Domov » Zdravie a krása » Najlepší make-up 2024! Vyberajte podľa typu pleti! Recenzie a skúsenosti

Najlepší make-up 2024! Výber podľa typu pleti! Recenzie a skúsenosti

3 najlepšie make-upy na trhu

Víťaz testu

5/5

Overená kvalita

4.5/5

TOP pre zrelú pleť

4.5/5

Každá z nás sa snaží zakryť isté nedokonalosti pleti a len málo žien v dnešnej dobe nepoužíva make-up. Jedna nie je spokojná s tým, že jej tvár pokrývajú pehy, ďalšia má problémy s akné, iná s nejednotným tónom pleti. Všetky tieto problémy, no aj mnoho ďalších nám pomáhajú vyriešiť práve kozmetické produkty od rôznych značiek – treba si pamätať, že najlepší make-up musí vyzerať prirodzene.

Keďže sme každá iná,  máme obľúbené rôzne značky a taktiež rôzne typy produktov. Niekedy môže byť zložité zorientovať sa v tom ako si vybrať najlepší make-up a podľa akých kritérií sa rozhodovať. 

Každú chvíľu sa totiž menia trendy v líčení a vyvíjajú sa nové produkty, ktoré sú lepšie ako tie ktoré ste používali donedávna. Poďme sa teda spolu pozrieť na to, ktoré make-up produkty sa držia na popredných miestach v súčasnosti. 

NAJLEPŠÍ MAKE UP RECENZIE - OBSAH ČLÁNKU

Kľúčové informácie

icon Výber make-upu by mal byť založený na type pleti a odtieni, ktorý najlepšie súladí s pokožkou.
icon Make-upy sú dostupné v rôznych formách, ako sú rozjasňujúci, zmatňujúci, kombinovaný, minerálny, liftingový a vodeodolný.
icon Pri výbere make-upu je dôležité zohľadniť jeho zloženie, aby bol vhodný pre typ pleti a nevyvolal alergickú reakciu.
icon Pre dosiahnutie ideálneho odtieňa je možné miešať rôzne odtiene make-upu.

Najlepšie make-upy na základe testu

Najlepší make-up recenzie

Catrice HD Liquid Coverage

Prvým produktom o ktorom si povieme je práve make-up od značky Catrice. Táto značka si získala obľubu u tisícok žien práve kvôli pomeru kvality a ceny. Produkty sú vysoko kvalitné a dovoliť si ich môže takmer každá žena. 

Práve takýto typ značky, ktorý spája kvalitu s cenou sme určite potrebovali. HD Liquid Coverage je efektívny a dlhotrvajúci make-up, ktorý má vysoké krytie, no pritom nezaťažuje pleť. Produkt je konzistenciou veľmi jemný a má príjemnú vôňu. Nanášanie je jednoduché a nezanecháva pocit zaťaženia pleti. Pleť zmatňuje a tak dosiahnete profesionálny výsledok, ktorý vydrží až 24 hodín. Ide o najlepší make up nielen na aknožnú pleť. 

Rimmel Match Perfection

Druhým veľmi obľúbeným produktom je práve make-up od značky Rimmel London. Tekutý make-up Match Perfection sa pýši ochranným faktorom SPF 20, ktorý chráni pleť pred nežiaducimi účinkami slnka. 

Make-up sa dokáže prispôsobiť typu pleti a zanecháva tvár hebkú, jemnú a na pohľad krásnu. Obsahuje glycerín, ktorý pleť zvlhčuje a lecitín, ktorí podporuje prenikanie aktívnych látok do pleti. 

Nanesenie na pleť je jednoduché a zabezpečuje strednú úroveň krytia. Dávkovanie je veľmi pohodlné vďaka pumpičke. Vhodný je pre všetky typy pleti a každá si nájde vhodný odtieň práve pre seba. 

Mary Kay Mineral Powder Foundation

Veľmi obľúbenou značkou make-upu je aj Mary Kay a ich produkty si obľúbilo mnoho žien. Poďme sa pozrieť na ich minerálny púder, ktorý je veľmi obľúbeným. Je označený aj ako púdrový make-up a kryje drobné nedokonalosti pleti

Na rozdiel od tekutých produktov sa nanáša jednoduchšie a vyzerá prirodzenejšie. Určite je vhodný pre ženy, ktoré radi pôsobia prirodzeným dojmom a nemajú radi výrazné líčenie. Make-up kryje nedokonalosti, zmatňuje pleť a taktiež zjednocuje tón pleti

Obsahuje sľudu, nitrid bóru, dimetikón a je bez olejov a parfumácie. Nanášať sa odporúča pomocou štetca, smerom od stredu tváre k vlasovej linke a lícnym kostiam. 

NYX Professional Makeup Total Control Drop Foundation

NYX prináša make-up v mnohých odtieňoch, ktorý dokonale sadne presne na váš odtieň pleti. Vďaka kvapkadlu si viete skombinovať viacero odtieňov a vytvoriť tak jeden unikátny pre svoj tón pleti. Viete si sami zvoliť aj úroveň prekrytia podľa množstva naneseného na tvár. 

Stačí pár kvapiek a vytvoríte jednoduché prirodzené líčenie. Makeup Total Control Drop zjednocuje tón pleti a zanechá pleť zamatovo matnú. Je veľmi obľúbený aj u profesionálnych vizážistov a značka NYX je už dlhé roky medzi poprednými. Make-up naneste pomocou štetca NYX Total Control Drop Foundation Brush a zapracujte do stratena. 

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place

Jeden z najlepších jednoduchých make upov na trhu. Výnimočný je hlavne tým, že zakryje všetky nedostatky, vydrží pomerne dlho a je vhodný pre všetky typy pleti – normálnu, mastnú ale aj zmiešanú pleť. Musím však uznať že make up Estée Lauder je z kategórie drahších make upov, ale môžem vám zaručiť, že svojimi vlastnosťami dokazuje práve to, že prečo je taký drahý. 

Ak sa bojíte že na trhu nájdete len pár odtieňov, mýlite sa. K dispozícii je až 37 odtieňov, z ktorých si zaručenie vyberiete ten pravý make up práve pre vás. Moje skúsenosti sú také, že keď som make up naniesla ráno, tak mi v 100% stave vydržal až do večera. Problémom je však nájsť ten pravý odtieň pre vás – preto odporúčam potestovať v drogérii a následne si kúpiť online, kde výjde určite lacnejšie. Určite môžem tvrdiť že ide o najlepší make up na trhu.

Vichy Dermablend

V poradí ďalší skvelý make up, ktorý je určený pre všetky typy pleti – predovšetkým sa ale využíva najmä na problematickú pleť.  Je tomu tak preto, že pleť nielen zakryje, ale rovno aj lieči – dokonca make up je aj hypoalergénny. Treba však upozorniť, že ide o tekutý make up, takže ho môžete na tvár nanášať buď prstami, alebo hubkou.

Ako aj predchádzajúce make upy, tak aj make up od Vichy má SPF a korekčný efekt. Cenovo je o trochu vyšší ako konkurencia, treba si však uvedomiť, že ide o kvalitný make up s kvalitnou značkou. Je pomerne ľahký, takže sa predovšetkým odporúča na denné nosenie. Určite ide o kvalitný make up, ktorý má zaslúžene miesto v rebríčku. 

Max Factor Radiant Lift - najlepší make up na zmiešanú pleť

Ak máte zmiešaný typ pleti, tak make up Max Factor Radiant Lift je vhodný práve pre vás. Ide o make up ktorý nezmäťňuje plať, práve naopak rojasňuje ju. Vďaka SPF je práve vhodný predovšetkým na letné obdobie, ale samozrejme môže sa používať celoročne. 

Tak isto na výber je viacero odtieňov a tak skvele pôsobí na tvári a dopĺňa pokožku, že ani nebudete vedieť, že nejaký make up vlastne máte. Cenovo vychádza pomerne dobre oproti konkurencii a ak teda máte zmiešaný typ pokožky, tak tento make up je najlepší práve pre vás.

Yves Saint Laurent

Ide o kvalitný make up z kategórie drahších. Ak ste v tomto smere odborník, určite ste sa s touto značkou už stretli a tak isto viete, že budete musieť aj trochu priplatiť. Avšak dostanete naozaj kvalitu po všetkých stránkach. Vyskúšala som make up Yves Saint Laurent a môžem skvelé výsledky jednoznačne potvrdiť. Opäť ho môžeme zaradiť do kategórie najlepšie make upy.

Štruktúra make upu je trošku vodová, preto sa okamžite vstrebáva – a jeho nanášanie je pomerne jednoduché a rýchle, takže ak nemáte čas, tento make up je vhodný práve pre vás. Na záver je nutné dodať, že je vhodný pre všetky typy pleti a dokonca aj pre všetky vekové kategórie. Ide o najlepší make up pre zrelú pleť.

Ako si vybrať najlepší make-up pre vašu pleť

Pre to aby ste si vybrali ten najlepší make-up, potrebujete poznať svoju pleť veľmi dobre. Na internete sa dočítate o rôznych článkoch o type pleti. 

Je potrebné si problematiku preštudovať a ideálne vyhľadať kozmetičku, ktorá vám urobí diagnostiku pleti. Dokonalý výzor dosiahnete len správnou starostlivosťou o pleť. Pred nanesením musí byť pleť čistá a hydratovaná, inak nedosiahnete požadovaný výsledok. 

Takáto starostlivosť zahŕňa odlíčenie pleti, používanie denného a nočného krému, či rôznych masiek na tvár. Ďalšou dôležitou súčasťou výberu je odtieň, ktorý dokonale sadne na vašu pleť. Nie je nič horšie ako keď si vyberiete príliš svetlý alebo príliš tmavý odtieň. 

Určite ste už aj vy videli ženy, ktorých pleť bola sfarbená do oranžova, či žlta alebo ružova. Neodhadnutie odtieňa môže mať aj takýto dôsledok. Pri skúšaní si make-up natrite na pokožku ruky a hľadajte odtieň, ktorý najlepšie splynie s pokožkou. Neunáhlite sa, prejdite sa po predajni nakúpte si iné veci a počkajte, či sa za pár minút farba nezmení alebo vám neprinesie nežiadanú alergickú reakciu. 

Viem, že nie každá bude nadšená tým, čo teraz napíšem no pozor si treba dávať hlavne na zloženie produktu. Určite sa vám nechce študovať každý jeden make-up a dôkladne preskúmať každú jednu zložku. 

Napriek tomu aspoň zbežné „preletenie“ zloženia sa určite vyplatí a odvďačí sa vám vaša pleť. Momentálne je na trhu veľmi veľa produktov, ktoré sa pýšia množstvom certifikátov. Ja osobne uprednostňujem make-up, ktorý nie je testovaný na zvieratách a označuje sa „cruelty free“. 

Make-up na prekrytie akné

Ak patríte medzi tých, ktorý majú problém s akneóznou pleťou určite viete, že nájsť make-up, ktorý by vám sadol je takmer nemožné. Práve pre takýto typ pleti je vhodné zvoliť silnejšie krycí make-up s hustejším zložením

Zloženie záleží ďalej od toho, či máte suchú, zmiešanú alebo mastnú pleť. Pri suchej pleti je lepšie voliť olejovité zloženie produktu. Zatiaľ čo pri zmiešanej a mastnej pleti je lepšie zvoliť make-up na báze vody. Pri akné je však potrebné vyhľadať lekársku pomoc a poradiť sa aj o výbere make-up produktov. Dôležité je preto dôkladne zvážiť výber, aby ste svojej pokožke ešte viac neublížili. 

Sada štetcov na make up

Aké existujú druhy make upov?

  • Rozjasňujúci make up – ako už názov napovedá, jeho účelom je rozjasniť a oživiť tvár. V skratke ide o to, že drobné pigmenty, ktoré sú v make upe odrážajú svetlo. 
  • Zmatňujúci make up – je určený predovšetkým pre problematický typ pleti a mastný typ pleti. Tu je opak presne opačný, ide o to aby zbavil pleť nadbytočného lesku. 
  • Kombinovaný make up – je kombináciou viacero vlastností a má viacero výhod. Napríklad, vyživuje a zároveň zmatňuje pleť. 
  • Minerálny make up – je známy práve tým, že obsahuje antioxidanty a tým pádom má aj jemnejšie zloženie. Taktiež jeho výhodou je práve to, že nedráždi problematickú pleť.
  • Liftingový make up – predovšetkým je určený pre zrelšie dámy vo vyššom veku, pretože perfektne zakrýva vrásky a pomáha pri naťahovaní pokožky. 
  • Vodeodolný make up – je vhodný napríklad na dovolenku k mori alebo hocikde k vode, pretože sa nezmyje vodou.

Často kladené otázky

Ako si vybrať správny a vhodný odtieň make-upu?

Určite treba vyberať podľa typu pleti. Na to časom prídete a zároveň si odtiene vyskúšať v kamennom obchode. Vybrať si ten správny a následne objednať cez internet, kde vás to vyjde lacnejšie.

Ako správne aplikovať make-up?

Na trhu existuje viacero druhov štetcov a hubiek, zároveň sa dá make-up naniesť aj čistými prstami. 

Tip na záver

No a čo dodať na záver? Neostáva vám nič iné len skúšať rôzne druhy a odtiene a tak zistiť, ktorý je pre vás ten najlepší make-up. 

Posledným tipom je aby ste si miešali rôzne odtiene a tak vytvorili ideálny odtieň pre vašu pleť. Ak má make-up päť alebo šesť odtieňov, myslíte si, že je možné aby sadol každej jednej z nás? Určite nie! Práve preto je dobré zadovážiť si viac odtieňov a vyhrať sa pri ich zmiešaní do požadovaného odtieňu vašej pleti. 

Daniela Ivanová
Daniela Ivanová

Projektová koordinátorka, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaujíma o nové trendy, módu a zdravie.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *