Domov » Testy a recenzie » Delimano Green Planet – skvelá investícia do kvalitných panvíc? (skúsenosti a recenzia)

Delimano Green Planet – naozaj dobrá investícia do kvalitných panvíc? (recenzia a skúsenosti)

Značka Delimano na našom trhu určite nie je ničím novým, ja sama ich panvice v červenej (Stone Legend) či hnedej (Stone Legend CopprLux) farbe mám už dlho a pravidelne ich používam. Ide o kvalitnú značku s pestrou škálou rôznorodých produktov o čom svedčí aj nemalý počet pozitívnych recenzii, ktoré na internete nájdete.

Teraz som sa pre vás však rozhodla otestovať set riadov Delimano Starter Green Planet, ktorý je pomerne novým a inovatívnym riadom z ich ponuky. Výrobca garantuje približne 12x vyššiu odolnosť, 15x trvácnejšie nepriľnavé vlastnosti či 2,5x vyššiu odolnosť voči poškriabaniu a v neposlednom rade ide o riad vyrobený zo 100% recyklovaného hliníka a tak je tento riad súčasťou novej ekologickej línie riadov od Delimano.

Čo ma celkom zaujalo, či sú práve tieto riady v praxi naozaj iné a výnimočné oproti ich predchodcom z radov Delimano a preto vám prinášam ich kompletnú recenziu.

DELIMANO PANVICE GREEN PLANET RECENZIE - OBSAH ČLÁNKU

Už na prvý pohľad je set Delimano Starter Green Planet veľmi vkusný a moderný, strieborné prevedenie s lesklým okrajom na vrchu pôsobí luxusne a skutočne sa hodí do každej kuchyne čo naozaj oceňujem. Ďalej za veľké pozitívum považujem skladovanie riadu, dá sa pekne poskladať jeden do druhého a tak celý set zaberie len veľmi málo miesta.

Materiál, ktorý vás prekvapí!

Na oficiálnej stránke Delimano, odkiaľ som set Green Planet objednávala, niekoľkokrát prízvukujú, že ide o 100% recyklovaný hliník, rovnako je tento fakt aj podčiarkovaný na škatuli, v ktorej set prišiel, ale čo to vlastne znamená pre nás bežných spotrebiteľov? V prvom rade ak sa zaujímate o produkty, ktoré sú šetrné k našej planéte, tak vás určite poteší, že pri výrobe Delimano Green Planet sa produkuje až o 95% menej škodlivého odpadu než výroba čistého hliníka.

Okrem toho je tento riad aj recyklovateľný, čiže ak sa jedného dňa rozhodnete, že ho vymeníte za iný, jednoducho ho zrecyklujete. Tento materiál tiež skvele rozvádza teplotu a tak je celý vždy primerane rozohriaty, je nehrdzavejúci a Delimano panvice nie sú príliš ťažké čo oceňujem, pretože v minulosti som mala problém s manévrovaním s príliš ťažkými panvicami, navyše keď boli plné jedla.

Set Delimano Green Planet má najnovšiu inováciu medzi povrchmi tzv. PPG Eclipse, ktorý je dokonca posilnený aj diamantovým práškom. Musím dodať, že materiál setu je tak vhodný na v podstate akýkoľvek typ sporákov a pokojne ho môžete dať aj do rúry a niečo chutné v ňom upiecť.

Delimano panvice a rajnica zo setu Delimano Green Planet sú recyklovateľné a pri výrobe sa produkuje až o 95% menej škodlivého odpadu!

Z čoho set Delimano Starter Green Planet pozostáva a môj test

Keďže ide o set skladajúci sa z troch kúskov a odnímateľnej rukoväti, ktorú môžete pripevniť na ktorýkoľvek z nich, začnem pekne po jednom, prvú som si do rúk vzala najmenšiu, hlbokú panvicu (16 cm). 

Hlboká Delimano panvica - 16 cm

Táto hlboká panvica Delimano má objem 1,5l a je skvelá na prípravu krémov, omáčok alebo na zohriatie mlieka a podobne. Ja osobne som ju vyskúšala na príprav pudingu, keďže puding je typ pokrmu, ktorý môže aj ľahko prihorieť, zaujímalo ma ako sa mi podarí práve na tejto nepriľnavej Delimano panvičke.

Ako môžete vidieť panvica nesklamala, naopak príjemne prekvapila. Puding sa nepripálil a panvicu tak stačí len zľahka umyť. Pri umývaní ju skutočne netreba nejak príliš drhnúť, nečistoty mi z nej zišli veľmi ľahko.

Delimano panvica - 24 cm

Ďalej som pre vás z tejto rady Delimano testovala panvicu (24 cm), ktorej objem je 2,1 l. Táto panvica je vhodná na bežné varenie, napríklad smaženie rezňov alebo prípravu stejkov, praženice či naopak chutných sladkých palaciniek.

Ja som sa rozhodla pripraviť si volské oko, veď ako inak vyskúšať nepriľnavosť panvice ako vyskúšať na nej pripraviť niečo z vajec? A to bez pridania akéhokoľvek oleja.

Čo sa týka prípravy vajec, opäť musím panvicu hodnotiť kladne. Aj napriek tomu, že som nepridala žiaden olej, vajcia sa neprichytili a pekne zišli dole a panvica ostala minimálne špinavá, čo môžete vidieť aj na foto.

Delimano rajnica - 26 cm

Posledná, tretia rajnica (26 cm) z Delimano Starter Green Planet, ktorú som testovala, má objem až 3,7 l. Táto rajnica je svojím objemom a veľkosťou veľmi širokospektrálne využiteľná  preto v kuchyni nahradí aj viacero riadov.

Je vhodná napríklad na prípravu ryže či zemiakov, ale aj zapekaných cestovín, pečeného mäsa ba dokonca koláčov. Ja som sa rozhodla pre zapekané zemiaky – čo je skvelý tip na chutnú prílohu.

Zemiaky boli rovnomerne zapečené, opäť sa nič neprichytilo na spodok rajnice čo hodnotím veľmi pozitívne.

Životnosť riadu Green Planet od Delimano

Odporúčam dodržiavať nasledovných pár typov, ktoré predĺžia životnosť vašich riadov:

  • Prázdny riad by sa nemal prehrievať, mohla by sa tým trvalo poškodiť povrch
  • Ak máte indukčnú dosku, preferujte použitie strednej teploty
  • Na sporáku sa vyhnite funkcii „BOOST“.
  • Riad umyte po vychladnutí, nie keď je ešte horúci.
  • V neposlednom rade sa vyhýbajte kúpe od neoverených predajcov, pretože by veľmi ľahko mohlo ísť len o napodobeninu so síce podobným vzhľadom, ale inými vlastnosťami.

Delimano Starter Green Planet - zhodnotenie

O tom, že je značka Delimano skutočne aj symbolom kvality som nepochybovala, pretože ich panvice používam už niekoľko rokov, mňa však zaujímalo čím je táto ich nová rada Green Planet iná a výnimočná. Skrátka čím a či vôbec dokážu svoje panvice ešte inovovať a zlepšiť alebo je to len marketingový ťah zameraný na aktuálny „eco trend“.

Skutočne celý set Starter Green Planet, ktorý som testovala je nabitý pozitívami. Hneď ako prvé ma očaril dizajn panvíc, celkovo to strieborné prevedenie pôsobí skutočne luxusne.

Okrem toho si naozaj neviem vynachváliť ich uskladnenie, nikdy som si nemyslela, že keď má riad odnímateľnú rukoväť sa až tak veľmi dokáže uľahčiť jeho skladovanie. Rukoväť si jednoducho dám dole a riad do seba poskladám.

Odnímateľná rukoväť v podstate posúva využitie panvíc na iný level, pretože každá z nich sa tak dá plne využiť aj na pečenie či zapekanie.

Ďalej v porovnaní s predchodcami od značky Delimano (Stone Legend a Stone Legend CopprLux) je povrch panvíc radu Green Planet iný a pôsobí ešte kvalitnejšie, dokonca aj spodok panvíc, malo by ísť o najnovšiu technológiu povrchu PPG Eclipse.

Môžem tiež potvrdiť, že aj napriek tomu, že som pri testovaní panvíc Green Planet od Delimano nepoužila ani kvapku oleja nič sa mi nepripálilo a čistenie každej jednej bolo veľmi jednoduché a rýchle, prípadne ak máte doma umývačku, čistenie s pokojným svedomím môžete prenechať na ňu.

Ešte je podstatné povedať, že ak sa rozhodnete pre set riadu Delimano Green Planet, tak máte samotným výrobcom garantované „zdravé varenie“, v zmysle netoxického a zdravotne nezávadného materiálu, v ktorom nenájdete syntetické kyseliny (PFOA, PFOS, Bisfenol) s nepriaznivými účinkami na vaše zdravie či prírodu.

Okrem toho keď som si pozerala recenzie iných Delimano panvíc či rajníc, často som medzi negatívami našla, že majú vyššiu hmotnosť. Ako som už aj uviedla panvice zo setu Green Planet mi ťažké v porovnaní s inými panvicami neprišli, ba dokonca keď som ich porovnala s inou radou od Delimano, prišli mi o niečo ľahšie.

Recenzie iných užívateľov

Podobné výrobky na trhu

Stone Legend

Predchádzajúci typ sadu riadov od značky Delimano – tiež veľmi kvalitné.

Stone Legend CopperLux

Rovnako skvelý tip na sed riadov od značky Delimano v skvelej cene.

Často kladené otázky

Čím je sada riadu Delimano Green Planet lepšia ako jej predchodcovia (Stone Legend, Stone Legend CopprLux Copper Lux)?

Riad zo série Delimano Green planet, okrem toho, že je recyklovateľný a teda šetrný k našej planéte, má inovatívny, nepriľnavý povrh PCG Eclipse, ktorý je ešte lepší a kvalitnejší.

Čím sa mi riad Delimano Green Planet môže znehodnotiť?

Nie len sada riadu Green Planet, ale rovnako aj jeho predchodcovia sa môžu znehodnotiť  najmä nadmerným prehrievaním.

Dá sa riad Delimano Green Planet používať aj bez akéhokoľvek oleja?

Ja osobne som ho používala len bez oleja a nič sa mi neprichytilo ani neprihorelo.

Záverečné zhodnotenie

Čo viac dodať, set riadu Starter Green Planet od Delimano hodnotím veľmi pozitívne, dokonca obstál aj v mojom domácom porovnaní s jeho predchodcami od Delimano.

V skratke, ak hľadáte kvalitný riad, ktorý sa hodí do vašej kuchyne, prípadne aj ako dar, je to vhodná voľba. Už tento starter vám stačí na prípravu väčšiny jedál, okrem toho je možné dokúpiť si aj iné kúsky z tejto rady.

Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *