrebateľnosť aktívnych látok. V porovnaní s inými formami je vstrebateľnosť lipozomálnej formy až 6 krát vyššia. Lipozomálny vitamín D3 + K2 od Addele Davis v tekutej forme zabezpečí vášmu organizmu dostatok vitamínu D3. 

Okrem tohto vitamínu obsahuje aj vitamín K2. Spolu tak výrazne prispievajú k zlepšeniu imunitného systému, správnemu fungovaniu svalov a k udržaniu zdravých kostí a zubov. Užívaním lipozomálneho vitamínu D3 v kombinácii s vitamínom K2 predchádzate rednutiu kostí a nedostatku vápnika. Pomáha predchádzať vzniku autoimunitných ochorení, zmierňuje vznik zápalov, chráni bunky pred oxidačným stresom atď. 

Obsah balenia má 200 ml. Odporúčaná denná dávka je 5 ml denne. V balení tak je 40 dávok, ktoré vám vydržia na viac ako mesiac. V jednej dávke je až 1000% referenčnej výživovej hodnoty vitamínu D3. Keďže ide o lipozomálnu formu váš organizmus využije takmer všetok vitamín D, ktorý sa v dávke nachádza.

JAMIESON VITAMÍN D3 1000 IU

Jamieson Vitamín D3 1000 IU je výživový doplnok, ktorý sa vyznačuje svojou schopnosťou efektívne zvyšovať hladiny vitamínu D v tele. Tento vitamín je kľúčový pre správne vstrebávanie a využitie vápnika a fosforu, čo je nevyhnutné pre udržanie zdravých kostí a zubov. Výrobok je obzvlášť obľúbený medzi dospelými, ktorí hľadajú spoľahlivý a kvalitný zdroj tohto esenciálneho vitamínu.

Vitamín D3 v tomto produkte prispieva k optimálnej funkcii imunitného systému, podporuje zdravý rast a udržuje zdravie kostí a zubov. Taktiež zohráva úlohu v procese delenia buniek. Jamieson Vitamín D3 1000 IU je balený v ľahko prehĺtateľných kapsulách, čo zaisťuje pohodlnú a efektívnu konzumáciu.

Jamieson sa zameriava na poskytovanie produktov vysokej kvality, a preto je tento vitamín D3 považovaný za jeden z najlepších na trhu. Je to spoľahlivý spôsob, ako podporiť svoje zdravie a pohodu, a zároveň zabezpečiť, že váš organizmus má dostatok tohto esenciálneho vitamínu pre optimálnu funkciu.

Vitamín D3 VitaSolaris - Ročné balenie

Produkt Vitamín D3 VitaSolaris od spoločnosti Naturamed Pharmaceuticals je zameraný na posilnenie a podporu imunitného systému. Obsahuje najvyužiteľnejšiu formu vitamínu D – vitamín D3, ktorý je nevyhnutný pre zdravie kostí, svalov a celkovú pohodu organizmu. Vitamín D3 sa prirodzene tvorí v koži pod vplyvom slnečného svetla, avšak v našich klimatických podmienkach je jeho nedostatok pomerne bežný. Podľa Úradu verejného zdravotníctva až 8 z 10 Slovákov trpí nedostatkom tohto vitamínu.

Vitamín D3 VitaSolaris prispieva k normálnej funkcii imunitného systému a pomáha udržiavať zdravý stav kostí a zubov. Je to produkt, ktorý je dostupný v ročnom balení za cenu 19,95 €. Zloženie a kvalita tohto vitamínu D sú zamerané na poskytnutie optimálnej podpory zdraviu a pohode.

Tento produkt je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú kvalitný a efektívny vitamín D, ktorý je špeciálne formulovaný tak, aby zabezpečil maximálnu absorpciu a účinnosť. Vitamín D3 VitaSolaris je tak najlepším vitamínom D na trhu, ktorý zohráva kľúčovú úlohu v podpore zdravia a pohody.

Čo je to Vitamín D?

O dôležitosti vitamínov pre zdravie niet najmenších pochybností. Keďže si ich organizmus nedokáže vytvoriť sám musíme ich prijímať v strave. Dôležitým vitamínom, ktorý sa v období pandémie COVID-19 často skloňoval je vitamín D. Aj keď sa často spája s posilňovaním imunitného systému a zlepšením obranyschopnosti organizmu nie je to jeho jediný vplyv na organizmus.

Vplyv na hladinu vitamínu D v organizme má množstvo faktorov. Málo slnečných lúčov, smog, znečistené prostredie, strava,… to všetko môže spôsobiť nedostatok vitamínu D. Najlepší spôsob ako ho doplniť sú doplnky výživy s týmto vitamínom. Na trhu môžete natrafiť na vitamín D2 alebo D3. Ak hľadáte ten najlepší vitamín D na trhu určite siahnite po D3. Váš organizmus z neho získa viac vitamínu než z vitamínu D2.

Vhodné je siahnuť po doplnkoch výživy hlavne v jesennom a zimnom období, keď sa skracujú dni a slnečného svetla je menej. Navyše, oblečenie zabraňuje prieniku slnečných lúčov na pokožku, takže si vitamín D nevyrábame v dostatočnom množstve.

Odporúčaná denná dávka sa líši v závislosti od veku. Vitamín D pre dospelých preto určite nepodávajte deťom a radšej im zaobstarajte produkt určený pre deti. 

Vitamín D na stole

Nedostatok vitamínu D

Značná časť celosvetovej populácie trpí nedostatkom vitamínu D. Aj keď sa to vie nie každý sa snaží zvýšiť príjem tohto vitamínu. Jeho nedostatok sa spája s množstvom rôznych ochorení ako je osteoporóza, krivica, problémy so zubami alebo časté infekcie dýchacích ciest či vznik autoimunitných ochorení.

Vitamín D - Účinky

Vitamín D je v tukoch rozpustný vitamín, ktorý má na organizmus viacero vplyvov

  • podporuje vstrebávanie vápnika a fosforu 
  • zmierňuje zápaly
  • znižuje riziko rozvoja autoimunitných ochorení
  • udržuje kosti a zuby zdravé
  • udržuje hladinu vápniku v krvi na optimálnej hladine
  • podieľa sa na procese delenia buniek
  • znižuje riziko vzniku niektorých typov rakoviny
  • počas tehotenstva podporuje správny vývoj plodu

Ak rozmýšľate na čo je vitamín D dobrý mali by ste vedieť, že vplýva na viac ako 2000 génov. Zúčastňuje sa množstva procesov v organizme. Siahnuť po ňom by ste mali nie len v období keď je málo slnečného svetla, alebo chrípkové obdobie ale aj v období menopauzy. Práve v tomto období dochádza k rednutiu kostí a vzniku osteoporózy u množstva žien. Doplnky výživy s vitamínom D tak môžu prispieť k udržaniu pevnejších a zdravších kostí.

Čo znamenajú čísla s IU pri vitamínoch D?

IU (International Units) je medzinárodná jednotka merania, ktorá sa často používa na označenie dávkovania vitamínov, vrátane vitamínu D. IU pomáha štandardizovať dávkovanie a zabezpečuje, že je bezpečné a efektívne pre konzumenta. Pri vitamíne D sa IU používa na kvantifikáciu biologickej aktivity vitamínu, čo umožňuje porovnávať efektívnosť rôznych foriem a prípravkov vitamínu D.

Napriek tomu, že IU môže byť užitočná pre štandardizáciu, je dôležité vedieť, ako sa IU prepočítava na mikrogramy (mcg) alebo miligramy (mg), aby ste mohli lepšie porozumieť množstvu vitamínu D, ktoré konzumujete. Pre vitamín D platí, že 40 IU je rovnaké ako 1 mcg (mikrogram) vitamínu D.

Vitamín D v ruke

Výber vitamínu D podľa veku

Pri výbere vitamínu D je dôležité zohľadniť vek jednotlivca, keďže potreby tela sa menia v priebehu života. Pre bábätká a deti je prioritou zabezpečiť optimálny rast a vývoj. V tomto prípade sú vitamín D kvapky často považované za najvhodnejšiu voľbu, keďže sú ľahko stráviteľné a dávkovanie sa dá prispôsobiť.

Dospelí, ktorí hľadajú najlepší vitamín D, by mali zvážiť produkty, ktoré podporujú zdravie kostí, zubov a imunitný systém. V tomto veku je tiež dôležité monitorovať nedostatok vitamínu D, keďže mnohí dospelí trpia nízkymi hladinami tohto vitamínu, najmä v zimných mesiacoch.

Starší ľudia by mali zvýšiť svoj príjem vitamínu D, aby kompenzovali zhoršenú schopnosť tela vytvárať vitamín D zo slnečného svetla. Vitamín D pre tehotné je tiež kľúčový, keďže podporuje zdravý vývoj plodu v maternici.

Vitamín zo slnka – D vitamín zdarma

Pod pojmom vitamín D sa skrýva viacero foriem tohto vitamínu (vitamín D1, D2, D3, D4 a D5). Najznámejšie sú dve formy

  • Vitamín D2 – ergokalciferol – rastlinný
  • Vitamín D3 – cholekarcifelor – živočíšny

Aj keď si ľudský organizmus nedokáže vytvoriť vitamíny, vitamín D si vytvoriť zvládne. Potrebuje na to ale derivát cholesterolu a slnečné žiarenie. Následne vzniká vitamín D3. 

D vitamín zadarmo môžeme mať takto naozaj v dostatočnom množstve. Nie vždy to ale tak je. Používanie opaľovacích krémov s vysokým ochranným faktorom obmedzuje dopad slnečných lúčov na pokožku. Sedavé zamestnanie, trávenie voľného času doma, znečistené ovzdušie, … to všetko sú faktory, pre ktoré si organizmus nedokáže vytvoriť potrebné množstvo vitamínu D. Pritom stačí vystaviť pokožku slnečným lúčom 10 – 15 minút denne. 

Vitamín D - Kde sa nachádza

Vitamín D môžete získať aj zo stravy. Najviac sa ho nachádza v rybách ako je losos alebo tuniak a v rybom oleji. V menšom množstve ale predsa sa nachádza aj v masle, vaječnom žĺtku a hubách.

Ďalšou možnosťou ako získať dostatok vitamínu D je užívanie doplnkov výživy

Vitamín D: Predávkovanie

Potravinami a ani vplyvom slnečného žiarenia na pokožku vám predávkovanie vitamínom D nehrozí. Je pomerne málo potravín, ktoré obsahujú tento vitamín. Ak má organizmus vitamínu D dostatok prestane ho vyrábať aj zo slnečného žiarenia.

Ľudský organizmus si dokáže vytvoriť zásoby vitamínu D na 2 až 4 mesiace. 

Nežiadúce účinky vitamínu D

Predávkovanie vám hrozí ak siahnete po doplnkoch stravy a nedodržíte dávkovanie. D vitamín a denná dávka sú naozaj dôležité. Nadbytok vitamínu D sa z tela nevylúči a môže spôsobiť hyperkalcémiu, teda hromadenie vápnika v krvi. To sa prejavuje

  • nevoľnosť, vracanie
  • slabosť
  • časté močenie 

Nadbytok vitamínu môže viesť aj k problémom s obličkami a tvorbe vápenatých kameňov v obličkách.

Aké poznáme formy vitamínu D?

Existujú rôzne formy vitamínu D, ktoré sú dôležité pre zdravie a pohodu. Najznámejšie a najčastejšie študované formy sú vitamín D2 (ergokalciferol) a vitamín D3 (cholekalciferol).

Vitamín D2 (Ergokalciferol)

Vitamín D2 sa získava z rastlinných zdrojov, najmä z huby. Je to forma, ktorá sa často nachádza v obohatených potravinách a doplnkoch. Hoci je to účinný spôsob, ako zvýšiť hladiny vitamínu D v tele, nie je to najefektívnejšia forma vitamínu.

Vitamín D3 (Cholekalciferol)

Vitamín D3 je forma, ktorá sa prirodzene vytvára v koži pod vplyvom slnečného svetla. Je to najefektívnejšia forma pre zvýšenie hladín vitamínu D v tele. Vitamín D3 sa často nachádza v doplnkoch a je známy svojou biologickou dostupnosťou a efektívnosťou.

Ďalšie menej známe formy sú D1, D4 a D5.

Výhody kombinácie vitamínov K2 + D3

Kombinácia vitamínov K2 a D3 je čoraz populárnejšia vďaka synergickým výhodám, ktoré tieto dva vitamíny prinášajú pre zdravie. Spoločne pôsobia efektívnejšie, než keď sú užívané samostatne.

Lepšia absorbcia vápnika

Vitamín D3 pomáha zvýšiť absorpciu vápnika v tele, zatiaľ čo K2 zabezpečuje, že vápnik je správne usmerňovaný do kostí a zubov, a nie do mäkkých tkanív a artérií. To môže pomôcť predchádzať problémom, ako sú kalcifikácia artérií a kameň v obličkách.

Posilnenie kostí

Vitamín D3 podporuje zdravie kostí zvyšovaním absorpcie vápnika, a vitamín K2 pomáha integrovať vápnik priamo do kostnej matrice. To vedie k silnejším a zdravším kostiam.

Podpora srdcovo-cievneho zdravia

Vitamín K2 môže pomôcť znižovať kalcifikáciu ciev, čo je prínosné pre srdcovocievne zdravie. Spolu s vitamínom D3, ktorý má protizápalové vlastnosti, môže táto kombinácia podporovať celkové zdravie srdca.

Imunitný systém

Vitamín D3 je známy svojimi imunomodulačnými vlastnosťami. V kombinácii s vitamínom K2 môže poskytnúť posilnenú podporu imunitnému systému.

Hormonálna rovnováha

Vitamín D3 tiež ovplyvňuje hormonálnu rovnováhu v tele. Spolu s K2 môže pomôcť v regulácii hormónov a podporiť celkovú hormonálnu rovnováhu.

Ako prirodzene doplniť vitamín D

Prirodzené doplnenie vitamínu D je kľúčové pre udržanie zdravých kostí, zubov a podporu imunitného systému. Existuje niekoľko spôsobov, ako zvýšiť hladinu vitamínu D prirodzene.

Slnečné svetlo

Jedným z najprirodzenejších spôsobov, ako získať vitamín D, je vystavenie sa slnečnému svetlu. Slnečné lúče stimulujú produkciu vitamínu D v koži. Avšak, je dôležité dbať na mieru expozície, aby sa predišlo poškodeniu kože.

Strava

Konkrétne potraviny, ako sú mastné ryby (losos, makrela), vajcia a huby, obsahujú prirodzené množstvo vitamínu D. Začlenením týchto potravín do stravy môžete prirodzene zvýšiť hladinu vitamínu D.

Doplnky

Hoci to nie je úplne prirodzená metóda, “vitamín D kvapky” alebo tablety môžu byť užitočné, najmä v zimných mesiacoch, keď je expozícia slnečnému svetlu obmedzená. Vždy je dôležité vybrať “najlepší vitamín D” na trhu, ktorý je kvalitný a overený.

Pohyb na čerstvom vzduchu

Aktivity vonku, ako sú prechádzky, turistika alebo bicyklovanie, môžu pomôcť zvýšiť hladinu vitamínu D prirodzene, keďže ste vystavení slnečnému svetlu.

Konzultácia so špecialistom

Je tiež dobré konzultovať svoje potreby vitamínu D so svojím lekárom alebo odborníkom na výživu. Môžu poskytnúť individualizované odporúčania a radu, ako zvýšiť hladinu vitamínu D prirodzene alebo pomocou doplnkov.

Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *